»

Seršotov brzdej

Jaz - Hehe, pred 10 in kusur leti je na svet prinergal še en član Slo-Techa, naš Serđ. Hvala njegovem očetu in matki, saj bi brez njega razni izterjevalski in izsiljevalski posli na Slo-Techu laufali zelo zelo slabo. Kaj hočemo, tip je pač naravni talent za takšne stvari in grem stavit, da če bi se rodil par desetletij prej, bi že v mladosti bil pomemben član kakšne mafijske družine. Kakorkoli, v imenu preostanka Slo-Tech teama mu želim vse najboljše, pa še veliko dobro opravljenih... ekhm... poslov. Zdaj pa se še vi izkažite preko komentarjev .

25 komentarjev

Tožarjenje okoli ventilatorjev

Maximum PC - Mhja, v današnjem svetu se tožijo glede vsega, tako da se ne bom čudil, če se bodo kmalu konkurenčni peki bureka spravili eni nad drugi v sodnim dvoranah. Namreč, Sunonwealth (bolj znan kot Sunon) je nedavno vložil tožbo proti Creativu, Nvidii in ADDAi zaradi kršitve njihovih licenc, ki se nanašajo na majhne aktivne hladilnike, ki jih ti podjetji uporabljata na sovjih grafičnih karticah. Sunon trdi, da je lastnik tehnologije mini integriranih aktivnih hladilnikov, in da ti dve podjetji kršita njihove licence in patente z uporabo hladilnikov konkurenčnega podjetja ADDAe (ki ga tožijo v posebni tožbi). Mislim, krneki . Več lahko preberete tukaj.

1 komentar

Hladilniki za RAMe

Club Overclocker - O uporabnosti hladilnikov za RAM bi se dalo razpravljati še pa še, toda ne moremo jim odreči frajerskega faktorja. Še posebej, če so taki, kot jih kaže jo na Club Overclocker. Gre za nove hladilnike za sistemski pomnilnik, ki jih pripravljajo pri pojetju CPUfx. Na splošno je CPUfx zadnje čase precej aktiven, saj so ravno oni avtorji tistega megastičnega hladilnika, ki smo vam ga pokazali pred par dnevi.

1 komentar

DDR proizvajalci in njih načrti

X-Bit Labs - Fantje pri XBit Labs so se potrudili in zbrali mnenja, načrte in pričakovanja nekaterih največjih proizvajalcev pomnilnika. Gre se seveda za vprašanje DDR DRAMa:
  • Hyundai: Hyundai, eden izmed največjih proizvajalcev pomnilniških modulov, je res pozitivno nastrojen glede DDR DRAMa, v katerem vidijo veliko prihodnost. Po njihovem bo ta pomnilniški standard popolnoma prevladal v letu 2001 in seveda ne mislijo sedeti križen rok. Proizvodnjo DDRja bodo drastično dvignili, na kar 20% vse njihove pomnilniške proizvodnje, oziroma okoli 627 milijonov kosov.
  • Micron: Tudi Micron je eden izmed velikih podpornikov DDRja in tudi oni bodo v bližnji prihodnosti precej povečali proizvodnjo. 64MB čipe že masovno proizvajajo, medtem ko proizvodnja 128MB modulov še ne poteka...
  • Infineon: To podjetje DDR smatra za definitivno prihodnost pomnilniškega standarda, toda trenutno ne vidijo velikega povpraševanja in so zato zelo previdni v proizvodnji, ki trenutno dosega le 5% njihove celotne.
  • Samsung:...

0 komentarjev

ATI ceni

X-Bit Labs - Očitno se je kanadski gigant končno zavedal pojma konkurenčnost (v retail marketu...) in se začel hitreje odzivati na tržne spremembe. Posledica tega je tudi nedavno znižanje cen, po katerih so njihove kartice postale zelo privlačne in predvsem ostra konkurenca Nvidiinim stvaritvam v spodnjem in srednjem razredu grafičnih kartic. Kaj pa višji razred? No, ATI zaenkrat nima ustreznega odgovora na GF2 Pro in Ultra, pa tudi v bližnji prihodnosti ne bodo mogli odgovoriti na NV20, saj je izzid Radeona 2 postavljen na poletje. Vseeno pa mislim, da se je ATI resno prebudil in bo že pripravil ustreznbe strategije. Namreč, gre za nedvomno največjega proizvajalca grafičnih kartic z ogromno močjo, le usmeriti jo morajo v pravo smer... Pa še nove priporočene cene:
  • ATI Radeon VIVO 64MB: $199!!!
  • ATI Radeon 32MB DDR: $149
  • ATI Radeon VE Dual Display 32MB DDR: $99
  • ATI Radeon 32MB SDR: $99

1 komentar

Najhitrejši 3D pospeševalec

NvNews - No vas zanima, kateri je najhitrejši 3D pospeševalec na svetu? GeForce? Radeon? Voodoo 5? Nope, nič od tega . 3D Labs (??)je izdal novega Wildcata II 5110. Nič, kaj hočemo, zadeva je blazno hitra, blazno dobra, in predvsem blazno draga (pa je konec veselja). Zdej pa k onima vprašajčkoma za 3D Labs. Hja, tudi v profesionalnih vodah smo bili lani očitno priča prevzemu, in sicer je 3D Labs (ki drugače izdeluje grafične kartice Oxygen) kupil podjetje Intense (ki pa je izdelovalo Wildcate). Pač se svet tako vrti, kaj moremo... Klik.

3 komentarji

Sadamove igračke...

The Register - Huh, Sadam se je očitno naveličal tistih 4.000 PS2- jev. Najbrž nekako 'ni mogel' narediti orenk superračunalnika iz njih , zato se je odločil, da bo raje kradel 'zaresne' komponente - iz Edinburga na Škotskem je namreč izginilo že za okoli en milijon funtov računalniške opreme. Kaj bo naredil Sadam z njo, ko jo bo dobil (s posredništvom držav tretjega sveta, seve), še ni znano. Quake anyone ?

4 komentarji

Multi sample anti-aliasing

FiringSquad - Na FiringSquad so spisali članek, v katerem so razložili v čem je poanta multi sample anti-aliasinga (če poskusim prevesti: mehčanje robov z večimi vzorci). V članku so tudi podrobno opisali rotated grid super sampling (RGSS, ki je uporabljen na Voodoo 5) ter ordered grid super sampling (OGSS, ki je uporabljen na večini ostalih kartic). Priporočeno branje za vse, ki bi radi vedeli, kaj je sedaj ta kup raznih metod za doseganje mehčanja robov. Vendar pazite, da vas še bolj ne zmede . Klik!

0 komentarjev

AnandTech shekan

Jaz - "Samo" enih 25 komadov vas je poslalo novico, da je bila pohekana ena izmed največjih svetovnih hardverskih strani, slavni AnandTech. To seveda potrjuje znano dejstvo, da niti največje in najbolj zaščitene strani niso varne pred vdori, le človek, ki vdira more biti dovolj spreten in vztrajen. Očitno Anandu ni bilo nič hudega, oziroma so imeli varnoste kopije, saj stran nemoteno deluje dalje...

1 komentar

Novice...

Jaz - Damn, opažam, da so se fantje v moji odsotnosti polenili in cele dneve samo čagirajo, modificirajo svoje kištice in se na splošno zabavajo, namesto da bi vas obiskovalce zalagali z novicami. Pol vse delo pade na little-o-me, ko se primajem iz službe. Si bo nekje treba zrihtat neki bič, da jih vsake tolko opomnim na delo .

1 komentar

Kyro vs MX

Jaz - Ok, ker sem sedaj preutrujen, da bi si izmišljeval neke globokoumne komentarje, vas bom samo opozoril, da sem dodal Brodyev test, v katerem je primerjal Kyra z GeForce2 MXom. Kliknite sem ali pa na povezavo v levem meniju.

13 komentarjev

Želite kapučino?

Akiba - Majke mi, da ne morš verjet kaj si Tajvanci vse izmislijo. Tale napravica, ki jo vidite na spodnjih slikah vsebuje materino ploščo s P3 procesorjem (od 500-1000 mhz!!), DVD, zvočno, diskom, modemom/Lan, video-out, LCD konektor, itd... tehta pa natanko 950 gramov!
Tudi look same naprave ni od muh, kot ste najverjetneje sami opazili. Vprašanje je, če bomo kaj takega kdaj uzrli na naših policah, ampak sem prepričan, da bi se kar nekaj dotičnih artefaktov razgrablo med trumo ljubljanskih japijev . Ime naprave je že na mestu, imenuje se namreč Cappuccino G1. Gor ali desno, imamo kakega prostovoljca, ki bi financiral nakup teh kul stvarc za delavce na Slo-Techu !? Se mi je zdelo, da ne:)

vir: Akiba

vir: Akiba

vir: Akiba

vir: Akiba
p.s. Še naslov, ane.

4 komentarji