»

Slike NV20?

NvNews - No pa se je spet začelo z ugibanji o NV20. Tokrat je PC Reporter objavil tri slike te kartice. Če so te slike resnične ali ne se ne ve. Možno je, da gre za kakšne referenčne kartice, ki jih je NVidia poslala programerjem ali pa slike iz sistemov XDK (X-Box Development Kit), ki jih je Microsoft zopet poslal programerjem. Če so slike resnične pa presodite sami...

Linki by IceMan.

6 komentarjev

Hardwareski problem GeForce-a pri DXTC 2.

Sci-Fi Gaming - V četertek je TESKAn objavil novico s povezavo na stran The Register, kjer so objavili, da ima GeForce 2 res probleme s stiskanjem tekstur. Za dokaz pa so uporabili kar demo Dagoth More Zoological Gardens. Zadeva pa očitno spet ni tako enostavna. Na Sci-Fi Gaming so zato povprašali, kako je s to stvarjo Patrick-a Moynihan-a (iz skupine, ki je demo izdelala), in Patrick pravi, da Radeon ne podpira nekega tipa megle, ki ga ta demo uporablja. To naj bi bil razlog za razliko, screen shot iz GeForce MX-a pa naj bi bil pravi... Ker pa nisem uspel zrihat enga pametnga linka:
The problem lies not in the GeForce2's texture compression, but rather in the Radeon's lack of support for the type of hardware fog/haze effect we implemented for DMZG.

Zadeve sem se lotil še doma in tukaj so rezultati:
Prva slika
Druga slika
Tretja slika
Četrta slika
Ko pogledate prvo sliko vidite na levi A8R8G8B8 32bitni format, ki ima 8 bitov za alpha kanal (svetlo moder del slike je "povsem prosojen"). Na desni pa...

4 komentarji

Super Bypass v AMD 761

Insane Hardware - Nekateri AMDjaši se še kako spomnite Super Bypass funkcije v poznejših revizijah MAD 751 čipovja. Zadevca naj bi odpravila nepotrebne latence med procesorjem in pomnilnikom ter tako precej pospešila sistem. No, zadeva ni nikoli delovala tako, kot je treba saj je še vedno bilo kar nekaj aplikacij in iger, ki je niso marale, toda upanje je ostalo. No, AMD se je odločil stvarco vgraditi tudi v AMD 761 čipovje, na Insane Hardware pa so preverili kako se obnese. Glede na to, da nas bo kmalu zasul plaz plošč z AMD 761 North Bridgom, si članek kar oglejte!

0 komentarjev

Izbira komponent za novi računalnik

Guru 3D - Velika večina tukaj vas točno ve, koliko živcev se da izgubiti ob kupovanju novega računalnika (razen če kupujete Aptivo... pri njej vas izguba živcev čaka PO nakupu ), še posebej če osebek ni ravno na tekočem z dogajanjem na sceni. No, pri takih težavah so v veliko pomoč razni nakupovalni vodiči. Enega si lahko ogledate na Guru3D in moram priznati, da je kar soliden, saj ponuja nasvete za sestavo računalnikov v treh cenovnih razredih. Vseeno pa morate vedeti, da Ameriški Low-End sistem pri nas velja za že kar zelo spodobno mašino .

0 komentarjev

Jaome

HardOCP - Heh, na Slo-Techu smo se ob raznih Ameriških izpadih agresivnosti nad ubogimi komponentami vedno zgražali in jih označevali za st00pid narod. No, če vam je uničevanje pri srcu, si enostavno morate ogledati to stran. Na njej je galerija nekega Japončka, ki se je spravil nad malo morje procesorjev, od prvih Celeron preko Pentiumov3 do Duronov in TBirdov. Vseeno pa tukaj ne gre za brezsmiselno uničevanje, saj je tipo hotel pokazati, kaj vse se nahaja v procesorjih in kako so zgrajeni. Zelo priporočam!

0 komentarjev

Microsoft izdal patch za "Web Client NTLM Authentication"

Electic Tech - Microsoft je te dni izdal patch oziroma popravek, ki odpravlja resno varnostno luknjo določene komponente, ki se uporablja v Ofiice 2000, Win2k in WinME produktih. Ta luknja v WEC (Web Extender Client) je pod določenimi pogoji omogočala pridobitev kriptografsko zaščitenih NTLM gesel drugih uporabnikov pri zahtevku Office dokumenta preko internet strežnika. Sicer je res, da bi wannabe hacker bolj težko to geslo tudi uporabil, saj ga je dobil zakodiranega, toda luknja je obstajala. Kakorkoli, v vrsto za svoj izvod popravka se lahko postavite tukaj.

0 komentarjev

GeForce2 Pro vs GeForce2 Ultra

Legion Hardware - Nvidio bi res lahko oznašili za hiperproduktivno podjetje: samo poglejte koliko različnih modelov so iztisnili iz svojega zadnjega procesorja. Dva zadnja, Pro in Ultra sta si med seboj v bistvu zelo podobna in zato se postavlja vprašanje kakšne so dejanske razlike ter ali se izplača vložiti tistih dodatnih $100 v Ultro. Na to vprašanje so poskušali odgovoriti na Legion Hardware s svojim primerjalnim testom. Meni osebno bi še MX čisto zadostoval .

0 komentarjev

ATI ponovno z dobičkom

Yahoo News - Po zelo dolgem sušnem obdobju je ATI končno lahko z veseljem najavil, da so v prvem fiskalnem četrtletju poslovali z dobičkom. Ustvarili so za $11.8 milijonov prihodka, kar je, glede na to da je celoten računalniški trg utrpel manjši kolaps več, kot pozitivno. Upajmo, da se bo tendenca nadaljevala in se bo ATI ponovno uveljavil kot proizvajalec kvalitetnih in predvsem hitrih grafičnih kartic. Več lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Baby P4 že v prodaji

X-Bit Labs - V Japonskih računalniških trgovinah se je že pojavil novi Pentium4, ki pa, "presenetljivo", ni višje, temveč nižje frekvence kot njegova starejša brata. No, zadevica deluje pri 1.3GHz, prodaja pa se kot polni BOX produkt z dvema 64MB palčkama RDRAMa. Cena? Malenkost... od $543 do $590! Me res zanima, kako nahypan morešt bit, da greš kupit tako stvar, potem pa gledaš kako pri kolegu na 1GHz Athlonu stvari delajo hitreje. Jaome .

2 komentarja