»

Tudi Intel z znižanjem cen

InfoWorld - Poročali smo že o znižanju cen procesorjev s strani AMDja, očitno pa mu je sledil tudi Intel. Poglejmo kaj in kako.

Cena Pentiuma4 2.8 GHz bo padla iz 500 na 400 dolarjev, šibkejši različici pa se bosta pocenili iz 400 na 300 dolarjev. Prav tako bodo znižanja na trgu Celeronov, le-ti se bodo znižali od 20 do 50 dolarjev po kosu. Cene veljajo seveda za količine nad 1000 kosi. Podrobnejše informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

Elektrike ni nikoli preveč

VR - Zone - Navijačem (pa ne tistim nogometnim) elektrike v računalniku nikoli ni preveč. Vgrajevanje dodatnih ventilatorjev, ledic, neonk in podobne šare seveda poje kar nekaj predragocenih wattov elektrike in nemalokdaj se zgodi, da se napajlnik odloči, da mu je vsega skupaj preveč. Na VR Zone so tokrat testirali napajalnik namenjen točno temu - dobavi velikih količin elektrike. Vantecov VAN-520A se kiti z oznako 520W, kar zagotovlja resnično dovolj elektrike tudi za tiste najbolj zagrizene. Klik!

3 komentarji

interINFOS 2002 @ IceVulcano

IceVulcano - Fantje iz IceVulcanota so bili pridni ter spisali članek o interInfosu še preden je to uspelo nam ;-). Do/od zanimivega branja ter 2 ekskluzivnih fotografij Slo-Techovega štanta vas ločita le še nekaj prenesenih kibibajtov ter -- ou yea -- Klik!

Sedaj naj se pa najde dobra duša, ki se ji da na SloTechov server uploadat 80 MB naših slikc. [>:D]

8 komentarjev

NV28M bo predstavljen na Comdexu

X-Bit Labs - Ločeno od predstavitve NV30 18. novembra na Comdexu, o čemer smo že poročali, namerava nVidia predstaviti tudi svoj grafični procesor za prenosnike, imenovan NV28M. Na internetu so se pojavile tudi neuradne specifikacije:
  • NV28M je okrnjena različica GeForce4 Titanium procesorjev, polno kompatibilna z DirectX 8
  • tako procesor kot pomnilnik bosta tekla na 200 MHz
  • sam čip bo velik 35 kvadratnih milimetrov
  • NV28M bo potreboval dodaten čip, v originalu imenovan output chip modulator, ki bo skrbel za analogni prikaz slike
Kot ponavadi, o ceni ter dobavljivosti ni podatkov. Klik!

0 komentarjev

Pametna oblačila

The inquirer - Kot poročajo na Inquirerju, je podjetje Infineon na sejmu Electronica, ki ta teden poteka v Munchnu, predstavilo novo linijo "pametnih oblačil".

Kot lahko preberemo v tej novici, se nam obeta linija oblačil, ki bodo imela vase vgrajene razne elektronske sisteme. Kot vzorčni primer so navedli prenosni mp3 player, ki se napaja s pomočjo energijo, ki jo generira s pomočjo toplote kože.

Sicer kaže, da bodo izdelki v prvi meni namenjeni zabavi, vendar kot kaže, se znajo produkti razviti tudi v bolj sofisticirane sisteme, ki bodo merili telesne funkcije in podatke brezžično posredovali v analizo. Ni slabo, kajne?

2 komentarja

BenQ H200 LCD

Hardware Zone - Na Hardware Zone so si ogledali nov ekran podjetja BenQ. Model z imenom H200 meri kar 20.1 cole (v diagonalo 51 cm), kar je veliko za LCD primerek. Monitor je lepo oblikovan in bi se prav lepo podal v kakšno pisarno. Ima vgrajene zvočnike, kar je sicer za večino Slo-Techerjev negativna stran izdelka, a so za nezahtevne uporabnike vgrajeni zvočniki več kot dobrodošli. Dobil je 4.5 točk od 5, po čemer lahko sklepamo, da je članek vreden ogleda.

5 komentarjev

AMD znižal cene Athlonov

DigiTimes - Kot poročajo pri DigiTimes, je AMD znižal cene Athlon XP procesorjem. Cene se bodo spremenile procesorjem z oznakami 2200+ oz. manj. Cene 2400+, 2600+, 2700+ in 2800+ procesorjem bodo tako ostale enake. Seveda cene ne bo izgubil tudi 1600+, ki ni več v proizvodnji. Vseeno bo cena 2200+ procesorja še vedno nad 100 dolarji. Na to je vplival velik padec cen Celeronov, saj je 1.4 gigaherčni Celeron izgubil kar 27 odstotkov svoje vrednosti ob zadnji Intelovi pocenitvi. Klik!

1 komentar

nForce2 plošče na kupu

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so spisali nov test treh matičnih pošč, grajenih na nForce2 čipovju, ki podpirajo nove AMD procesorje. Testirali so matične plošče podjetij Asus, Chaintech in ter Leadtek. Med vgrajene bonbončke na teh matičnihi ploščah jasno spadajo USB 2.0, Firewire, AGP 3.0 (AGP 8x),... Kot zanimivost, plošče ne podpirajo DDR400 pomnilnika, saj je DDR333 cenejši in obenem hitrejši, DDR400 ga prekaša le v nekaj aplikacijah. Klik!

2 komentarja

Microsoft bo prodajal dlančnike

ZDNet - Zadnje čase lahko vsi, ki spremljate področje informacijske tehnologije, opazite, da se skuša Microsoft vplesti v vse sfere, od strojne do programske opreme, pa tudi ideje kot o ponudniku dostopa do spletnih vsem ima.

Tako sem danes na ZDnetu zasledil, da se je velikan iz Redmonta povezal s Samsungom, in namerava narediti prevetritev na trgu cenejših dlančnikov. Tako naj bi novi skupni dlančniki imeli 200 MHz Samsungov procesor, 32 MB spomina, 3,5" barvni (ali pa tudi ne) zaslon ter podporo SD in SDIO karticam. Vse skupaj bo poganjal Pocket PC sistem, ki ga bo prispeval Microsoft.

Kaj vse bodo dlančniki še nudili, in kaj si lahko od vstopa Microsofta obetamo na trgu dlančnikov, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev