»

Še en pomemben dan za AMD/ATI in Linux

Slo-Tech - Danes so tudi uradno na voljo novi gonilniki za linux za AMD-jeve grafične kartice. Kot smo že pred dnevi poročali, so novi gonilniki spisani na novo in ponujajo opazno pohitritev glede na stare gonilnike. Izvorna novica: tu.

Za puriste, ki uporabljajo samo odprtokodne gonilnike, pa je AMD tudi pripravil presenečenje. Danes so se namreč na internetu pojavile delne specifikacije za AMD-jeve grafične kartice. Specifikacije so vsem prosto dostopne brez NDA. V naslednjih dneh pa lahko pričakujemo še ostale dokumente. Novell je obljubil, da bo prva verzija odprtokodnega gonilnika na voljo že v prvi polovici naslednjega tedna.

Sedaj pa je treba samo še počakati, kako bo na vse to odgovorila NVIDIA...

26 komentarjev

Svoboda govora v EU?

Reuters - Kot poročajo na Reutersu, je evropski komisar za pravosodje Franco Frattini izrazil prepričanje, da bi morala EU sprejeti zakonodajo, ki bi omogočala blokiranje iskanja načrtov za izdelavo bomb na internetu. Prav tako je Frattini mnenja, da bi morali ponudniki dostopa onemogočati dostop do spornih spletnih strani, ki objavljajo načrte za izdelavo bomb.

Verjetno za začetek. Če bomo namreč blokirali dostop do načrtov za izdelavo bomb, bi lahko blokirali še dostop do načrtov za izvedbo miselnih zločinov, kajne?

37 komentarjev

Dell izdal prilagojeno različico Ubuntu Linuxa

Ars Technica - Da dekleta in fantje pri Dellu z Linuxom mislijo resno, so dokazali včeraj, natanko na šesto obletnico terorističnih napadov na WTC 11. septembra 2001.

Dell je namreč "udaril" s posebej prilagojeno različico Ubuntu Linuxa za računalnika Inspiron 1420 in 530. CD vsebuje vse potrebne gonilnike in popravke za omenjena dva prenosnika (in jih tudi samodejno namesti) ter je na voljo za prenos preko interneta.Kakšen pretres v IT industriji pa bo imel zadnji Dellov "napad", pa bomo še videli...

7 komentarjev

Slovensko podjetje Zemanta se je na Seedcampu uvrstilo med šest najinovativnejših

Slo-Tech - Seedcamp je skupni projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Projekt vzbuja izjemno zanimanje, na natečaj se prijavilo 268 podjetij iz vse Evrope in sveta. Naslednji teden bo 20 najbolj inovativnih predstavilo svoje produkte strokovnjakom iz podjetij kot so Google, Microsoft, Oracle, Blackberry, ...Nekaj dni nazaj, pa je bilo izbranih šest najbolj inovativnih. Med njimi je tudi slovensko podjetje Zemanta, med ustanovitelji katerega je tudi pisec novic na Slo-Techu in voditelj Resnične resničnosti Andraž Tori. Podjetje je predstavilo storitev samodejnega bogatenja in povezovanja spletnih vsebin, prvo implementacijo tehnologije pa že uporablja na RTV Slovenija in je znana kot Odprti kop.

...

75 komentarjev

Piratsko kopijo Viste bo doletel "Black Screen of Darkness"

Slashdot - Microsoft se je odločil za nov korak v boju proti piratstvu. Tokrat bodo na udaru piratske kopije Winsows Viste z Reduced Functionality mode. Le ta bo po eni uri normalnega delovanja onemogočil sistem ter prikazal črn zaslon. Microsoft se je odločil za faktor zastraševanja in o tem obvestil vse ponudnike OEM verzije Viste, da morajo svojim strankam namestiti licenčno kopijo.

Vir

196 komentarjev