»

Izmenjevalna omrežja: mastne obloge na kablovju

Vnunet - Podjetje Sandvine je objavilo rezultate raziskave o vplivu izmenjevalnih omrežih ala Kazaa na omrežno 'infrastrukturo'. Po njihovih rezultatih naj bi delež slednjih znašal kar med 40 % in 60 % vsega internetnega prometa -- o ekonomskih posledicah pa mi verjetno ni potrebno pisati. Klik!

Osebno sem bil nad tako veliko številko kar presenečen -- vendar ne začuden. Če samo pomislim, kako se je življenje mojega računala spremenilo s prihodom ADSL-ja: pred tem, ko sem bil happy ISDN user, je moj mesečni promet znašal 650 MB (ne hecam se -- ravno za en CD :)). Pa sem povezavico uporabljal za vse, kar sem dejansko potreboval. Kakorkoli, prvih 48 ur na ADSL-ju sem ustvaril za pol leta "ISDN prometa". Poslal nisem 5 emailov več, novic za Slo-Tech pa tudi ne napisal. Slaba vest?

15 komentarjev

21.504

Overclockers Australia - Najbrž se sprašujete, kaj pomeni dotična številka. Torej, 21.504 ali enaindvajset tisoč petsto štiri je število točk, ki jih je v 3D Marku 2001 SE dosegel neki Japonec po imenu Holicho. Vsaj tako pravijo na Overclockers Australia, kjer so zasledili ta zavidanja vreden dosežek. Bolj kot nad rezultatom pa so bili preseneči nad tem, kako je ohladil svojega P4 in Radeona 9700. Verjetno vas ni veliko, ki bi kaj podobnega imeli doma.

Sicer sem pa vedno menil, da Japonci niso čisto pri pravi...

7 komentarjev

Vem, da danes bo srečen dan...

The Register - Če spremljate dogajanje na področju informacijske tehnologije, sta vam lahko v oči zadnja dva tedna padli dve neumnosti. Prva je bil grški zakon, ki je prepovedoval igranje iger, druga pa kitajska prepoved uporabe določenih strani, predvsem Googla, za kitajske uporabnike.

Kako se je razpletla prva dilema, je poročal Sergio, sam pa sem našel novico, da je kitajska vlada menda popustila. Tako vsaj pravijo na Registru, kjer so dobili nekaj e-mailov s starni kitajsih uporabnikov, ki sporočajo, da spet lahko dostopajo do Googla. Prav tako pravi predstavnik za stike z javnostjo pri Googlu. Lepo in edino prav...

..to sem začutil že zjutraj..

4 komentarji

AMD: Naši so manjši

Vnunet - AMD, do pret kratkim (tri leta, kaj pa je to) Intelu skoraj nekompetenten izdelovalec procesorjev, je najavil nov postopek, s katerim so uspeli izdelati še manjše tranzistorje. Tako pričakujejo, da bo na procesorjih kaj kmalu žvrgolelo čez milijardo pretikal. Intel seveda ni ostal dolžan ter je potrdil, da že razvijajo strežniške procesorje s približno milijardo tranzistorjev. Za tehnikalije in kemikalije pa -- Klik!

0 komentarjev

Prebujenje izumiteljev demokracije

Slo-Tech - Demos kratos se je končno izkazal v materni državi demokracije, saj je bil zakon, sprejet pred dobrim tednom, ki je Grkom enostavno prepovedal igranje vseh oblik računalniških igric, določen za neustavnega. Prvostopenjski sodnik je prepovedal pregon domnevnih "kršilcev", za dokončno ukinitev zakona bomo morali pa še počakati. Klik! Hvala, Thomas!

1 komentar