»

Škotska policija se vrača k Microsoftu

Slashdot - Škotska policija se odločila za migracijo s StarOffica na Microsoftov Office na svojih približno štiristotih računalnikih, ker so pregovorno varčni Škoti izračunali, da je njegovo vzdrževanje cenejše, integracija z ostalimi računalniki, ki poganjajo Windows, pa večja. Škotska policija je prešla na Sunovo pisarniško opreme v začetku leta 2000 zaradi finančnih razlogov, ko so napovedovali prihranke do četrt milijona funtov.

David Stirling, vodja informacijskega oddelka pri policiji, je dejal, da ta odločitev ni ideološko obarvana, ampak gre za povsem poslovno odločitev. Kakorkoli že, k odločitvi je gotovo prispevalo tudi sodelovanje z Microsoftom pri razvijanju programske opreme za urejanje in evidenco elektronskih dokumentov in njihovo skupno rabo na policiji. Več.

43 komentarjev

"Največji" komunikacijski satelit izstreljen

CNN.com - Družba Thaicom je v četrtek zgodaj zjutraj poslala v vesolje novi komunikacijski satelit. Kot največji satelit, zgrajen do danes, bo zagotavljal dostop do interneta in multimedijskih storitev za področja Azije (pacifiška regija), Avstralije in Nove Zelandije.

Izstrelitev novega komunikacijskega satelita je bila opravljena po uro in pol trajajoči prekinitvi načrtovane izstrelitve ob 8.39 po slovenskem času.
Na spletni strani Arianespace (družba, odgovorna za izstrelitev) navajajo, da je razlog za skoraj dvourno zamudo pri izstrelitvi preverjanje branja telemetrije z izstrelitvene ploščadi.

Satelit, imenovan Thaicom 4, bo upravljalo podjetje Shin Satellite. Upravljalska družba je v lasti družine tajskega ministra Thaksina Shinawatra. Ta satelit je že četrti, ki je v lasti tega podjetja. Težak je več kot 7 ton in vreden 'borih' 400 milijonov zelencev. Zgradila ga je skupina Space Systems/Loral in Palo Alto iz Kalifornije.

Premore pasovno širino 45 GB na sekundo in bo preusmerjal...

13 komentarjev