»

Sony je za PlayStation 3 izbral Blu-ray

The Register - Sony je potrdil, da bo nova in težko pričakovana igralna konzola PlayStation 3 še posebej novodobna tudi na področju prenosnih medijev, saj bodo v svojo napravo vgradilih optično enoto Blu-ray. Trenutno še ni znano, ali bo enota samo za branje ali bo tudi zapisovalec. Verjetno bo nanjo moč spraviti do 50 GB podatkov, saj bo v času izida PlayStation 3 že na voljo nova generacija diskov Blu-ray. Sony se je za novo tehnologijo odločil zato, da bi uporabnikom omogočil visoko kvaliteto video-vsebin.

Žal pa je tehnologija Blu-ray še vedno nezdružljiva s trenutno tehnologijo DVD, zato je vprašanje, ali ne namerava Sony vgraditi celo dodatne enote DVD, ki bi zagotavljala združljivost za nazaj; ne samo za video-posnetke, ampak tudi za igre. Morda pa bodo uporabili enoto z dvema laserjema, ki se bo znala rokovati z obema vrstama optičnih medijev. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

18 komentarjev

Linus, na pomoooč!

OSNews - Linux Australia, Inc., ki združuje avstralske razvijalce in podpornike prostega operacijskega sistema, je naletelo na neko južnoavstralsko podjetje, ki želi registrirati blagovno znamko Linux. Zato so se obrnili kar na Linusa Torvaldsa, očeta Linuxa, ki je znamko registriral že leta 1997 v ZDA. Prosijo ga, da enako stori tudi v Avstraliji. Po besedah Jeremyja Malcoma, odvetnika, ki predstavlja Linux Australia, bi registracija imena s strani nekega drugega podjetja povzročila zmedo in ne bi pomagala nobeni strani. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

1 komentar

Primerjava operacijskih sistemov *BSD

OSNews - Organizacije in podjetja, ki želijo uporabljati prosti Unix, imajo danes na voljo dve rešitvi: bolje propagiran Linux ali starejši BSD. Naslednji članek nam predstavi vse glavne različice BSD-ja, ki se ponašajo vsaka s svojo specifičnostjo: FreeBSD (hitrost), NetBSD (prenosljivost med platformami), OpenBSD (varnost) ter Darwin (Mac OS X).

Domače strani vseh BSD-jev:
FreeBSD
NetBSD
OpenBSD
OpenDarwin
DragonFly BSD (ni omenjen v članku)

0 komentarjev

Avtor črva MSBlast.B priznal krivdo

ZDNet - 19 letni američan, Jeffrey Lee Parson, je priznal, da je spremenil MSBlast.A črv do te mere, da je črv omogočal povezavo na računalnik (vgradil je backdoor - stranska vrata), kar je avtorju omogočalo, da se je povezoval na okužene računalnike. Tako se je rodil MSBlast.B črv, ki se je povezoval na avtorjevo spletno stran, ki je verjetno shranjevala IP naslove okuženih računalnikov. Ameriške oblasti so beležile promet, ki ga je delal MSBlast.A črv, ter tako prišli do avtorjeve spletne strani po komaj dveh tednih. Obsodili ga bodo 12. novembra tega leta v Seattlu. Grozi mu zaporna kazen od 18 do 37 mesecev ter odškodnina v vrednosti nekaj milijonov dolarjev.

46 komentarjev

Poziv potencialnim krvodajalcem

Slo-Tech - Verjetno veste, da je te dni na slovenskih cestah veliko prometnih nesreč z lažjimi ali težjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi tega narašča tudi potreba po krvi, ki pa je v Sloveniji trenutno primanjkuje. Razlog za ta deficit je predvsem v dejstvu, da je veliko krvodajalcev te dni na dopustu.

Zato pozivamo Slo-Tech člane, ki bi radi pomagali sočloveku (in se ne bojite pika igle [:)]), da se odpravite proti najbližji izpostavi Zavoda za transfuzijsko medicino in darujete tisto, kar drugače prelivate med igranjem Counter Strike-a [>:D].

Več informacij v zvezi s krvodajalstvom in lokacijami izpostav dobite na tem linku ali na telefonski številki +386 (0)1 54 38 100.

Z darovanjem krvi daruješ del sebe za drugega. Darujte tudi vi.

19 komentarjev

WAP mrtev - nikakor!

Slashdot - Če ste mislili, da je WAP mrtev, ste se motili. Vsaj v Angliji, poroča Mobile Data Association, je uporaba WAP-a v strmem porastu. Tako je v enem letu uporaba WAP-a v mesecu juniju zrasla za kar 42 odstotkov napram juniju 2003.

Za ta porast naj bi se šlo zahvaliti hitrejšim povezavam, naprednejšim napravam, predvsem pa večjemu oglaševanju in boljši ponudbi storitev, ki so na voljo. Vsekakor je zanimivo videti, kako se stara, skoraj mrtva tehnologija ponovno rojeva - morda pa bo kmalu začel WAP postajati popularnejši tudi drugje po svetu. Klik!

18 komentarjev