Prijavi se z GoogleID

»

Kitajska: iPhone je grožnja nacionalni varnosti

The Wall Street Journal - Na Kitajskem so Applov pametni telefon iPhone razglasili za grožnjo nacionalni varnosti, ker ima možnost sledenja uporabnikom. Čeprav to omogočajo prav vsi pametni telefoni, lahko taka nalepka Applu na ogromnem kitajskem trgu povzroči precej poslovne škode.

Kot grožnjo nacionalni varnosti so iPhone razglasili na državni televiziji CCTV, ki je podaljšana roke kitajske vlade. Problematična naj bi bila zlasti možnost Frequent Locations. Ves čas namreč iPhone pridno beleži, kje se nahajamo in kako dolgo se tam zadržimo. Ko zazna vzorce našega gibanja, določena mesta označi kot pogoste lokacije in precej dobro ugotovi, kje delamo, kje obedujemo, kje živijo naši prijatelji itd. Apple pravi, da je možnost mogoče izključiti, v...

23 komentarjev

Binney: NSA hrani 80 odstotkov klicev v ZDA

Slo-Tech - William Binney, ki ga poznamo kot enega največjih žvižgačev iz NSA iz predsnowdovskega obdobja, je ta teden potoval po Evropi, kjer je razkril marsikatero neprijetno informacijo o NSA. Med drugim je dejal, da NSA v nasprotju z lastnimi zagotovili beleži 80 odstotkov vseh klicev v ZDA, tudi njihovo vsebino.

Binney je oktobra 2011 zapustil vrste NSA, kjer je služboval trideset let, ker ni odobraval premikov k množičnemu nadzoru, ki so se začeli dogajati po napadih na WTC. Postal je žvižgač, a je to počel toliko premišljeno, da ni obtožen veleizdaje in se mu ni treba skrivati v Rusiji. Predvsem ni iz NSA odnesel nobenih dokumentov, kar je storil Snowden.

Prejšnji četrtek je Binney pričal v nemškem bundestagu, kjer teče parlamentarna preiskava o prisluškovanju...

7 komentarjev