»

Slo-Tech NEST.2003

Slo-Tech - Moram priznati, da ste zelo pridni in se zagnano prijavljate na hitro približujoči se NEST.2003, saj vas je prijavljenih že 50. PRIJAVI SE!

Izgleda tudi, da je dosti interesentov, ki bi se na dogodek pripeljali z avtobusom. Da spomnimo: Avtobus bo peljal v petek dopoldne iz Maribora, se ustavil v Celju in Ljubljani ter preko Postojne prispel v Sečovlje. Naj vas še enkrat spomnim: če se nameravate v Sečovlje pripeljati z našim avtobusom, pošljite elektronsko pošto z vašimi podatki.

Dogodek se vse bolj približuje. Igre, predavanja, nagradna tekmovanja, ogledi filmov... Vse to vas čaka, če si le vzamete prost vikend in s svojim računalnikom prijadrate v Sečovlje. Kul bo. [:D]

7 komentarjev

OperacijskiSistem 2008: Please laugh in!

The Register - Biometrija -- biološka statistika. Pri IT pod tem pojmom mislimo predvsem na proučevanje telesnih atributov in njihovo izkoriščanje v namene sledenja in avtentikacije uporabnikov. Človeštvo obvladuje prstne odtise, očesne mrežnice, bedna gesla 'admin' in osebno zaupanje, sedaj pa se jim pridružuje še glas -- vendar tokrat na veliko nižji ravni.

Govorim o programu SoundHunter, katerega namen je sledenje uporabniku in prijava v sistem, še preden uporabnik sam sploh doseže ciljni računalnik. Pri tem pa ne bi bilo nič zanimivega (kaj šele vrednega omembe ;)), če ne bi delovalo na principu prepoznavanja smeha kot gesla in analize korakov, na podlagi katere si sistem predstavlja gibanje osebka v prostoru in ga avtomatično prijavi v računalniški sistem, kateremu je najbližji oz. h kateremu je napoten. Zanimivo? TheRegister!

1 komentar

Strežniški nabori

vir: Hexus
Hexus - Na HEXUS.net so spisali kratko predstavitev naborov za delovne postaje in manjše strežnike. Ako zehajoč odkimavate, češ še en obračun med i860 in 760MPX, vas moram razveseliti a ob enem okarati, kajti čas vas je temeljito povozil. Dandanes imamo na voljo pleado dobrot kot je DDR, dvokanalen pomnilnik in Hyper-Threading, čemu jih ne bi izkoristili? Beseda tako teče o najnovejših stvaritvah Intela in ServerWorksa za Xeone, nekaj prostora pa si je izboril tudi AMD s svojim Opteronom. Če vas vsaj malo zanima, kako se godi tistim, pred katerih ohišji še zamrzovalne skrinje bežijo v iskanju čim temnejše špranje, si članek le...

0 komentarjev

Slo-Tech sedaj podpira RSS

Slo-Tech - Vsi, ki ste si že od nekaj želeli na svojo spletno stran objavljati zadnje naslove Slo-Techovih novic, ste sedaj naleteli na plodna tla. Slo-Tech namreč od danes naprej podpira RSS 2.0, ki vam omogoča enostavno integracijo naših naslovov novic v vaše spletne strani.

XML-datoteka, v kateri imate vse potrebne podatke, se nahaja na stran na slike.slo-tech.com. Vse, ki nameravajo to storitev uporabljati na svojih spletnih straneh, naprošamo, da nas obvestijo po elektronski pošti.

11 komentarjev

X-Box & Linux = Najcenejši računalnik?

več strani - New York Times je spisal članek, zakaj ljudje sploh modificirajo XBox, v želji da bi nanj namestili Linux ter tako za zelo nizko ceno dobili računalnik srednjega razreda. Za 180 ameriških zelencev namreč dobimo konzolo, ki jo lahko z modifikacijo spremenimo v Linux sistem, na katerem lahko predvajamo zvočne datoteke, igramo X-Box igre, brskamo po internetu in pač vse ostalo, kar lahko počnemo z PCji. Dobro utemeljitev je podal vodja projekta X-Box Linux: "X-Box je cenejši kot PC. X-Box je manjši kot PC. X-Box izgleda lepše. X-Box je tišji. Zaradi vsega tega je X-Box idealen PC za v dnevno sobo."

Dolgo in zanimivo branje: izvorni članek in skrajšana različica.

3 komentarji

Testi vodnih črpalk

Overclockers.com - Na forumu je bilo kar nekaj pogovora in vprašanj glede črpalk za sisteme vodnega hlajenja, posebej o črpalkah Hydor. Te črpalke naj bi imele kakovost in moč Eheimovih črpalk po dosti nižjih cenah in še manjših dimenzij. Tukaj je nekaj testov omejnenih črpalk: Članki so malo starejšega datuma, a so vseeno poučne narave ter kakovostno čtivo za vse, ki si nameravate v bližnji prihodnosti v svoj računalnik namestiti vodno hlajenje.

0 komentarjev

Prescott platke avgusta

X-Bit Labs - Intel se spet igra. Novi procesor Prescott, ki bo videl luč dneva nekoč jeseni, bo najbrž potreboval posebne matične plošče. Čipovji i865PE in i875P namreč nista VRM10.0, FMB1.5 kompatibilni. Torej vse plošče, za katere ljudje sedaj plačujejo velike denarje ne bodo kompatibilne z novimi Prescotti.

Vendar, ali je to mogoče? Glede na to, da ASUS kljub tem govoricam še vedno trdi, da njihove i865PE plošče brez problema prebavijo Prescotta, vse skupaj zaenkrat še visi v zraku. Če ne drugače, bodo že avgusta predstavljene tudi plošče, ki bodo uradno podpirale te nove Intelove zverinice. X-bit labs in X-bit labs.

1 komentar

Šc, komar, šc!

CNN.com - Vas med telefoniranjem pikajo komarji? Če ste odgovorili pritrdilno, ima največji južnokorejski mobilni operater pravo stvar za vas. Svojim naročnikom namreč omogoča dolpoteg zvoka za telefon, ki odganja komarje. Zadeva menda deluje v radiju enega metra, mobilnik pa porabi za 30% več energije kot brez odganjalca, saj deluje vedno, ko je mobilnik vključen. Seveda je zvok neslišen za človeško uho. Povezava do izvorne novice.

8 komentarjev

Pregibanje je kul

Slo-Tech - Naša ekipa Slo-Tech Folding at Home napreduje vse višje po lestvici najboljših svetovnih ekip. Tokrat so omembe vredna tri dejstva:
  • tedenska produkcija nam je narasla na 50.000 točk
  • prišli smo na 50. mesto med vsemi ekipami
  • Obdelali smo že 10.000 paketov
Vsem, ki pri tem projektu sodelujejo, čestitam. Fold on! Vsi, ki pa svojega mlinčka še niste vpregli v višje namene, pa naj pogledajo, o čem gre zadeva, si preberejo naš članek na to temo in morebitna vprašanja zastavijo v tej temi. Mogoče bomo koga prepričali [:D].

5 komentarjev

Zakonski jarem podjarmlja um

ABC News - Na ABCju poročajo o dokaj zanimivem zaključku, do katerega je po raziskavi prišel novozelandski znanstvenik. Pod drobnogled je vzel 280 znanstvenikov ter med sabo primerjal njihove življenjepise. Ugotovil je, da je Einstein s svojo izjavo, da "če oseba ne prispeva k znanosti do tridesetega leta, po tem zagotovo ne bo," zadel žebljico na glavico. No, skoraj.

Obstaja nekaj izjem, ki so svoje prispevke znanosti oddajale še pozno v svojo poletje in jesen življenja. Kanazawa je ugotovil, da je razlog neaktivnosti uma po tridesetem letu -- poroka. Temu naj bi bil kriv nek psihološki mehanizem, ki žene samske moške k tem, da se dokažejo ter pridobijo pozonost ženske. Po ustalitvi naj bi se moškemu znižala raven testosterona, posledično tudi kreativnost. Klik!

Zlobni komentar bi bil tukaj na mestu, a si ga ne upam izjaviti. Me bo punca tepla [:D]

6 komentarjev