»

Žalosten dan

Slo-Tech - Danes je v svojem domu v Kaliforniji umrl pisatelj Douglas Adams. Ker sem hotel, da bi bilo posvetilo res posebno, sem prosil witch_ursulo, da namesto mene napiše slovo, saj je ona prebrala domala vse njegove knjige.

witch_ursula: Danes je žalosten dan za vse štoparje. Douglas Adams je pri 49 letih poštopal napačno ladjo in odneslo ga je v vsemirje. Za njim je ostala zapuščina, ki je marsikomu odprla popolnoma nove poglede. Njegova trilogija v štirih delih (kot je sam zapisal) in jih je v resnici pet, je bila marsikomu zelo blizu zaradi neverjetne domišljije, ki jo je avtor premogel. Zaradi idej, ki so navdušile svet. Zaradi karakterjev, v katerih je vsak našel nekaj svojega. Napisal je še druge knjige (Long Dark Tea Time Of The Soul, Dirk Gently's Holistic Agency,...), ki so pa manj znane. Njemu v čast predlagam, da pod zvezdni svod prižgete svečo in ob njej preberete kako njegovo knjigo. Čeprav ste jo prebrali že tisočkrat. In stavim, da boste tudi tokrat našli detajl, ki ga prej...

44 komentarjev

Win2k SP2?

HardOCP - Če redno berete Slo-Tech, potem veste, da je Microsoft izdal drugi paket popravkov za enega njihovih najbolj posrečenih operacijskih sistemov, Windows 2000. Tele 101 MB velike datoteke se, po mojem mnenju še ne splača dolpotegovati. Na HardOCP sem namreč zasledil email nekega uporabnika Windows 2000, ki je, po namestitvi drugega servisnega paketa, izgubil popolnoma vse nastavitve uporabnika ter nastavitve omrežja. Počakajmo torej na SP1 za SP2 .

16 komentarjev

Logitechov uspeh

Electic Tech - Logitech, eden od, če ne že največji proizvajalec miškonov na svetu, je danes naznanil, da je v enem mesecu od predstavitve modela Cordless Optical Mouse prodal že dvesto tisoč primerkov dotične miši. Priznajmo, Logitech je s to mišjo zadel žebljico na glavico. Kdo bi se sploh branil optične miške z ločljivostjo 800 dpi, ki nima motečega kabla? Razen nekaj malih porodnih napak (lučka sveti vedno, ne glede ali je računalo prižgano ali ne ter pomanjkljivost priklopne postaje za polnenje baterije) je nakup smiseln. Čakamo na odgovor ostalih podjetij...

4 komentarji

Strahopetnost

Guru 3D - Do sedaj se je od Ta velikih proizvajalcev grafičnih kartic le Hercules odločil za proizvodnjo Kyro II kartic. Vsi drugi se zelo obotavljajo. Nameravajo počakati do izida Herculesove Prophet 4500 (Kyro II) in videti... Če bo kartica uspešna, potem bodo tudi oni začeli s proizvodnjo. Creative naprimer v tem interview-u pravi, da Kyra II ne bodo proizvajali, ker se jim zdi, da jim Nvidia ponuja vse kar rabijo. Kyro II naj bi spadal ravno v območje, ki ga oni ne podpirajo. Je predrag za low-cost trg in preslab v primerjavi z Nvidia GeForce2 Pro.
Občutek imam, da bodo zelo siti, če bo Kyro II šel v promet. Siti česa? Kruha. Zarečenega kruha.

5 komentarjev

Skrivanje in odkrivanjePowerColor

Reactor Critical - PowerColor ima pogodbo z Nvidio o podpori Nvidiinih grašičnih čipov. Kar pomeni, da lahko izdeluje kartice le na Nvidia čipih. Kaj naj torej naredi, če želi izdati Kyra II? Ustanovi fantomsko podružnico, vendar! Nvidia zelo pritiska na proizvajalce grafičnih kartic, naj ne kupujejo Kyro II čipov. Tako zelo, da jim, neuradno seveda, celo grozi s prenehanjem prodaje čipov. Nvidia si tako stvar vsekakor lahko privošči. Po robu se ji lahko postavijo le veliki (Hercules), ker jih Nvidia potrebuje. Če pa gre za majhno podjetje, kot PowerColor, nima Nvidia nič za zgubiti.
PowerColor pa je (ozirima ni) pametnejši. Ustanovil je namreč fantomsko podjetje imenovano VGA No1, ki bo izdelovalo Kyro II grafične kartice. Samo, ker so bili malo površni, so fantje pri Reactor Critical-u to odkrili. VGA No1 ima namreč vse kontaktne osebe na @powercolor.com e-mail naslovih. Čista površnost, vam rečem! VGA No1 je sedaj že spremenila te napake, ampak vseeno jih je še veliko ostalo. Kot naprimer najemnik...

4 komentarji

Zamuda

X-Bit Labs - Pred nekaj dnevi sem poročal, da bo v kratkem izšel Matrox-ov G550, ki bo nekakšen (slab) nadomestek za preklicanega G800. Temu ni tako. G550 naj bi izšel maja. Danes pa je Matrox sporočil, da je prišlo do zamude in bo kartica izšla šele okoli 20 junija. Zakaj je do zamude prišlo, mi ni znano.
Da vam osvežim spomin: frekvenca čipa 200-250MHz, dva renderirna cevovoda s po tremi teksturnimi enotami, podpora za 128bit-ni DDR SDRAM, 360MHz RAMDAC, 0.18 tehnologoja izdelave čipa, T&L enota, ki podpira Matrox-ovi tehnologiji Matrix Skinning in Displacement Mapping, podpora DualHead tehnologiji. Prvi G550 primerki bodo opremljeni z 32MB DDR SDRAM-a, stali pa bodo $150-$200.

2 komentarja