»

LG-jevi monitorji ugasnejo varnostni sistem UAC v Windows

Slo-Tech - Večji LG-jevi monitorji velike širine (recimo z zaslonom v razmerju 21:9) prinašajo programsko opremo, ki omogoči razdelitev zaslona na več segmentov (split screen), ki se obnašajo kot ločeni zasloni. Christopher Bachner je odkril, da omenjeni LG-jev program v Windows vnaša resno varnostno ranljivost: vsem programom omogoča, da se zaženejo z administratorskimi privilegiji.

Windows ima mehanizem UAC (User Account Control), ki ob vklopu poskrbi, da se programi zaganjajo z običajnimi privilegiji, četudi smo prijavljeni kot administrator. Kadar program zahteva višje privilegije, nas za dovoljenje povpraša pojavno okno. Očitno je imel LG težave z UAC, zato so se ga rešili z macolo. LG-jev program preprosto onemogoči UAC in od njegove namestitve se vsi programi...

21 komentarjev

Spotify je vreden osem milijard dolarjev

Slo-Tech - Spotify trenutno nabira svež kapital in naj bi v naslednjih tednih dobil infuzijo 400 milijonov dolarjev. Za investicijo se zanimata Goldman Sachs in državni skladi iz Abu Dabija, manjše zneske pa bi lahko vložili tudi drugi skladi. Investicija z deležem podjetja, ki ga bodo vlagatelji pridobili, celotno podjetje ocenjuje na 8,4 milijarde dolarjev. S tem se bo Spotify pridružil najvrednejšim novim IT-podjetjem, kamor sodijo na primer Uber, Snapchat ali AirBnb.

Spotify je v prejšnjih krogih financiranja že zbral približno pol milijarde dolarjev, niso pa niti še namignili, kdaj bi lahko pričakovali javno ponudbo delnic (IPO). V povprečju se to zgodi po sedmih letih delovanja, trend pa kaže na podaljševanje te dobe.

...

12 komentarjev