»

Opera 9.20 in SpeedDial

Ars Technica - Eden od popularnejših alternativnih brskalnikov, Opera, je ugledal novo različico, tokratna številka je 9.20. Ker ne gre za večji preskok, so revolucionarne novosti izostale, torej gre za manjše popravke in izboljšave, kljub vsemu pa je ena funkcija vredna omembe.

Govorim o SpeedDial-u, precej zanimivi iznajdbi, ki uporabniku vsakič, ko odpre nov zavihek, ponudi devet polj (3x3), vsako od katerih vodi na določeno spletno stran. Tako si lahko uporabnik, podobno kot na mobilnem telefonu pomembne številke, označi priljubljene strani in se po želji zelo hitro dokoplje do njih (hitreje, kot če bi se prebijal skozi kup zaznamkov). Malce več o novosti v izvorni novici,...

38 komentarjev

iRiver Clix, druga generacija

vir: Gizmodo
Gizmodo - Eden od trenutno najboljših MP3 predvajalnikov v svojem razredu in po mnenju mnogih najbolj nevaren konkurent iPod-a je bil nedavno posodobljen. Podpora številnim manj popularnim formatom datotek (npr. ogg) in predvajanje videoposnetkov sta že stalnica, novosti so predvsem prenovljen dizajn, izboljšan zaslon (2,2 palčen AMOLED) in pa najbrž najpomembnejša posodobitev -- boljša baterija, s katero lahko glasbo poslušate do 25 ur. Več o Clix-u v izvorni novici ali na uradni strani.

12 komentarjev

Bo HTML5 novi standard?

Slashdot - Na Slashdotu pišejo o lenobi stricev in tet pri W3C. Njihova naloga naj bi bilo vzdrževanje spletnih standardov, pa baje že od 2002 niso posodobili specifikacij XHTML. Leta 2004 se je zato ustanovila bolj dostopna, odprta skupina, imenovana Web Hypertext Application Technology Working Group, ki je začela delati na novem, naprednejšem standardu, imenovanem HTML5. Izgleda, da so svoje delo pripeljali daleč, saj so izdelovalci brskalnikov, siti lenobe W3C, začeli s pozivi, naj se HTML5 sprejme kot standard nove generacije. Glavni pobudniki so ljudje iz Opere, Mozilla Foundationa in Appla, več v izvorni novici.

33 komentarjev

OLED zasloni prihajajo

več strani - Včeraj smo poročali o Samsungovih novostih na področju zaslonov, danes vam prinašamo še malce bolj zanimive novice z isto tematiko, le da sta tokrat glavna akterja Sony in Toshiba. Oba sta namreč na sejmu Display Expo predstavila primerke OLED zaslonov, ki izgledajo kar navdušujoče. Fantje iz Toshibe so se považili z 21-palčnežem, do sedaj največjim zaslonom, ki temelji na LTPS, posebni tehnologiji izdelave, o kateri lahko malce več preberete kar v izvirni novici. Sony je na drugi strani razstavljal bolj običajne OLED zaslone, ki so se ponašali z laiku bližjimi lastnostmi. Prvi izmed predstavljenih modelov je debel le slab centimeter in zmožen prikazati polno HD (1080p) resolucijo, njegov kontrast pa je za LCD svet neverjetnih 1.000.000:1....

22 komentarjev