»

Izpoved pedofila - insiderski pogled na posel z otroško pornografijo

Schneier.com - Bruce Schneier je na svojem blogu objavil izsek izpovedi anonimnega pedofila, v katerem le-ta opisuje svoje izkušnje s pedofilsko industrijo. Celotna izpoved je sicer objavljena na Wikileaks.

Poleg opisovanja koliko denarja se obrne v tem poslu in kakšen hipokritičen odnos ima do tematike današnja družba, je s tehničnega stališča še posebej zanimiv opis delovanja sistema za distribucijo teh nelegalnih vsebin.

Po trditvah anonimnega avtorja naj bi se večina pedofilskih vsebin nahajala na nemških strežnikih na šifriranih diskih. Strežniki niso neposredno dostopni, pač pa so vidni preko posebnih posredniških strežnikov (tim. proxy), kriminalne organizacije iz Rusije pa seveda uporabljajo tudi Fast Flux domene, s čimer pravo lokacijo ilegalne vsebine naredijo praktično nevidno. Seveda imajo ruske kriminalne združbe odgovor tudi na ideje o blokiranju domen z ilegalno vsebino. Namesto preko spleta so se pač preusmerili na druga področja - ponujati so začeli tudi virtualne stroje s...

104 komentarji

Googlove reklame postajajo personalizirane

ZDNet - Google bo začel oglase, ki jih prikazuje, prilagajti posameznim uporabnikom glede na njihove navade in preference pri brskanju. Podjetje že sedaj omogoča oglaševanje na podlagi trenutno obiskane strani, če je stran partner Google AdSense, sedaj pa bodo šli še korak dlje. Tako bodo 8. aprila zagnali beta storitev, ki bo uporabnika še bolje profilirala.

Nov sistem bo z DoubleClicka (podjetje je Google prevzel lani) na uporabnikov računalnik prenesel piškotek (cookie), ki bo nato sledil uporabnikovi poti po različnih straneh s tehnologijo AdSense. Google svojega početja ne skriva, saj bo uporabnikom v nastavitvah omgočil izklop storitve ali pa celo vnos dodatnih preferenc za oglaševanje. Ker se bodo te nastavitve z izbrisom piškotka izbrisale, je Google že izdal vtičnik za brskalnike, ki bo storitev trajno izklopil. Krasni novi svet!

25 komentarjev

Na MIT-u odkrili baterije, ki se napolnijo v sekundah

Nature - Vsake toliko objavimo kakšno vest o novem odkritju na področju baterij, za katerega raziskovalci obljubljajo, da bo res prebojno. Žal ti izdelki potem le redko najdejo pot do masovne proizvodnje in morebiti celo trgovin na našem koncu Atlantika. Tokrat so raziskovalci z MIT-a odkrili nov način delovanja baterij oz. akumulatorjev, ki naj bi omogočal hipno polnjenje in praznjenje; ker temelji na izboljšavi obstoječih litij-ionskih baterij pa naj bi kmalu zaživel med ljudskimi množicami.

V današnji številki ugledne revije Nature poročajo o odkritju novih ultrahitrih tunelov za transport električne energije skozi litij-železov fosfat (LiFePO4), ki je v uporabi v litij-ionskih baterijah. To v teoriji in tudi v prototipu, ki so ga pripravili, omogoča zelo hitro polnjenje baterij (10 do 20 sekund), kar bi bilo uporabno v vseh vejah industrije - od električnih avtomobilov dalje. Srž odkritja leži v hitrosti gibanja litijevih ionov skozi elektrode, ki bi moralo biti po izračunih zelo...

80 komentarjev

Tudi Hitachi kriv dogovarjanja o cenah

TG Daily - Lani novembra smo poročali, da so se na sojenju zaradi dogovarjanja o cenah LCD-jev in izkoriščanja položaja na trgu LG, Sharp in Chunghwa izrekli za krivi, kar je jih je skupaj stalo več kot pol milijarde dolarjev. Tokrat je krivec še četrti član te naveze iz leta 2001, Hitachi, ki se je prav tako izrekel za krivega. Podjetju so očitali sodelovanje na sestankih v Koreji, na Japonskem in v ZDA, koder so se z ostalimi grešniki dogovarjali, koliko bi za LCD-panele računali med letoma 2001 in 2004, in navijanje cen panelov, ki so jih prodali Dellu za prenosnike.

Hitachi se je uspel pogoditi za daleč najmanjšo globo, ki bo znašala 31 milijonov dolarjev. Pravi drobiž, saj je moral LG odšteti 400 milijonov, Sharp 120 in Chungwa 65 milijonov dolarjev. Pohvalno pa je, da so bili okrcani tudi nekateri šefi podjetja, ki so se takisto izrekli za krive. Njim so naložili globe v višini 20.000 do 50.000 dolarjev.

10 komentarjev

Discovery ostal prizemljen

Puščajoča napeljava

vir: NASA
NASA - Danes zjutraj ob 2.20 po srednjeevropskem času bi morali v Nasinem vesoljskem izstrelišču blizu Cape Canaverala na Floridi izstreliti raketoplan Discovery. Prvotni datum poleta je bil sicer že mesec prej, a se je NASA odločila nekoliko počakati in ga dodatno preveriti, da se ne bi slučajno ponovila zgodba s satelitom Orbiting Carbon Observatory, ki so ga 24. februarja spektakularno razstrelili namesto izstrelili. Discoveryjeva misija STS-119 bi morala na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS) pripeljati nove panele sončnih celic in prvega astronavta iz Japonske, poleg njega pa posadka vključuje še šest drugih astronavtov. Povratek je načrtovan čez dva tedna.

...

14 komentarjev