»

ThermalRight SK6+

OverClock Intelligence Agency - To je procesorski hladilnik vsem dobro znanega proizvajalca. Je skoraj popolnoma iz bakra, je dobrega videza (kot da je ta pomemben), a vseeno ima določene pomanjkljivosti. Napisali so namreč, da jim je montaža tega hladilnika povzročila kar nekaj preglavic. A to je le ena, skoraj nepomembna, slabost, saj se jo verjetno da odpraviti, če smo bolj spretni. Na OverClock Intelligence Agency je precej obsežen članek o tem hladilniku.

0 komentarjev

Zalman v zvoku in sliki

3dGameMan.com - Na 3D Game Man so nam zopet postregli z videotestom, katerega je opravil Rodney Renolds. Tokrat so se lotili testiranja enega izmed Zalmanovih produktov, ki tokrat ni hladilnik, temveč izjemno tih napajalnik. Testirali so 300 W različico, obstaja pa tudi 400 W, ki proizvede enako količino hrupa. Eden izmed razlogov za tišino je zagotovo avtomatski sistem za uravnavanje vrtljajev, ki se prilagaja glede na temperaturo. Kratek film je na voljo v .WMV in .MOV obliki. Seveda boste vsi, ki imate dial-up dostop do interneta, morali malo počakati.

1 komentar

Cene KT400A osnovnih plošč

X-Bit Labs -

Predvčerajšnjim smo poročali o uradni splavitvi Viinega novega čipovja za AMD-jeve procesorje, KT400A, a o cenah tedaj še ni bilo podatkov. No, danes si poglejmo še to področje.

VIA bo za KT400 in VT8235CE (severni in južni most) konfiguracijo predvidoma zahtevala 18 dolarjev, kar je sorazmerno malo v primerjavi z 20-30 dolarji, ki jih za nForce2 zahteva Nvidia. No, zavedati se je potrebno dejstva, da je Nforce2 kompleksnejše čipovje od KT400A, kar se pozna tudi na ceni. Končna cena matičnih plošč na KT400A naj bi bila tako do 6 dolarjev nižja kot cena ekvivalentno opremljenih Nforce2 plošč. X-Bit Labs.

5 komentarjev

Sony s čipi iz PlayStationa3 konkurent Intelu?

Design Technica -

Na spletu so se pojavile informacije o novi Sonyjevi video-konzoli, ki bo luč sveta ugledala nekako do leta 2005, če bo šlo vse po načrtih. Po Sonyjevih besedah bo ta konzola, če jim bo uspelo premagati vse tehnične težave, revolucionarna na tem področju, saj naj bi bila do stokrat zmogljivejša od sedanjih osebnih računalnikov, po potrebi pa se bo lahko povezala tudi z ostalimi napravami iste vrste in izkoristila njihove zmogljivosti -- vse seveda prek interneta.

Uporabili bodo t.i. cell microprocessor tehnologijo, ki so jo potihem patentirali že septembra letos. S to tehnologijo naj bi ustvarili unverzalne čipe, ki ne bodo uporabljeni le v PlayStation3, marveč tudi v veliki večini ostalih računalniških naprav -- od PC-jev do zmogljivih strežnikov, upajo Sony in partnerja IBM ter Toshiba. Če bodo uspeli, se lahko nadejamo celo resne konkurence Intelu, pravijo.

Na en čip nameravajo spraviti 72 procesorjev -- osem primarnih PowerPC-jev, od katerih bo vsak kontroliral še osem pomožnih...

13 komentarjev

Dohodnina na spletu

DURS - Davčna uprava Republike Slovenije (DURS) je pripravila prejemnikom obdavčljivih dohodkov spletni obrazec, ki ga lahko izpolnijo, natisnejo kot uradni dokument ter oddajo svoji davčni izpostavi. Mogoč je tudi informativni izračun dohodnine, vnešene podatke pa lahko kadarkoli shranite (na lokalni disk), ponovno naložite ali natisnete. Prenos podatkov med strežnikom in vašim brskalnikom naj bi bil vseskozi kodiran in zaščiten pred zlorabo. Tudi DURS naj vnešenih podatkov ne bi shranjevala na strežniku. Poskrbite, da boste vse skupaj le oddali do konca meseca, sicer vam preti kar precejšnja kazen. Klik za povezavo do spletnega obrazca!

DURSov spletni obrazec je gotovo najcenejša rešitev, saj nakup obrazca v trgovini sploh ni več potreben, da elegantnosti ne omenjamo, saj ni potrebno nameščati dodatne programske opreme, potreben je le brskalnik in seveda tiskalnik.

3 komentarji

Grand Theft Auto brezplačno

Slo-Tech - Kot že naslov pove, so se fantje pri Rockstar Games odločili, da nam navdušenim igralcem Grand Theft Auto podarijo prvo verzijo te igre. Dolvleka je mogoča iz te strani, da pa lahko stvar downloadate, morate izpolniti krajši obrazec (ime, priimek, naslov, e-mail naslov, ... ). Gre za verzijo igre iz leta 1997, ki pa je, kot pravijo, prilagojena za sedajšnje novejše sisteme. RG priporoča za igranje najnovejši DirectX. Datoteke je za okroglih 328 MB, tako da ADSLjaši ter kablaši hitro kliknite, tisti na starih dobrih analognih napravah pa hitro na obisk k sosedu. Zaradi preobremenjenosti strežnika je dostopnost malenkost otežkočena -- imejte potrpljenje.

12 komentarjev