»

Raport iz Porotroža

Jaz - Ok, z majhno zamudo si sedaj lahko ogledate članek o dogajanju v Portorožu. Stvar ni preveč dolga, toda mislim, da dovolj nazorno prikaže dogajanje. Seveda se z besedami ne da opisati občutka in vzdušja, ki je vladalo tam... res bi nas morali obiskati . No, kar brez skrbi, to nikakor ni bila zadnja podobna prireditev in enkrat jeseni lahko pričakujete podobno dogajanje. Sedaj pa kar pridno k branju (in gledanju slikic).

10 komentarjev

Taisolov Alpha-style hladilnik

Inside Hardware - Na Inside Hardware si lahko ogledate test novega Taisolovega hladilnika. Gre za naslednike njihovih popularnih CEK modelov, ki so zadnje čase navdušili OC skupnost. No, "posebnost" novega hladilnika je bakreni vložek v osnovi, ki izboljšuje prenos toplote med procesorjem in hladilnikom. Seveda vsi veste, da je Alpha dotično zadevo vpeljala že leto in pol nazaj, tako da bi temu težko rekli noviteta, obenem pa moram priznati, da je rešitev še kako efektivna. Kar oglejte si test...

0 komentarjev

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

Novi Nvidia Win2k fix

Planet GeForce - Okies, to pa je novica, ki se je bodo razveselili vsi lastniki Nvidiinih grafičnih kartic, ki uporabljajo Win2k. Marsikdo se je znašel pred problemom, da je v skoraj vseh igrah osveževalna frekvenca bila prenizkih 60Hz. Sicer se je zadevo dalo rešiti z majhnimi registrskimi posegi, toda sedaj je na voljo precej bolj elegantna pot: majhen programček, ki ga zaženete po inštalaciji grafične kartice in ki odpravi vse težave. Download visoko priporočen!

0 komentarjev

Propad dot.com podjetij

Jaz - Tisti, ki spremljate dogajanje na internetu se zavedate vsesplošne recesije, ki je zajela to področje računalništva zadnje čase. Prenaphinjena dot.com podjetja so se začela sesuvati kot hiše iz kart, zadnje med njimi pa je gigantski Yahoo, o čemer pa je bolj podrobno poročala že TinkaPinka. Kakorkoli, na CNNu lahko preberete kratko analizo trenutnega stanja: pogled na trg eno leto nazaj in sedaj...
No, moram priznati da mi je na neki način vse skupaj tudi všeč, saj se bo inet rešil vse nepotrebne in prenaphinjene navlake. Lahko bi rekli, da se vračamo v resničnost. Thnx, Tilen.

6 komentarjev

Ekstremno overclockanje GeForcov

Jaz - Babuske na Xbitlabs so se spravili overclockat uboge GeForce. In tu ne mislim samo softverske programčke, temveč so se zadeve lotili pošteno, s pomočjo višanje voltaže in podobnih trikov, ki jih poznamo pri overclockanju procesorjev. Na žalost ni mogoče podati splošnih navodil za katerokoli kartico, tako da bo ta članek koristil samo lastnikom ASUS GF2 GTS V7700 in SUMA GF2 MX Special Edition kartic. Vseeno zanimivo... Thnx, Tilen!

6 komentarjev

Novi ZZZ

Jaz - No, v teh dneh, ko se ne dogaja nič pametnega, lahko vsaj uživam ov trudu Lorda Kolye. Yup, izšla je še ena številka njegovega elektronskega časopisa ZZZ. Zadevo tako ali tako poznate že vsi, tako da kar pridno kliknite sem in si oglejte strojček za tekmovanje v scanju (ne, ne izmišljujem si, in ne: ne bom uporabil besede lulanje ), leteče reševalne platforme in avtomobile iz trave (yup).

0 komentarjev

Jaome

Jaz - Mhja, da ne boste mislili, da je razlog za pomanjkanje novic samo lenoba vseh nas. Ok, delno je, ker se pač med vikendom nobenemu ne da kaj napisati, toda trenutno vlada na sceni nekakšno zatišje. Damn, kako bo komaj poleti .

0 komentarjev