Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

»

Zaradi NSA v gradnji nov podmorski kabel Brazilija-Portugalska

Slo-Tech - Brazilija in Španija bosta julija začeli graditi nov podmorski kabel, ki bo povezal brazilsko Fortalezo s portugalsko obalo. Kabel bo povečal kapaciteto prenosnih povezav med Evropo in Latinsko Ameriko, neposredni povod za hitro odločitev za gradnjo pa je ameriško prisluškovanje vsemu prometu, ki teče prek ameriškega ozemlja.

Snowdnovo lansko razkritje je namreč precej pokvarilo načrte za gradnjo novega podmorskega kabla med Brazilijo in ZDA. Direktor brazilskega operaterja Telebras je namreč dejal, da gradnja te povezave ni več prioriteta, ampak da se bodo osredotočili na povezavo z Afriko prek Angole, z Evropo prek Portugalske in lokalne povezave med Fortalezo in São Paulom.

...

24 komentarjev

V Firefox prihajajo reklame

Sedaj

Mozilla.org - Ni skrivnost, da ima Mozilla vse od prihoda Googlovega Chroma težave s svojim poslovnim modelom, ki je skoraj v celoti odvisen od Googla. Glavni vir prihodkov je denar, ki ga Mozilla dobi od Googla v zameno za to, da je v Firefoxu privzeta domača stran Googlov iskalnik. Za zdaj v Mountain Viewu pogodbe o financiranju še podaljšujejo, ker tudi Googlu ustreza, da je na trgu brskalnikov konkurenca, ker bi bil v nasprotnem primeru pod še strožjim nadzorom regulatorjev trga (kot na primer Microsoft zaradi svojega operacijskega sistema), a v Mozilli se pripravljajo tudi na morebiten izpad teh prihodkov. Eni izmed dodatnih prihodkov bodo tudi reklame.

Ko...

59 komentarjev

Tehnične podrobnosti težav v Mt.Goxu

Slo-Tech - Ta teden se ne nadaljuje nič bolje od zaključka prejšnjega, če vprašate imetnike bitcoinov. Zaradi ruskega opozorila, da je bitcoin nereguliran in kot tak nezaželen v Rusiji, je že prejšnji teden izgubil dobro četrtino vrednosti. Padanje tečaja se nadaljuje zaradi težav na priljubljeni borzi Mt.Gox, ki je v petek začasno onemogočila nakazila bitcoinov s spletne denarnice v druge naslove. Poenostavljeno: onemogočili so dvige bitcoinov.

Da je bitcoin pričel izgubljati vrednosti, je logična posledica, četudi ne upoštevamo padca zaupanja v valuto. Edini način, da udeleženci na borzi Mt.Gox pridejo do svojih sredstev, je prodaja bitcoinov in dvig denarja, saj bitcoinov ne morejo nakazati na eksterne denarnice. To ustvarja prodajni pritisk. Poudarimo, da nakazila bitcoinov na druge račune znotraj borze Mt.Gox delujejo,...

34 komentarjev