»

Še več nForce 2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Na dobro znani strani Tom's Hardware so spisali ne tako zelo kratek (beri: precej obsežen - alien-w) članek o novih matičnih ploščah z nForce2 čipovjem. Mamaplate prihajajo iz podjetji Abit, Biostar in MSI. Pri testu so uporabili AMD Athlon XP 2800+ procesor, 2x 256 MB PC3500 CL2 Corsair Micro pomnilnik in seveda še Asus V8460 - GeForce 4 TI4600 128 MB grafično kartico. Če razmišljate o nakupu nove plate kar veselo na branje!

nForce2 plošče pa na Slo-Techu najdete tukaj.

1 komentar

Intel napoveduje

X-Bit Labs - Intelovi predstavniki so v ponedeljek predstavili še nekaj dodatnih informacij o prihajajočem 64-bitnem procesorju. Procesor bo kodno poimenovan Montecito, premierno pa bomo videli tudi novo tehnologijo. V procesor bosta namreč vgrajeni dve jedri. Ostale novosti bodo več kot milijarda tranzistorjev, 0.09-mikronska tehnologija izdelave, 18 MB L3 predpomnilnika lociranega na procesorju samem ter nov sistem FSB, o katerem pa zaenkrat še ni znanega skorajda nič. Procesor lahko pričakujemo v letu 2005; o ceni še ni podatkov. Klik!

8 komentarjev

Vklop računalnika na daljavo

GideonTech - Današnje dni računalniški uporabniki postajamo leni. Namesto tega, da bi stopili v trgovino, preprosto nakupujemo preko spleta, nekaterim, pa je že vklop računalnika prek gumba na ohišju preveč naporno. Prav zaradi tega so na GideonTech spisali članek o vklopu računalnika preko daljinskega upravljaljnika. Vzeli so kar hišni zvonec, ki se vklaplja brez kablovja, in ga preko releja zvezali z računalnikom. S takim načinom vklopa, pa lahko vaše računalo postavite tudi v drug prostor, saj deluje tudi, če je med oddajnikom in sprejemnikom kaka ovira. Idealno za ljudi, ki imajo ro ropotajočo škatlo v drugem prostoru in imajo do...

4 komentarji

Petnajst ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na trgu ohišij so že kar nekaj časa prisotna ohišja, ki odstopajo od tistih neizvirnih bež sorodnikov. Prav danes so na Tom's Hardware spisali pravi megatest ohišij, v katerega so vključeni skoraj vsi večji proizvajalci. Gotovo sta najbolj poznani imeni Lian Li in Antec, a ni bilo vključenega Chiefteca, katerega izdelki so dokaj podobni Antecovim. Če vam ohišje ni le škatla, ki prav nadležno ropota, morate članek obvezno prebarti.


Zahvala Trubadurju....

3 komentarji

CCIA vs Microsoft

Computer & Communications Industry Association - CCIA (RIAA za računalništvo?) je Evropski komisiji predložila pritožbo proti podjetju Microsoft.

Obtožujejo jih kršenja konkurenčnega prava, še posebej pa jih motijo okna XP in vanje vgrajeno programje:
  • programje za predvajanje avdio in video datotek
  • e-mail odjemalnik
  • programje za instantno sporočanje
  • strežniške komponente...
... če jih naštejem le peščico (podrobnosti so na voljo na strani CCIA).

No, zadnjemu odstavku v izjavi za medije resda ne gre oporekat, vendar smo se ob tovrstne besede in problematiko "dobro za kupca" že spotaknili.

Sicer pa, gre za kršenje zakona o varstvu potrošnikov ali konkurence? Slednje. [>:D]

16 komentarjev

Tajvansko sodišče razsodilo v prid ProMOSa

X-Bit Labs - Že pred časom smo poročali, da je pomnilniški gigant Infineon z začetkom letošnjega leta ProMOSu odvzel licenco za izdelavo pomnilnika z uporabo "njihovega postopka". Brez te licence bi ProMOS lahko kar zaprl svoje proizvodne obrate, saj veliko večino pomnilnika izdelajo prav s tem postopkom. No, pred nekaj dnevi je ProMOS poslovnim partnerjem naznanil, da je tamkajšnje sodišče odločilo, da lahko nadaljujejo s proizvodnjo pomnilnika in da s tem ne kršijo nobene licence. Na žalost ni znanih veliko podrobnosti o dogajanju. Klik!

0 komentarjev

Še boljša Mozilla 1.3b

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla, vse popularnejši spletni brskalnik.

Različica 1.3beta prinaša:
  • samodjeno resizanje prevelikih slik, da se prilegajo velikosti okna<
  • dinamično preklapljanje profilov
  • urejanje vseh nastavitev direktno iz About boxa, to pomeni, da je sedaj možno vklopiti vse testne možnosti brez text editorja
  • še boljše filtriranje spama (mozilla mail)
  • strojno učenje pri dokončevanju vpisovanja naslovov. tako računalnik poskuša pametno dopolniti kaj boste vpisali in ne le uporabiti zadnji podoben vpis.
Večini enostvnih uporabnikov verjetno čisto zadostuje IE. A naprednejši (power-userji), ki hočejo brskati malo bolj učinkovito, bodo morali poseči po Mozilli ali Operi ...

19 komentarjev