»

Baterija na papirju

New Scientist - Izraelsko podjetje Paper Power je razvilo novo obliko baterij. Možno naj bi bilo to baterijo "natisniti" na papir, saj je debelina troslojne baterije le 0,5 mm. Cena za en kvadratni centimeter, ki je zmožen dovajati napetost 1,5V in ima kapaciteto 3 mAh, je le nekaj tolarjev. Najprej naj bi bile te baterije uporabljene na raznih propagandnih letakih, kjer naj bi napajale majhne LED diode, kasneje pa še marsikje drugje. Klik!

5 komentarjev

Nova izdaja ZZZ Online

Slo-Tech - Seveda tudi tokrat ne moremo mimo nove izdaje našega najbolj odbito-poučnega magazina za tehnološko opismenjevanje, ZZZ Online. Že stošestnajsta številka nas pouči o tranzistorjih na plastični podlagi, ki bi omogočili cenejšo izdelavo nezahtevnih čipov, o sledilni napravici velikosti nekuhanega riža zrna, katere telo ne zavrne, o pristajalni napravi za človeško odpravo na Mars in še kaj. Kot vsakič - ogled obvezen.

0 komentarjev

Sony-ev DVD-R/W

CDR-Info - Sony po najnovejših novicah izdeluje tudi DVD-R/W enote z imenom PCVA-DRW1 . Enota podpira: 2x DVD-R, 1x DVD-RW, 6x DVD-ROM, 8x CD-R, 4x CD-RW in 24x branje CD. Kar lep kupček lastnosti, kajne? Enota je zunanja (glej sliko) in z njo lahko komunicirate preko OgnjeneŽiceTM (FireWire (IEEE1394)). Malo za šalo: kaj več si lahko preberete tule.

2 komentarja

MS Office: hekerjevo priljubljeno orodje

The Register - Velikan je v jabolčni paket pisarniških orodij Office v.X vdelal tudi piratsko zaščito: če program zazna več tovrstnih produktov na mreži, ki uporabljajo isti 'PID' (Network Product Identification), zapre vse Officeove programe. Kakorkoli pač, v mrežnem filtru, ki brska za 'PID'i (ne, niso pooblaščene investicijske družbe), pa se nahaja golazen, ki se zadavi ob specifično oblikovanem paketku, s čimer pa sesuje program. Vsled tega obstaja nevarnost DOS napada (hehe, Denial of using MS software?); nevarnost bi moral odpraviti vsak požarni zid. Klik!

0 komentarjev

Cenzura, pred katero se Slo-Tech skrije...

The Register - Network Associates, sicer stvarilci serije 'McAfee' izdelkov, so toženi iz strani zvezne deželice, ups, države New York. Bit tožbe so navedbe v pogodbi za končnega uporabnika (EULA, za one znalce, ki me čudno gledate), ki prepoveduje objavljanje kritik njihovih izdelkov brez soglasja NAI, kaj šele primerjav s konkurenčnimi produkti.

Jah, kaj sledi? Klavzula, po kateri opisovalci igram ne smejo prisoditi manj kot 94 točk?

4 komentarji

MSN na tapeti

The Register - Zopet luknja v kombinaciji MS Messenger in Internet Explorer; ker pa slika pove več kot nemalo besed, je tukajle 'demo'.

Opozorilo: bralec Robin, kateremu se najlepše zahvaljujem, me je opozoril, da naj bi bil na povezavi 'demo' virus. Moj NAV mi ne javi ničesar, tako da -- diskretno.

Še link: klik

3 komentarji