»

Windows 9 že aprila prihodnje leto?

SuperSite for Windows - Na spletu že nekaj časa krožijo najrazličnejše govorice o prihajajočem Microsoftovem operacijskem sistemu s kodnim imenom Threshold. Bržčas poimenovan Windows 9 bo na prodajne police prispel aprila 2015, če lahko verjamemo Paulu Thurottu.

Najprej seveda pričakujemo prvo nadgradnjo za Windows 8.1, ki se nepoetično imenuje Update 1. Trenutno vlada konsenz, da se bo to zgodilo aprila letos na konferenci Build 2014. Pretresljivih novosti ne bo, bo pa Microsoft izkoristil sočasen izid z Windows Phone 8.1, in sicer bo v obeh verzijah poskrbel boljše medsebojno sodelovanje in večjo prenosljivost kode. Nič ni znano, ali bomo potem dobili še kakšen Update 2, kar bi zelo spominjalo na plejado Service Packov, ki smo jih bili navajeni v Windows NT in naslednikih.

...

172 komentarjev

Hekerski napad Target bistveno obsežnejši

The New York Times - Na dan so pricurljale informacije, da je bil decembrski hekerski napad na ameriškega trgovca Target bistveno obsežnejši, kot so sprva zatrjevali. Že prvotne navedbe so bile zaskrbljujoče, saj so napadalci dobili bančne podatke vsaj 40 milijonov kupcev, in sicer imena imetnikov kartic, številke kartic, datume veljavnosti, kode CVV in šifrirane kode PIN. Sedaj pa ugotavljajo, da je bilo prizadetih okoli 110 milijonov kupcev, o katerih so jim ušli še drugi podatki.

Target je v izjavi za javnost priznal, da so neznanci med napadom odtujili tudi nekatere druge podatke o kupcih. Poleg omenjenih 40 milijonov imetnikov kartic, so napadalci dobili imena, elektronske naslove, telefonske številke in domače naslove vsaj 70 milijonov drugih kupcev. Pravijo, da gre v večini...

14 komentarjev

CES 2014: trinajst naprav za SteamOS

Slo-Tech - Valve je decembra izdal prvo preizkusno verzijo svojega operacijskega sistema SteamOS in napovedal pohod v dnevne sobe. Vsak računalnik, ki poganja SteamOS, je po Valvovem razumevanju Steam Machine in prvi preizkuševalci bodo prototipe prejeli še letos. Kot so obljubili decembra, so na CES-u prikazali različne verzije Steam Machine.

Vsega skupaj 13 naprav se pojavlja v najrazličnejših oblikah, barvah in okusih. Z okusom mislimo na komponente v notranjosti, saj naprave stanejo od 500 do 6000 dolarjev, temu primerna pa so tudi njihove komponente. Uporabljajo grafične čipe iz Nvidie, AMD-ja in Intela, ki so odslej podprte v SteamOS-u.

Dejanje je razumljivo. Da bi zmanjšali možnost za težave zaradi nezdružljivosti strojne opreme, je bila decembrska beta precej...

20 komentarjev