»

Tudi Asus z dual X1950 pro

Asus EAX1950 Pro Dual

X-Bit Labs - Po tem, ko je sredi preteklega meseca Sapphire predstavil grafično kartico z dvema grafičnima jedroma Radeona X1950 PRO, je podobno grafično kartico najavil tudi Asus. Za razliko od Sapphirovega modela pa ne bo šlo za dve grafični jedri na enem tiskanem vezju, ampak za dve med seboj povezani tiskani vezji, podobno kot pri nVidiinem GeForce 7950 GX2, poleg tega Asusov model nima CrossFire priključka.

Več o tem si preberite na X-bit labs-u.

9 komentarjev

AMD: manjši dohodek od načrtovanega

AMD - AMD je v svojem sporočilu za javnost naznanil, da bo njegov dohodek v četrtem četrtletju lanskega leta le za tri odstotke višji od dohodka tretjega četrtletja, tako naj bi znašal 1,33 milijard ameriških dolarjev. Omenjen znesek je kar precej nižji od prvotno napovedanega dohodka ,1,85 milijard ameriških dolarjev. Glavni razlog za zmanjšanje dohodkov naj bil kljub povečanju števila prodanih procesorjev, znižanja cen le-teh. AMD je še dodal, utegne biti dobiček v četrtem četrtletju lanskega leta znatno nižji od tistega v tretjem. Končno poročilo o dohodkih in dobičku bo objavljeno 23. januarja.

4 komentarji

Nove GeForce Go

VR - Zone - V drugem četrtletju letošnjega leta naj bi nvidia predstavila dva grafična čipa za prenosne računalnike in sicer G84 in G86. Prvi naj bi spadal v srednji, drugi pa v nižji zmogljivostni razred. Na grafični čip najvišjega zmogljivostnega razreda osme generacije GeForce-ov za prenosnike bo kot vse kaže potrebno počakati do tretjega četrtletja letošnjega leta, ko naj bi luč sveta zagledal G81M.

Več o tem na VR-Zone.

4 komentarji

Informacije o novih Radeonih

več strani - AMD je pred dnevi izdal prve letošnje gonilnike za grafične kartice (Catalyst 7.1), poleg različice za Windowse pa so luč sveta zagledali tudi novi gonilniki za Linux (v8.33.6). Ob podrobnejšem pregledu le-teh so ugotovili, da poleg sedanjih Radeonov podpirajo tudi Radeon X2300 HD in Mobility Radeon X2300 HD. Po teh oznakah torej lahko sklepamo da bo nova generacija radeonov nosila ime X2000. Več o tem na Phoronix-u.

Luč sveta so zagledale tudi nove informacije o R600, ki govorijo o začetku proizvodnje konec februarja, uradni predstavitvi na CES-u sredi marca ter o dveh revizijah, od katerih prva podpira GDDR3, druga pa GDDR4. Poleg tega bosta do junija luč sveta zagledali grafična kartica najnižjega cenovnega razreda, ki bo temeljila na jedru R610 in grafična kartica srednjega razreda, temelječa na jedru R630. Obe s podporo DX 10 seveda. Več o tem na Daily Tech-u.

27 komentarjev

Domače branje: "Golding, William. 1954. Gospodar muh"

Slo-Tech - Letalo strmoglavi na samotnem otoku, daleč od prometnih ladijskih poti. Preživeli se morajo znajti sami, saj v letalskih razbitinah ne najdejo prav dosti uporabnega. Otok se zdi prijazen in neobljuden, a v grozečih nočnih sencah nekdo že kmalu opazi "pošast". Med prebivalci otoka se vse bolj izražajo njihove osebnostne razlike, razvijejo se boj za prevlado, hrano in vodo, življenje preživelih začnejo greniti nesložnosti in spletke. Postopoma se razdelijo na dve skupini, odnosi se vse bolj zaostrujejo, kmalu pade prva žrtev.

Če bi začeli v domačih branjih predstavljati tudi filme in nanizanke, bi lahko kdo upravičeno pomislil, da opisujemo znano ameriško televizijsko nanizanko Lost. Vendar pa je zelo podoben zaplet (preživelih na samotnem otoku) že leta 1954 uporabil britanski pisatelj William Golding v svojem najbolj znanem romanu Gospodar muh. V glavne vloge je postavil 6-12 let stare dečke, ki naj bi jih med drugo svetovno vojno hoteli njihovi starši nekam evakuirati (kritiki...

13 komentarjev