Prijavi se z GoogleID

»

V Kiberpipi ta teden: AppCircus, Java s JBossAS7, Responsive web applications, Santa Claus versus the Devil

VIP večer s Pavlom Vrabcem: Zgodba o medijski hiši

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 12.12. ob 19h, vas vabimo na MobileMonday na temo AppCircusa, tekmovanja z namenom promocije mobilnih aplikacij. Izmed vseh prijavljenih aplikacij, se bo deset izbranih predstavilo pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congress konferenco v Barceloni.

V torek 13.12. ob 19h, bodo na račun spet prišli vsi ljubitelji Jave. Na Pipinih odprtih terminih bosta predavala Aleš Justin in Tomaž Cerar o uporabi JBossAS7, za zelo hiter razvoj aplikacij. Ker se napoveduje precej obiskovalcev iz tujine, bo predavanje najverjetneje v angleščini.

V sredo 14.12. ob 19h, so kot vsako sredo na sporedu Spletne Urice...

2 komentarja

Študija varnosti brskalnikov: prvi Chrome, drugi IE, Firefox daleč zadaj

vir: Forbes
Forbes - Podjetje Accuvant je konec tedna objavilo rezultate obsežne študije, v kateri so raziskovali varnost treh najpriljubljenejših spletnih brskalnikov: Firefoxa, Internet Explorerja in Chroma. Rezultat je 140 strani dolgo poročilo, v katerem je podrobno predstavljena metodologija testiranja in izsledki. Ugotovili so, da je najvarnejši Chrome, tik za petami pa mu sledi Internet Explorer. Firefox je daleč zadaj.

Najprej povejmo, da je raziskavo financiral Google. Accuvant in Gogole poudarjata, da je bila izvedena neodvisno in brez pritiskov, ne glede na ta vir denarja. Kljub temu je rezultat zelo prikladen, zato je Google javno izpostavil rezultate. Toda ko se med seboj pomerita IE in Firefox, je rezultat brez vsakršnega dvoma objektiven. In IE je s Firefoxom pometel.

Accuvant je pojasnil, da

70 komentarjev