»

GeForce 8800 GTS 512 MB zagledala luč sveta

Nvidia - Po prihodu na jedru G92 temeljoče GeForce 8800 GT je različica GTS dobila močnega konkurenta znotraj lastne družine, zaradi česar se je že dlje časa šušljalo o prenovi različice GTS, ki bo odslej temeljila na enakem jedru kot GT, le da bo jedro namesto 112 Shader enot imelo 128. Poleg jedra bo razlika med starimi in novimi modeli GTS tudi v frekvencah jedra oziroma pomnilnika, saj bo jedro nove grafične kartice tiktakalo pri 650 MHz, pomnilnik pa bo imel frekvenco 970 MHz. Nove GTS so sodeč po prvih testih, ki jih najdete na PC Perspective in Bit-Tech-u zmogljivejše od različic GT. Cena novih grafičnih kartic GeForce 8800 GTS 512 MB bo po besedah nVidie znašala med 299 in 349 ameriškimi dolarji.

Več o tem si preberite v nVidiinem sporočilu za javnost.

52 komentarjev

AMD vreden manj kot je odštel za ATI

bit-tech.net - Cene AMD-jevih delnic so dosegle najnižjo vrednost v zadnjih štirih letih, tržna vrednost podjetja pa znaša vsega 5 milijard ameriških dolarjev, kar je za 400 milijonov dolarjev manj kot je pred letom in pol odštel za nakup kanadskega proizvajalca grafičnih kartic ATI. ZA primerjavo: AMD-jev največji konkurent na področju procesorjev, Intel je vreden 162 milijard dolarjev, kar je za več kor dvaintridesetkrat več kot AMD, nVidiina tržna vrednost pa znaša 19 milijard ameriških dolarjev.

Kot je znano AMD-jevi izdelki že skoraj poldrugo leto po zmogljivosti zaostajajo za konkurenco, poleg tega pa niti nedavno predstavljeni procesorji Phenom niso prinesli občutnega izboljšanja stanja. Edina svetla točka med AMD-jevimi izdelki so grafične kartice serije Radeon HD 3000.

Več o trenutnem stanju AMD-ja si preberite na Bit-Tech-u.

67 komentarjev