»

Nova recenzija

Slo-Tech - Tako, DrSergioDJ je za vas spisal še eno recenzijo. Tokrat si je ogledal film Blade II, ki je, le kako ste uganili, nadaljevanje enice izpred štirih let. Kako se tokrat znajde Wesley Snipes kot polvampirski stvor? In, ali tudi vampirji niso najvišje v prehranjevalni verigi? Klik!

3 komentarji

Hynix z novimi pomnilniki

X-Bit Labs - Podjetje Hynix ima zagotovo primat med proizvajalci kakovostnih pomnilnikov, saj njihovi moduli veljajo za najbolj stabilne ter najhitrejše. No, danes pa so postavili še en mejnik: kot prvi proizvajalec so predstavili čip s prepustnostjo 1Gb/s na pin. Njihov najnovejši DDR pomnilnik tako tiktaka pri 500 MHz, z njegovo masovno proizvodnjo pa so pričeli danes, tako da lahko pričakujemo tovrstne čipe v trgovinah v začetku prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Predstavitev GeForceaFX

ZephirTech - O GeForceFX grafičnih karticah je bilo povedanega že mnogo, a tokrat malce daljša predstavitev nVidiine kartice. Na ZephirTech so spisali namreč kar devet strani dolg članek o tem čudu. Njegove osnovne specifikacije so vam verjetno že znane, a vendarle:
  • 500MHz GPU
  • DDR-II RAM na 1GHz
  • 0.13-mikronska tehnologija
  • 125 milijonov tranzistorjev
  • podpora AGP 8x
  • popolna podpora DirectX9 ter Pixel in Vertex Shaders ter
  • 8 cevovodov
Če vas zanima še več ter želite vedeti vse podrobnosti, klik!

1 komentar

8500 = 9100, pravi ATI

The inquirer - Da je bil Radeon 8500 ATI-jev prodajni hit, vemo, kartica pa je še večji "hit" postala, ko se je izvedelo, da je ATI ne misli več proizvajati. No, kanadski gigant pa si je očitno premislil in na trg ponovno poslal omenjeno kartico, tokrat v novi preobleki in z novim imenom: Radeon 9100. Novi grafični čip bo tako hitrejši od stare 8500 ter 9000, a na žalost ne bo popolnoma podpiral DirectX 9, kljub temu da ime namiguje drugače. Klik!

2 komentarja