»

Nič več AOLovih zgoščenk

Slo-Tech - Jim Mckena in John Lieberman bi rada, da jima pošljete vse AOL CDje ki jih imate, saj je njun cilj zbrati kar milijon primerkov -- sedaj jih imata "le" 80 000 -- in jih odnesti pred vrata podjetja ter s tem povedati, da naj odnehajo s tem početjem. Na strani pa najdete tudi ustvarjalni kotiček, kjer lahko dobite idejo za uporabo starih ali nezaželenih reklamnih zgoščenk.

5 komentarjev

Nov mobilni AMD procesor

X-Bit Labs - AMD je danes predstavil svojega novega predstavnika mobilne serije AthlonXP procesorjev. Zaenkrat najmočnejši bratec te družine nosi oznako 2200+, koliko pa to znaša resničnih megahercev, pa si izračunajte sami. [:P]

Nov procesor uporablja AMDjevo tehnologijo PowerNow!, ki služi "energetskim namenom", na voljo pa je tudi v Evropi. Trenutno ga v svoje prenosnike vgrajuje samo Fujitsu, a v roku meseca dni pričakujemo tudi modele ostalih proizvajalcev z omenjenim procesorjem. Procesor trenutno stane 186 ameriških zelencev, kar pripelje do absurdne situacije, ko so mobilne izvedenke 2000+, 1900+ ter 1800+ dražje od novopredstavljenega procesorja. Hja, očitno se nam obeta znižanje cen s strani AMDja. Še cena konkurenta: Pentium 4-M procesor, kateremu AMDjev konkurira stane celih 562 dolarjev. Cene veljajo za količine nad tisoč kosi. Klik!

0 komentarjev

NV30 naprodaj prihodnje leto

X-Bit Labs - Poročali smo že, da naj bi nVidia svojega NV30 uradno predstavila 18. novembra, sedaj pa je nVidia celotno zgodbo potrdila še uradno. Kljub temu, da bo NV30 predstavljen že čez dober teden, naj bi bila zadeva v masovni proizvodnji do konca januarja prihodnje leto. Grafični procesor naj bi se pojavil v več izvedbah, ki zaenkrat nosijo še kodna imena NV30, NV31, NV34 ter NV35. O cenah, razlikah med modeli ter dobavljivosti v materi Kokoški kot ponavadi, še ni podatkov. Več statističnih informacij o stroških razvoja NV3x družine najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

AGP3.0 ali AGP2.0, to je zdaj vprašanje

Hardware Zone - O tem, ali je AGP 3.0, drugače poznan kot AGP 8x, le še en marketinški nateg, ali pa gre za dejansko uporabno pridobitev, je bilo prelitega že mnogo črnila (oz. prehojenih mnogo tipk [:D]), a jasnega odgovora nekako še nismo dočakali. Na Hardware Zone so nam tokrat poskušali odgovoriti na zgornje vprašanjem z drugim delom svojega članka, ki opisuje razlike med obema vodiloma. Tokrat so si pogledali praktično razliko v grafičnih programih, seveda pa tudi tokrat niso mogli brez teoretičnega filozofiranja. Ste negotovi? Klik!

2 komentarja

Vdor v SETI bazo podatkov

The inquirer - Kot poročajo na Inquererju, se je večje število uporabnikov projekta Seti@Home pritožilo, da ima baza e-mail naslovov uporabnikov luknje. Prejeli so namreč sledeč mail:

"From : null admin9@cyberspace.org
"To : xxxx
"Date : Sun, 10 Nov 2002 04:24:03 -0500


"Dear Seti@home user
"s3ti s0ftwar3 haz h0l3es! w3 hav3 th3 intir3 databas3 onc3 again s3ti databas3 s3curity suxs larg3 on3s.

"UFCF Cr3w 2oo2 - m33y chrismax dipshit!"


Kot lahko zasledimo tukaj, se na Inquererju (pa upam da tudi na Berkeleyu) trudijo, da bi prišli zadevi do konca, ter preverili, kdo je skupina UFCF Cr3w 2oo2, in ali je to resno opozorilo ali pa so imeli hekerji le srečo.

4 komentarji