»

Nov DVD

Slo-Tech - Ker smo, sedaj izgleda dokončno, zamenjali regijo opisov filmov, je tokrat na vrsti eden novejših produktov holivuda, logično nadaljevanje filma Ko jagenjčki obmolknejo, film Hannibal. Izjemen film, ki pod vso svojo krinko krvoločnosti skriva, vsaj zame, prav prisrčno ljubezensko zgodbo. Kaj pa vi menite?

2 komentarja

Srebrne sanje

X-Bit Labs - Časi, ko so grafične kartice služile samo izrisovanju 2D grafike, so mimo. Še več, časi, ko so grafične kartice popolnoma služile 3D pospeševanju (se pravi, so bile v bistvu samo dolgočasni koščki plastike) se tudi bližajo koncu, saj vedno več podjetij predstavlja rešitve, ki se poleg učinkovitosti v 3D programih lahko pohvalijo tudi z lepim izgledom. Nepoznano Tajvansko podjetje Triplex se je odločilo, da se bo posvetilo novim trendom in naredilo konec dolgočasnim rešitvam. Najavili so družino Millennium Silver, katere odlike bodo:
 • Special Cooling Design - zaradi posebne zasnove bo grafična kartica imela kar za 15 % boljše hlajenje in še nekaj precej...

5 komentarjev

Dvoprocesorske plošče za Tualatine

X-Bit Labs - O Tualatinskih matičnih ploščah, ki jih samo za nas pripravlja Tyan smo že govorili, vendar pa to ni končni seznam, saj nam to podjetje pripravlja še nekaj zanimivih rešitev, ki jih bodo veseli predvsem tisti, ki v svojem računalniku na vsak način hočejo imeti dva procesorja. Plošči bosta namenjena procesorjem Tualatin:
 • Thunder LE-T (S2518) bo narejena v formatu ATX, za procesor pa bo skrbel nabor ServerWorks ServerSet III LE3. S pomočjo slednjega bomo lahko v 4 nagnjene DIMM reže stlačili kar 4 GB registriranega PC133 SDRAM pomnilnika. Za bolj zahtevne bosta poskrbela 2 64 bitna PCI slota, prav tako pa ne bodo odveč ATI-jeva grafična kartica ATI Rage XL, dvokanalni Adaptecov Ultra160 SCSI krmilnik in Promisov IDE RAID krmilnik.

 • Thunder HEsl-T (S2688) bo osnovana na naboru ServerWorks ServerSet III HE-SL, in s kar 6 DIMM režami v katere bo šlo kar 6 GB PC133 SDRAM pomnilnika. Za zahtevne bodo poskrbeli 4 64 bitni PCI in dva običajna PCI slota. Tu pa bo še dvojna Intelova LAN...

0 komentarjev

Nove plošče predstavlja tudi Transcend

X-Bit Labs - Če je kdo rekel, da je jesen čas kislih kumaric, ko se v računalništvu ne dogaja nič pametnega, se kar pošteno moti, saj je novic iz različnih področij kot listja in trave. Zaenkrat prevladujejo bolj tiste o novih matičnih ploščah. Naslednje podjetje, ki je razkrilo svoje načrte je Transcend:
 • TS-AKR4 bo še en primerek v reki najavljenih plošč na obetavnem VIA KT266A, ki bo opremljen s tremi DIMM (podpora DDR SDRAM-u), 1 AGP 4x, 5 PCI in 1 ACR režo. Na plošči bomo našli še 6 USB vtičnic, AC'97 zvočno in LAN kartico. Transcend obljublja, da bodo v ploščo zapekli kar lepo število overclockerskih nastavitev - med drugimi tudi povečevanje FSB v korakih po 1 MHz.

 • TS-ALR4 bo izdelana na podlagi nabora ALi MAGiK 1 Revision C1, ki je eden izmed prvih primerkov, ki podpira najnovejši DDR333 pomnilnik, vendar še vedno le 133 MHz FSB. Plošča bo vsebovala še 3 DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI rež, 4 USB vtičnice, AC'97 zvočno kartico in obljubljene overclockerske nastavitve.

Ti dve plošči bosta...

0 komentarjev

Chaintechove plošče

X-Bit Labs - Na izdajo novih plošč se pripravljajo tudi pri Chaitechu, saj si nočejo pokvariti dokaj dobrih poslovnih rezultatov, ki jih dosegajo zadnji čas. Pripravljajo nam 3 matične plošče, ki bodo znale upravljati samo s pomnilnikom DDR SDRAM.
Zanimivi sta CT-7SJD in CT-7SJR, ki bosta razširili ponudbo hudo zignoriranega a še vedno odličnega SIS-ovega nabora 735. Obe bosta narejeni v formatu ATX, 3 DIMM vtičnice pa bodo poskrbele za PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Na ploščah bo še 1 AGP 4x in 6 PCI rež ter 6-kanalna CMI 8738 zvočna kartica. CT-7SJR se bo od prve razlikovala po vgrajenem IDE RAID krmilniku.
CT-7VJD2A se bo nagibala bolj na Viino stran, saj bo osrednji nabor tukaj VIA KT266A. Plošča bo manjša izjema, saj bo podpirala tako DDR, kot tudi navadni PC133 SDRAM (za oba tipa pomnilnika bosta na voljo 2 DIMM vtičnici). Na plošči ne bodo manjkali niti 1 AGP 4x, 5 PCI, 1 ACR in 1 CNR slot. Za nezahtevne pa bo tu še zvočni čip CMI 8738. ...

0 komentarjev

Štiri nove Soltekove Tualatinske plošče

X-Bit Labs - Predstavitev najnovejšega 1.2 GHz Celerona, ki bazira na jedru Tualatin in vsebuje kar 256 KB L2 predpomnilnika, je AMD-jevim Duronom kar pošteno pristrigla peruti, saj je Intel s tem procesorjem spet začel ovajati cenejši trg. Številnim proizvajalcem pa je predstavitev novega Celerona vzpodbudila, da so svoje inženirje nagnali za risalne deske risat načrte za nove skupke tiskanega vezaj, ki so še vedno potrebni za nemoteno delovanje procesorja. Med prvimi je svoje načrte razkril Soltek, ki je predstavil 4 nove matične plošče, ki jih je razvrstil v dve družini:
 • SL-65EP-T / SL-65EP+-T bodo plošče, ki bodo izdelane v formatu ATX in bodo vse po vrsti bazirale na Intelovemu najnovejšemu 815EP B-step naboru, ki je trenutno najboljša rešitev za Tualatine. Plošče se bodo ponašale še s 3 DIMM režami, v katere pa bo šlo samo 512 MB PC133/PC100 SDRAM pomnilnika. Tukaj so ga Intelovci malce polomili, saj je 512 MB danes postala nekakšna spodnja meja. Pole malce omejene pomnilniške...

0 komentarjev

Distribucije, distribucije, ...

Slashdot - Linux je trenutno eden izmed najbolj razvijajočih se operacijskih sistemov, ki pa ima manjšo napako - ogromno distribucij, za katere niti natanko ne vemo kaj vsebujejo, ter ali so sploh priporočljive za uporabo. Za vse tiste, ki pravite, da RedHat Linux, SuSE Linux, ali kakšna druga malce bolj poznana distribucija nista tisto glavno, kar bi morali imeti vsi, ter bi radi preizkusili še kaj drugega, a se bojite, da druge distribucije malce zaostajajo za bolj znanimi (vsebujejo zastarele različice programov ali pa nekaterih sploh ne vsebujejo), si morate ogledati to stran, kjer boste našli bazo uporabnih podatkov o kar lepem številu distribucij. Našli boste kratke opise, ter informacije o tem, katere različice programov so vključene vanje. Priporočam!

0 komentarjev

Kaj pa AMD?

CNet - AMD to leto ni bil ravno pretirano aktiven, saj je bolj utrjeval svoj položaj s svojimi Athlon procesorji. To pa ne pomeni, da se bo naslednje leto ponovil isti scenarij, saj ima AMD kar nekaj asov v rokavu, s katerimi lahko Intelu povzroči kar nekaj preglavic. Še pred začetkom naslednjega leta, bo AMD agresivno napadel trg prenosnikov s procesorjema Duron, ki bo deloval s frekvenco 1.2 GHz in 1.3 GHz Athlonom. V prvi polovici pa bo AMD napadel prenosnike še z 1.3 GHz Duronom, 1.5 GHz (1800) Athlonom in Athlonom 1900 (Pentium rating). Vsi ti trije čipi se bodo ponašali z manjšo porabo energije, saj bodo bazirali na jedru Thoroughbred (Athlon) ali Appaloosa (Duron). Na desktop računalnikih ne bo nič manj živahno, saj se nam obetajo Athlon 2200, 2400 in 2600, proti koncu leta 2002 pa bo jedro Thoroughbred zamenjal Barton, ki bo vseboval tehnologijo SOI. S pomočjo te tehnologije, bodo Athloni postali še bolj varčni z energijo in obenem še bolj zmogljivi kot prej. AMD po Intelovemu...

0 komentarjev

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje,...

0 komentarjev

Majičke v prodaji!

Slo-Tech - Končno ste lahko dočakali dan, ko bo Slo-Tech prodajal svoje majice. Za začetek jih bomo prodali petdeset. Če hočete imeti Slo-Tech majico, pošljite e-mail na naslov hocem_majico_takoj@slo-tech.com in v sporočilo napišite:
 • Ime in priimek
 • Uporabniško ime
 • Polni naslov
 • Barvo majice (zelena, črna, modra)
 • Alternativno barvo majice (če slučajno prva izbira poide)
 • Tretjo željo za barvo majice (če slučajno obe ostali barvi poideta ;))
Aja, saj res - majice izgledajo takole:

Od zadaj...

...in od spredaj

Ko boste imeli Slo-Tech majico, se bodo babe kar limale na vas .
Cena, pravite? Skromnih tisoč in petsto sit. Z vračunano poštnino, se ve.

21 komentarjev