»

GoDaddy napaden

Slo-Tech - Sinoči je bil GoDaddy, vodilni svetovni ponudnik registracije domen, žrtev obsežnega DDOS napada (po naše porazdeljane zavrnitve storitve). Val ni odnesel zgolj njihove spletne strani, ampak tudi DNS strežnikov oz. strežnikov za gostovanje spletnih strani. To pa nikakor ni šlo mimo neopaženo, saj GoDaddy trenutno upravlja z blizu 48 milijoni spletnih domen, od teh pa so mnoge vpisane ali celo gostovane prav na njihovih strežnikih. Številna spletišča so ostala nedosegljivi, rezultati iskanja po Googlu niso vodili nikamor, celo YouTube je začel močno štekati.

Za nas Evropejce to niti ni bil...

27 komentarjev

SMS toll fraud v porastu

Potek sms toll frauda.

vir: VentureBeat
VentureBeat - Uveljavljeni proizvajalec protivirusnih rešitev za mobilce Lookout security je nedavno predstavil svoje poročilu o trendih mobilnih napadov. Glavna ugotovitev je, da se zlikovci vse manj ukvarjajo z nameščanjem spyware-a, namesto tega pa jih bolj zanima takojšnje služenje denarja skozi zlorabo plačljivih SMS storitev (toll fraud). Trend je posebej značilen v državah s šibko regulacijo SMS marketinga.

Kot ugotavljajo iz njihovih internih statistik, se kar 62% vseh letošnjih napadov ukvarja s pošiljanjem premium SMS-ov (oz. kar 82% gledano samo za letošnji junij), medtem ko je bila še lani ta številka 29%. Posebej popularen naj bi bil paket "FakeInst", ki se maskira kot...

10 komentarjev

Zamude pri odplačevanju študentskih posojil so zlata jama za ameriške izterjevalce

Lanski protestni shod na newyorški NYU; študentje so na majice napisali svoj trenutno dolgovani znesek, nato pa se z maskami na obrazu podali po campusu.

The New York Times - Vlada bo po krčenju socialnih transferjev, pokojnin in konec leta policijskih plač (slaba ideja je to) slej ko prej znova pogrela razpravo o uvedbi šolnin za visokošolski študij. Financiranje šolnin bo bržkone urejeno skozi neko obliko državno garantiranih posojil, ki znajo celo biti na voljo slehernemu študentu, a jih bo treba po uspešnem (in še posebej po neuspešnem) študiju tudi vrniti, delno ali v celoti. Kako to gre v praksi, posebej v obdobju gospodarske krize, si lahko zgledno ogledamo na ameriškem primeru.

Letos je študentski dolg prvič presegel vse ostale oblike zadolženosti fizičnih oseb, zlasti glavnega konkurenta, dolg iz kreditnih kartic. Študenti skupaj dolgujejo za več kot en bilijon dolarjev. Seveda niso prav vsi v zamudi - to pesti približno...

120 komentarjev