»

Britanska vlada razmišlja o blokadi socialnih in mobilnih omrežih v primerih množičnih neredov

David Cameron se je v zadnjim mesecih moral že večkrat braniti pred ostrimi vprašanji parlamentarcev, med drugim tudi v zadevi telefonskega prisluškovanja časopisne hiše News of The World.

Slo-Tech - V odziv na nedavne nemire na ulicah Londona in drugih angleških mest je predsednik vlade David Cameron vpoklical poslance nazaj s poletnega dopusta in za danes sklical izredno sejo parlamenta, na kateri so razpravljali o vzrokih in možnih ukrepih za preprečitev novih nemirov. Cilj zasedanja je, poleg pomenjenega, ponuditi britanski javnosti zagotovilo, da ima vlada kontrolo nad situacijo. Istočasno so tudi potrojili število policistov na ulicah; samo v Londonu jih vsako noč dežura 16 tisoč.

Tekom današnje parlamentarne debate je Cameron namignil, da bi vlada utegnila v prihodnje utegnila blokirati socialna omrežja, kot sta Facebook in Twitter, če bi bilo to potrebno za preprečitev organizacije nemirov (prev. in op. p.).


Vsakdo, ki je spremljal ta grozna dejanja...

36 komentarjev

Google ukinja izobraževalni program App Inventor

Slashdot - Googlov novi/stari izvršni direktor Larry Page nadaljuje s krčenjem manj pomembnih storitev; po Google Video in Labs mislijo do konca leta zapreti tudi malo manj znani App Inventor (AI), ki je bil zamišljen kot platforma za učence osnovnih in srednjih šol. Omogoča razvoj še kar zmogljivih Android aplikacij kar v spletnem brskalniku in brez posebnega znanja programiranja. Številne šole v ZDA in tudi širše so jo zato vključile v svoj pouk informatike in so zdaj izrazito žalostne, da je ne bo več.

Po načrtih naj bi učenci z njim...

43 komentarjev

FTC-jeva preiskava Googla o spletnem iskanju in Androidu

The Wall Street Journal - Znanih je več podrobnosti o protimonopolni preiskavi Googla, ki jo je ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC) sprožila konec junija. Takrat je bil FTC precej nedoločen o predmetu preiskave, sedaj pa je znano, da se FTC osredotoča predvsem na Android in spletno iskanje, piše The Wall Street Journal.

Ker se tiče Androida, FTC preverja, ali Google podjetjem, ki na svojih pametnih telefonih uporabljajo Android, preprečuje uporabo storitev konkurentov (recimo iskanja prek Microsoftovega Binga). Primer je trenutni spor Skyhooka in Googla, ki traja od septembra 2010. Skyhook trdi, da je Google prisilil Motorolo, da je v svojem telefonu Droid X opustila navigacijo s prepoznavanjem okoliškim Wi-Fi in triangulacijo iz razdalj do baznih stolpov, ki jo je...

2 komentarja

CERN zagnal LHC@home 2

Daily Tech - CERN je v sodelovanju UNITAR-jem (Inštitut Združenih narodov za izobraževanje in raziskovanje) in Univerzo v Ženevi ustanovil Citizen Cyberscience Centre (CCC), ki omogoča prostovoljno sodelovanje javnosti pri raziskovalnih projektih v CERN-u. V ponedeljek so začeli javno testiranje projekta LHC@Home2, ki deluje podobno kot kopica ostalih iniciativ @home - uporabniki z namestitvijo odjemalca na svoj računalnik donirajo neporabljeni procesorski čas za raziskovalne izračune. Pionirja tega sta bila iskanje Nezemljanov s SETI@home in računanje zvijanja proteinov s Folding@home.

Podobno lahko znanosti pomagamo tudi z LHC@Home2. Prva verzija je bila izdana že leta 2004 in je omogočala računanje dizajna, gradnje in...

24 komentarjev

Gizmodo ne bo obtožen zaradi razkritja iPhona 4

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ko je Gizmodo lani objavil slike prihajajočega iPhona 4, Applu ni bilo do smeha ali reklame (vsake publiciteta je dobra publiciteta), ampak so uporabili težke topove. Telefon, ki je bil najden 25. marca 2010 v baru v Redwood Cityju, so prijavili kot ukraden, tako da je uredniku strani Gizmodo na vrata potrkal REACT (Rapid Enforcement Allied Computer Team) z nalogom za hišno preiskavo. Odnesli so skoraj vse, kar deluje na elektriko, uredniku pa je grozil sodni pregon.

Zgodba se je za Gizmodo razpletla dobro. Državno tožilstvo je povedalo, da nihče izmed zaposlenih pri Gizmodu ne bo obtožen, saj niso našli dokazov o nezakonitem ravnanju. Bosta pa obtožena Brian Hogan, ki je prototip našel v Gourmet Haus Staudtu, in Sage Wallower, ki mu ga je kasneje pomagal...

15 komentarjev