»

Izšel KDE 4.5

KDE - Včeraj je v polletnem ciklu izšla nova stabilna verzija grafičnega okolja za Linux KDE, ki nosi oznako različice 4.5.0. Razvojna ekipa se je za to podverzijo posvetila stabilnosti in celovitosti Desktopa, tako da so popravili 16 tisoč hroščev in dodali kar nekaj novih funkcionalnosti in aplikacij. Omenimo predelavo obvestilnega področja (angl. notification area), KWin, Plasma Work Activities, Plasma Netbook, Marble itn. Prenos je že mogoč z domače strani.

39 komentarjev

BBC demonstriral zlo kodo za pametne telefone

Napisali so križce in krožce

vir: BBC
BBC - Angleški BBC je demonstriral, kako enostavno je napisati in razširiti zlobno kodo za pametne telefone. Zadnjih nekaj tednov so fantje pri BBC-ju pisali igro za pametne telefone, ki je poleg osnovne naloge tudi vohunila za uporabnikom telefona. Pri tem so uporabili zgolj standardne dele programskih paketov orodij (angl. software toolkit), zaradi česar je njihova detekcija težja, saj iste funkcije kličejo tudi povsem neškodljive aplikacije.

Chris Wysopal, soustanovitelj in vodja tehnološkega oddelka v podjetju Veracode, ki je sodeloval pri BBC-jevem projektu, pojasnjuje, da večina zle kode resda meri na računalnike, a se zlikovci vedno pogosteje lotevajo tudi drugih platform. Pametni telefoni naj bi bili tako na isti točki kot osebni računalniki konec 90. let....

22 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - Sedaj ko počasi vročinski val popušča in se je naš organizem že navadil na vročino se lahko z vsem veseljem skoncentriramo na naše psihične deformacije.

Je dolgotrajna izpostavljenost računalniku vplivala na vašo pozornost?

Razultati stare ankete:
V poletni vročini:
Se kuham v lastnih sokovih33%
(389)
Sem prijetno klimatiziran19%
(225)
Imam sužnje s pahljačami19%
(225)
Mrzel tuš pomaga12%
(138)
Ventilator popolnoma zadostuje10%
(113)
Se hladim v bazenu6%
(66)
Sem na južni polobli1%
(10)
Skupaj glasov: 1166

29 komentarjev

Toshiba s samoizbrisljivimi diski

vir: ZDNet
ZDNet - Toshiba je predstavila nov razred trdih diskov, ki imajo poleg avtomatskega šifriranja podatkov tudi tehnologijo za samodejni izbris v primeru izgube napajanja v primeru odtujitve ali podobno. Podatke je z obstoječih trdih diskov moč varno izbrisati, a je tovrstno prepisovanje dolgotrajno in poteka pri vključenem računalniku. Novi diski za varni izbris ne potrebujejo napajanja.

Novo tehnologijo so v Toshibi poimenovali Wipe. Podrobnosti še niso razkrili, so pa zapisali da ob izgubi napajanja razveljavi oziroma onemogoči varnostni ključ šifriranih podatkov, s čimer postanejo podatki, ki so v šifrirani obliki zapisani na disku,...

9 komentarjev

Trojanec za Android

Lastniki mobilnikov z Androidom pozor! Preverite svoje naročnine na SMS klube

vir: TG Daily
TG Daily - Popularne platforme in operacijski sistemi se vedno spopadajo z zlonamerno kodo oz. vsaj večino nje. Lep primer tukaj so operacijski sistemi Windows, za katere je nesnage neprimerno več, kot za konkurenčna, a mnogo manj razširjena OS X in Linux. V tem primeru se je sicer pogosto govorilo, da so sistemi Windows najbolj luknjasti in hroščati, a je nedavna raziskava pokazala, da ta naslov pravzaprav pripada OS X-u.

V ZDA se na področju mobilnih platform najhitreje širi Android, a njegovo širjenje ni zanemarljivo tudi drugod po svetu, kjer še vedno kraljuje Nokia. Posledično se seveda veča še baza uporabnikov, ki platformo naredi bolj mamljivo za...

6 komentarjev