»

Microsoftov Nagibni Kolešček

The Register - Monopolist na področju računalniških tipkovnic in zvočnikov kani zopet pretresti trg miškonov. Po uspešni uveljavitvi koleščka in optičnega senzorja tako menijo, da bi dandanes nepogrešljiv priboljšek -- 'scrool' kolešček' -- lahko ne le vrteli naprej in nazaj, temveč tudi nagibali na stran.

Pri tem ne gre za dodajanje nove dimenzije vrtenja, česar so se pred časom radi posluževali izdelovalci precej cenenih '4D internet mišk' z dodatnim koleščkom, ampak pravzaprav za 2 dodatna 'gumba' (ali bo delovanje strogo digitalno ali morda celo zvezno, ni znano), ki uporabniku omogoči lažje (užitkarsko) sprehajanje po zapletenih dokumentih, hitrejše brskanje po internetu (nazaj/naprej) in lažje menjavanje orožij v strelskih igrah.

Zanimiv pa je Logitechov odgovor; v nasprotju z Microsoftovm, ki bo 3. septembra na ameriško tržišče plasiral 3 nagibne izvedenke (2 brezrepni), menijo, da uporabniki pravzaprav ne potrebujejo dodatnih funkcij (tudi igričarji, ahem, naj bi ostali hladni), saj so...

20 komentarjev

nVidia se pobira

X-Bit Labs - Nvidia, ameriški grafični gigant, je izdal finančno stanje za mesec julij. Prihodek drugega četrtletja je tako znašal osem procentov več kot pa četrtletje poprej -- tako je v žep nVidie priplavalo 460 milijonov dolarjev. V obdobju šestih mesecev, do vključno sedemindvajsetega prejšnjega meseca je nVidia spravila na kup kar 865 milijonov ameriških zelencev, kar je precej manj od enakega obdobja lani, ko je nVidii uspelo v svoj žep spraviti dobro miljardo dolarjev. Izvorna novica in ostale zanimive informacije.

11 komentarjev

Robert Škulj naredil samomor

Slo-Tech - Danes nas je pretresla vest, da je Kranjčan Robert Škulj v petek v Tržiču naredil samomor.

Za vse, ki vam to ime ne pomeni veliko: Škulj je v varnostnem sistemu NLB, tako pravijo mediji ter on, odkril napako, ki mu je dovoljevala, da je lahko iz bančnega računa potencialne tarče prenakazal poljubno vsoto denarja na kateri koli drug račun. Seveda vsa stvar ni bila več kot navaden trojanski konj, a vseeno se je Škulj z NLB pet mesecev pogajal o odkupu programa za celih 500.000 evrov. Po tem času je NLB prekinila pogajanja -- policija je Škulja aretirala, mu odvzela program in vse varnostne kopije. Škulj je tako tožil državo za 300 milijonov tolarjev. Zgodba je nato nekako poniknila v ozadje, saj od Škulja, razen intervjuja v Studio City, nismo slišali več dosti.

Naj počiva v miru.

75 komentarjev

Aktualno v forumu

Slo-Tech - Kot morda dobro veste, se zadnje čase radi odpravimo spisati kako novičko, kjer zajamemo vse aktualne teme v forumu. se še vedno ubada z izdelavo doma narejenega zvočnika. V forumu navijanje nastaja dokaj zanimiva debata in sicer se simonchelo ukvarja z zelo težkim problemom pri navijanju AMDjevega TbredaB. Pri zapravljanju težko prisluženih tolarjev pride vedno prav kak nasvet in Grimlorda zanima kateri je najboljši hladilnik za njegov procesor, medtem ko nam umetnic odsvetuje nakup v Italiji, overmana pa zanima, če je pameten nakup MP3 predvajalnika Innovision. Oddelek strojna oprema nam prinaša nekaj zanimivih problemov. Morda je še najbolj komplicirana težava, ki se je pripetila, da je monitor začel piskati. S tem problemom se ubada pingo76. zirc00 nas že kar nekaj časa v oddelku igre opozarja na slovenski America's Army klan, medtem ko pa smo v debati o novem Wolfensteinu prišli na zanimivo idejo, da bi se preizkusili koliko obvladamo. V oddelku internet...

2 komentarja