»

Yahoo v zelenih številkah

Australian IT - Omenjeno spletnousmerjeno podjetje je po spremembi finančne politike, ko je za nekatere svoje storitve pričelo zaračunavati, v drugem četrtletju tega leta ustvarilo dobiček -- prvič po letu 2000. 'Dobiček' je v v obdobju od aprila do konca junija znesel $21.4 MIO, kar pomeni 3 cente na delnico, v primerjavi z lanskoletno izgubo 9 centov. Klin$g!

Navedeni primer lepo dokazuje splošno nerazumevanje A. Smithove ekonomije laične (ali kvazi-strokovne, karkoli pač želite) javnosti, saj se je v 'prizadetih' uporabniških krogih na veliko govorilo o popolnem lapsusu, ki naj bi spletnega velikana popeljalo še dlje v rdečkovje.

11 komentarjev

Pošasten monitor

SLCentral - Tale monitor je res prava pošast, tako po diagonali zaslona kot po ceni. Govorim o 21,3 inčnem NECovem LCDju, ki je lahko vaš že za 'borih' 3.800 zelencev...jah, zadeva je vsekakor impresivna, impresivna pa je tudi luknja v denarnici, če ga kupiš. Kakorkoli že, test si lahko ogledate tukaj in se odločite, če ste res pripravljeni dati zanj okrog milijon tolarjev.

2 komentarja

Poglejte si zemljico v 3D

Overclockers Australia - Za vse z nVidiinim grafičnim čipom in široko pipico v svet bo zanimiva tale stran - na njej si lahko dol potegnete programček, s katerim lahko potem (seveda ob podpori široke pipice v svet - priporočena je 128kbps) gledate cel svet v treh dimenzijah. Kako zadeva zgleda v gibanju, ne vem (jah, 56k modem ni ravno najhitrejša stvar pod soncem[:\\]), po slikah sodeč pa bi stvar utegnila biti kar zanimiva.

7 komentarjev

Humvee z laserjem

New Scientist - Ne, naslov novice ni hec. Na Humveeja so ameriški znanstveniki namestili močan laser, njegova naloga pa bo uničevanje min na bojnem polju. Testirati naj bi ga začeli kmalu, malo daljši tekst pa si lahko preberete tukaj.
Hehe, me zanima, kdaj se bodo naši politiki odločili, da če so že naročili Humveeje, lahko zraven naročijo še 'en par' takihle laserčkov[>:D].

0 komentarjev

Več štroma!

Tweak Town - Vsak dan se na internetu pojavi kar nekaj testov - procesorji, matične plošče, grafične kartice, ...bolj malo pa je testov ene napravice, ki vso šaro, ki jo namečemo v ohišje, poganja - govorim seveda o napajalniku, ki skrbi, da se po pregrešno dragih komponentah enakomerno pretakajo škratje elektrončki.
No, eden takih testov se nahaja tukaj, pod drobnogled pa so vzeli Antecovo enoto True550. Torej, vsi, ki vam vaš sedanji napajalnik ne more zagotoviti dovolj moči, si le oglejte test te 550 W pošasti.

1 komentar

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev