»

V Britaniji se pripravlja akcija opozarjanja P2P piratov pred izključitvijo

Independent - Eden največjih britanskih ponudnikov dostopa do interneta za domače uporabnike, Virgin Media, bo prihodnji teden pričel svojim uporabnikom, ki uporabljajo P2P omrežja pošiljati opozorila, naj takoj prenehajo s svojim nezakonitim početjem.

Virgin Media pri tem sodeluje z združenjem britanskih glasbenih založnikov British Phonographic Industry, ki od podjetij zahteva uveljavitev načela "three strikes and out" po katerem naj bi uporabnike, ki kršijo avtorsko pravno zakonodajo trikrat opozorili, nato pa bi jih izključili iz interneta.

Virgin Media naj bi tako uporabnikom v okviru "izobraževalne kampanje" najprej deset tednov le pošiljala opozorila, v katerih pa bo združenje britanskih glasbenih založnikov uporabnike jasno opozorilo, da bo v primeru nadaljevanja kršitev sledil izklop in postopek na sodišču.

Po nekaterih ocenah je namreč v Veliki Britaniji kar 6,5 milijonov uporabnikov interneta, ki svoj internetni priključek vsakodnevno uporabljajo v "kriminalne namene".

Resne...

85 komentarjev

RIAA in MPAA bi radi aretirali vaš tiskalnik

Slo-Tech - Na Univerzi v Washington-u so Tadayoshi Kohno, Michael Piatek in Arvind Krishnamurthy izvedli zanimivo raziskavo o kvaliteti "protipiratskih obvestil", ki jih domnevnim uporabnikom ilegalnih P2P omrežij pošiljajo predstavniki založniške industrije.

V raziskavi so ugotovili da organizacije, ki pošiljajo DMCA obvestila (t.i. takedown notice, ki jih pošiljajo na podlagi zakona Digital Millenium Copyright Act) zelo verjetno...

23 komentarjev