»

(Ne)zadovoljstvo slovenskih mobilnih operaterjev

Finance - Finance so objavile intervju z direktorji slovenskega Mobitela, avstrijskega Simobila, in ameriške Vege. Vsi operaterji so naznanili spremembe pri cenovni politiki mobilnih storitev in predvsem pogovorov. Operaterja s pomembno tržno močjo (Mobitel in Simobil) sicer pozitivno ocenjujeta naš teletrg, hiter razvoj novih storitev, nizke cene glede na ostale evropske države in nadaljnjo bitko za nove naročnike, ki pa jih glede na zasičenost trga ni ostalo veliko. Simobil stavi na partnerstvo z Vodafonom, Vega pa ponižno upa na ostrejšo Agencijo za telekomunikacije in znižanje cen pogovorov med omrežji operaterjev.

21 komentarjev

Bitka z 10 000 obrati

Tech Report - SATA -- nov standard, ki napoveduje veliko, a še ni dosegel svojega razcveta, je dobil že kar nekaj predstavnikov. Tokrat so bili v preskus vključeni trije trdi diski, od katerih sta bila dva kompatibilna s SCSI tehnologijo, medtem ko je bil z njima primerjan WD Raptor, ki deluje z že prej omenjenim SATA načinom prenosa. Jasno, da sta SCSI diska močno prehitela Raptorja, a je le-ta še vedno zelo dober upoštevajoč to, da je eden izmed prvih.

1 komentar

Dva VGA hladilnika

Kartica z "velikanom II"

vir: Overclockers Cafe
več strani - Novejši grafični procesorji (GPU-ji) se zelo grejejo zaradi česar so na njih nameščeni hladilniki, ki so včasih zelo glasni ali pa neučinkoviti. V ta namen obstaja kar nekaj hladilnikov, ki jih namestimo na grafične kartice in s tem izboljšamo hlajenje. Eden izmed dodatnih hladilnih kompletov je tudi Thermaltake-ov Giant II. Le-ta pa ni neslišen saj je na njem še vedno ventilator, ki proizvaja minimalno hrupa, medtem pa sta obe hladilni površini povezani z "toplotno cevjo".

Če pa vam je škoda enega PCI mesta, lahko razmislite tudi o nakupu Vantecovega iCEBERQ4, ki pa je sestavljen iz ventilatorja z bakrenim dnom in posameznih pomnilniških hladilnikov. Na ventilator pa svetijo tudi...

3 komentarji

Zakaj Janezek uporablja kurjepis

CBS News -

Vedno hitreje razvijajoči se računalniki skupaj z internetom in elektronsko pošto prodirajo v vse domove. Proces računalizacije je najintenzivnejši v Ameriki, kjer je prišlo do prvih nesoglasij in težav.

Vse skupaj je namreč prišlo tako daleč, da se učitelji, starši in zgodovinarji močno bojijo za standardni ročni lepopis, saj učenci čez Lužo pričnejo uporabljati tipkovnice že zelo zgodaj. Neka devetletna deklica, naprimer, pravi, da je uporaba računalnika za pripravo vsakovrstnih zapiskov lažja: ni potrebno paziti na pisavo, ob napakah ni brisanja, sam proces pa je hitrejši. Večina se pridružuje temu mnenju, nekateri učitelji pa po mnenju strokovnjakov ravnajo neodgovorno, ko učence za projektne naloge, spisane na računalnik, dodatno nagradijo. In trend se širi.

Stanje je alarmantno, vedno manj ameriških otrok je zmožnih čitljivo pisati pisane črke, posebni kurzivni lepopis pa obvlada manjšina. K sreči obstajajo tudi posamezniki, tako učitelji kot učenci, ki jim je stilni lepopis v...

15 komentarjev

Tony Blair po novem z elektronskim naslovom

The Register - Britanski konzervativci so kruto napadli premiera Tonya Blaira. Je namreč eden redkih svetovnih voditeljev in edini v skupini G8, ki nima (javno znanega) elektronskega naslova, preko katerega bi mu lahko poslali svoje pismo.

Nasprotniki ga tako postavljajo ob bok Castru in Gadafiju ter voditeljem Severne Koreje, Zimbabveja, ki takisto ne priznavajo nadmoči elektronskih pisem nad dimnimi nadomestki. No, vse pa ni tako črno: torijski kolegi so s skupnimi močmi premieru le ustvarili poštni predal.

Če želite, mu lahko pišete tudi vi. Naslov? RtHonTonyBlairMP@hotmail.com.

6 komentarjev

Microsoft naš najljubši

Security Focus Online - Z malo zamude, pa vendar še vedno aktualno, IE ima spet novo zmogljivost prikazovanja lokalnih datotek. Bodite pozorni na datum pošiljanja obvestila vašemu najljubšemu proizvajalcu programske opreme. Kot vidite, popravek izdelujejo že pol leta, pa ga še vedno ni. Malo več o tem.
Mozilla na našo srečo še ni tako zmogljiva.

Dodatek: še malo drugih podobnih zadev in tako naprej.
Za nekaj (malo) od zgoraj naštetih zmogljivosti Microsoftovih programov že obstajajo popravki. Windows Update

22 komentarjev

Poslovni rezultati: SiS, maj 2003

X-Bit Labs -

Dodobra smo že vstopili v junij, tako da so imela podjetja čas zbrati in urediti svoja poročila o poslovnih rezultatih za mesec maj. Tokrat je na vrsti SiS.

Dohodki od prodaje so pretekli mesec znašali 33 milijonov dolarjev, kar je za 10 odstotkov več kot v istem obdobju lani, a hkrati kar za četrtino manj kot letošnjega aprila. SiS načrtuje, da bodo njihovi celotni prihodki letos znašali 218 milijonov dolarjev, kar bi bilo za 30 odstotkov več kot lani. Poudariti velja tudi, da je SiS ta mesec prvikrat prodal več kot VIA. Novica.

0 komentarjev

Microsoft kupuje antivirusno podjetje

več strani - GeCAD Software - avtorji protivirusnega programa RAV Antivirus je objavil, da so z Microsoftom sklenili sporazum, ki bo omogočal vgradnjo protivirusne tehnologije v Microsoftove izdelke. Očitno se nam v okenskem okollju poleg orodja za defragmentacijo, arhiviranje, in vseh drugih orodjih v prihodnosti obeta še vgrajeni protivirusni program. Več o tem si lahko preberete tukaj.

20 komentarjev