»

Nekaj novic iz sveta odprte kode

PC Linux Online - Izšla je nova stabilna različica OpenOffice.org 1.0. Različica 1.0.3 vsebuje nove popravke in zelo majhne izboljšave. Novih funkcij ni, zato tisti, ki želite podporo PDF, SWF, RTL (right-to-left) in CTL, namestite OpenOffice.org 1.1beta. Čakamo na poslovenjeno izdajo.

Izšel je Mandrake Linux 9.1 "Bamboo" za procesorje PPC. Nova različica prinaša vse novosti Mandrake 9.1. Klik!

Ne boste verjeli, toda Microsoft se je odločil, da bo proizvajalcem ponudil dostop do skoraj celotne izvorne kode operacijskega sistema Windows CE za PDA in podobne naprave. Klik!

Na voljo je nova razvojna različica namiznega okolja GNOME 2.3.0 "Mighty Atom". Več o tem in Dolteg.

1 komentar

Slo-Tech je zelen

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, je Slo-Tech sedaj privzeto prikazan v zelenem stilu. Za to potezo smo se odločili, ker nas je prevzela moč pomladi, saj smo prišli v stik z naravo [:D]. Hkrati bi vas radi opomnili tudi na to, da si lahko stil spremenite nazaj oziroma izberete kakšnega od vam bolj odgovarjajočih, če se le registrirate v našo stran. Če ste že registrirani, lahko spremembo stila opravite dobesedno v dveh klikih, če le kliknete na osebne nastavitve. Uživajte v začasni osveženi barvni shemi!

48 komentarjev

Slo-Tech GNU/Linux 1.0-alpha

Slo-Tech - Ponosno predstavljamo prvo javno alpha razlčico Slotech GNU/Linuxa!

Kakor je bilo že mnogokrat rečeno, naš cilj ni bil ponovno izumljati kolo, temveč uporabiti stvari, ki že obstajajo, in vse skupaj samó sestaviti glede na naše želje. Tako prva različica temelji na znani distribuciji Knoppix, ki sedaj do določene mere govori slovensko in vsebuje Slo-Techovo barvno shemo.

Morda je najlepša stvar pri vsem skupaj to, da vse teče iz zgoščenke -- tako vam za Pokuk™ v čudoviti svet odprte kode ni potrebno drugega, kakor da posnamete ISO sliko na CD in naročite računalniku, naj se zažene iz njega. Seveda lahko vse skupaj tudi namestite na disk, vendar vam to odsvetujemo, saj v tej fazi še ni...

42 komentarjev

Teleinfos

Slo-Tech - Čez slabe pol urice se bo pričel že tretji dan prireditve Teleinfos, ki se odvija v Cankarjevem domu. Vstop je brezplačen, vrata dvoran pa so vam odprta od devete do osemnajste ure. Slo-Techova postojanka se nahaja v prvem predverju, tik pri stopnicah, ki vodijo iz velike sprejemne dvorane. Pričakujemo vas v čim večjem številu! Za prost vstop je potrebno izpolnit manjšo anketico. Če tega ne želite delati na mestu lica, potem si le-to lahko izpolnite kar nalinijsko. Se vidimo!

3 komentarji