»

Spet GeForceFX

Tom's Hardware - No, ne boste verjeli, da se je na medmrežju pojavil nov test najbolj opevane grafične kartice imenovane GeForceFX. V zadnjem času testov kar mrgoli, saj ni dneva da se jih ne bi pojavilo vsaj desetero. Na Tom's Hardware so jih o novih GeForceih spisali že kar nekaj. Danes so se lotili sposobnosti 5600 in 5200 kartic. Testirani sta bili v vseh običajnih testnih programih, ki so dokazali da bosta kartici zadali močan udarec ATIju. A kljub temu ima kanadski konkurent v rokavu še nekaj adutov, ki naj bi ustvarili ravnovesje obeh "velesil".

2 komentarja

GeForceFX 5200 in 5600 proti Ti4200 in Radeon 9500pro

Extremetech - Kmalu po izidu GeForceFX 5200 in 5600 so se na internetu že pojavili prvi primerjalni testi teh grafičnih kartic. Če ste še vedno v dilemi o nakupu ali pa če se zanj odločate si poglejte teste na Extremetech.

Teste so izvedli v 9 igrah, v vseh pa, zanimivo, prednjači ATI Radeon 9500 PRO. Sodeč po teh testih sledi tudi to, da je Radeon 9500 PRO še vedno nekje v zlati sredini glede na zmogljivosti in da zadovolji povprečne in tudi zahtevne igralce iger. Toda tudi GeForceFX 5200 in 5600 sta dobri izbiri za nakup, predvsem za manj zahtevne igralce. V testu se vidi tudi primerjava starih nVidinih kartic - Geforce4 Ti4200 in novih naslednjikov Ti serije, GeForceFX 5200 in 5600.

11 komentarjev

GeForceFX 5200 in 5600

vir: 3DGPU
Slo-Tech - V zadnjih nekaj dneh so nVidiine grafične kartice iz serije FX postale ena izmed najbolj vročih tem o strojni opremi. Videli smo že kar nekaj testov ter člankov, pogum pa so zbrali tudi na 3DGpu in spisali dva ločena testa "cenejših" grafikulj te serije. GeForceFX 5600 je hitrejši in temu primerno tudi dražji od GeForceFX 5200, ki naj bi spadal v "nižji" cenovni razred. Če se vam zdita testa preobsežna in nebi radi izgubljali časa pa si lahko ogledate kratek predogled obeh kartic.

5 komentarjev

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

2002: 423,4 milijona prodanih mobilnikov

Electric News - Gartner Dataquest poroča:

Dragi potrošniki, v lanskem letu ste pokupili kar 423,4 milijone mobilnih telefonov -- prodajalci se vam najlepše zahvaljujejo, pripadniki naravovarstvenih organizacij pripravljajo obtožnice. Da so podjetja pridno izplačevala božičnice in da se radi obdarujete, dokazuje tudi prirast prodaje v zadnjem četrtletju, v katerem ste denarnico odprli za kar 14 % večkrat kot leto poprej (povprečno, seveda). Za tekoče leto bomo rast prodaje konfigurirali z dvomestnim odstotnim številom. Prilagodite se.

Očitno vas primankljaj novejših storitev ne moti preveč; aparati s kvalitetnimi barvnimi zasloni in natančne kamerice so vas očitno prepričale bolj kot nasplošno mobilniki 3. generacije (to boste po naših napovedih popravili leta 2004). Ker monopol načeloma ni dober, se zna zgoditi, da bodo operaterji rahlo zajezili množično prodajo Nokiinih plastičnikov, saj je s 35,8 % odstotnim deležem (151.4 milijona enot) daleč pred Motorolo (64,6 mio enot; prirast 9,4 % in 15,3...

0 komentarjev

GigaCube ni Gigabyteova!

DigiTimes -

Hja, kaj naj rečem. Računalništvo je področje, kjer so spremembe najhitrejše, kjer podjetja najhitreje spreminjanjo svoje taktike in kjer se tudi potegavščine in neresnice širijo najhitreje -- prek interneta, kakopak. Še včeraj smo poročali, da naj bi bil Gigabyte predstavil novo blagovno znamko GigaCube, danes pa so na spletu že drugačne informacije.

Le nekaj ur kasneje so namreč na DigiTimes objavili novico, da je Gigabyte celotno zadevo uradno zanikal. Dotično blagovno znamko naj bi bil registriral Info-Tek Corporation (krajše ITC), podobnosti med imenoma GigaByte in GigaCube pa naj bi mnoge napeljale na nepravilen sklep o njuni sorodnosti. GigaByte ima res v lasti 30 odstotkov ITC-jevih delnic, prav tako sta tudi gospodarsko povezani, a GigaCube ostaja v lasti ITC-ja.

Vse kartice, ki so bile omenjene v včerajšnji novici bo tako proizvajal ITC, njihove specifikacije pa se naj ne bi bistveno spremenile. Izvorna novica.

0 komentarjev

Nadzor ventilatorjev s PC Mods 3.5 kontrolerjem

I Am Not A Geek - Ti nadzorovalniki hitrosti vrtenja ventilatorjev so izdelani iz aluminija, imajo 4 aluminijaste gumbe in se s svojo obliko in barvo lepo prilegajo marsikateremu računalniku. Njihova glavna naloga je da s potenciometri uravnavajo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ob straneh ima še tri luknje, kar omogoča dodatno gibljivost med prenašanjem, na povezavah pa ni električnih komponent, kar naj bi stvari poenostavilo. Na njihovem testu so to napravo zaradi njenega izgleda,trdnosti in uporabnosti odlikovali s štirimi zvezdicami. Kliknite tukaj za originalni članek.

0 komentarjev

Kingwin KWI-450WABK

Overclocker's Club - Trenutno si področje napajalnikov lastita podjetji Antec in pri nas bolj razširjen Enermax. A na trg se prebijajo tudi drugi proizvajalci in eden izmed njih je Kingwin. Kingwin KWI-450WABK je eden izmed njihovih najmočnejših napajalnikov, saj lahko porabnike oskrbi s kar 450W električne moči. Taka stvar pa se tudi greje in za to so zelo dobro poskrbeli, saj nanj pihajo kar štirje 80 mm ventilatorji, katere osvetljuejo večbarvne LED diode. A ker so ventilatorji dokaj glasni, se avtomatsko uravnavajo glede na temperaturo, kar močno olajša gledanje DVDjev. Če boste malo rezali po ohišju, da boste opazovali lightshow o napajalniku razmislite, sicer bo pa 350W napajalnik brez vsakršnega...

5 komentarjev