»

ZlobnaKoda: Java, IE in Proxy

The Register - Še ena kost MS-neprivrženim: ZlobniJavaAppletek izkorišča luknjo v v naslovu omenjene kombinacije, ki mu omogoča preusmeritev podatkov po tem, ko zapustijo Proxy strežnik. Tovrstna konfiguracija sicer ni ravno pogosta pri rezidenčnih uporabnikih, zna pa biti problem predvsem v podjetjih. Rešitev? I, Microsoftov Popravek, ali pa -- kot predlaga konkurent N -- nadgradnja na Netscape 6.2(.1).

0 komentarjev

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Abit gre v Dual-MP vodé

ABIT - Abit bo, vsaj tako piše na njihovi strani, izdal strežniško usmerjeno dvoprocesorsko osnovno ploščo za AMDjeve Athlone MP, čeprav lahko v paru na plošči delujejo tudi Duron MP ter Athlon XP procesorji. Temelji na AMD-760 MPX čipovju ter je po specifikacijah sumljivo podobna Tyanovi Tiger MPX. Nanjo lahko damo 4 GB registriranega pomnilnika, ima vgrajen omrežni vmesnik, dve 64-bitni PCI reži ter AGP-PRO vmesnik. Če to sparimo še z kvalitetnim modulom za nadzorovanje temperature ter napak, se zna zgoditi, da bo Abit dobil prvo pravo naslednico BP6 plošče :D. No, malo pretiravam.

1 komentar

Xstružnica

The Register - Takoj po splavitvi na Japonskem so se -- poleg mizerne stabilnosti -- pojavile tudi težave z nalagalnim sistemom ploščkov v X Štauljo. Pri vlaganju ploščkov naj bi jih enota namreč opraskala po robu. Microsoft je napako sicer priznal, a šele pred kratkim (verjetno po tem, ko se je pritožilo 243 kupcev. Detajli.

1 komentar

Hewlett-Packard bo izdal svoje DVD snemalnike

CDR-Info - Njihov dvd200e pogon bo sposoben posneti 3 ure video materiala v manj kot 30-ih minutah. Hitrosti snemanja in presnemavanja sta isti (2.4x), branje pa je 8-kratno. Kot dodatek, je tudi snemanje navadnih CDjev več kot zadovoljivo, saj jih je zmožen posneti z 12x hitrostjo, presneti z 10x hitrostjo in brati z 32x. To pa še ni vse. Pri HP-ju vam dajo na izbiro tudi način priklopa, tako da lahko pogon priklopite preko IEEE 1394 ali USB 2.0. Pričakovana cena je med $500-600.

0 komentarjev

Zelena modifikacija

Overclockers Australia - Na overclockers.com.au imajo zelo razširjeno bazo osebnih računalnikov, zato ni vrag, da se najde kakšen res posrečen. Kako bi komentirali zeleno ohišje z vgrajenim pleksi steklom, z zelenimi cevmi za vodno hlajenje ter modrimi okroglimi IDE kabli? Zlobno. Ogled priporočam, če ne zaradi drugega pa zato, da bo kdo od naših modifikatorjev naredil kaj podobnega, to poslikal - ter napisal poročilo za Slo-Tech :D.

1 komentar

Sun toži Microsoft

Wired News - Sun, podjetje, ki je lastnoročno odgovorno za izum, širši množici znan kot Java, toži Microsoft za kar celo milijardo ameriških dolarjev. Sunu se namreč zdi izjemno nefer, da je Microsoft v operacijskem sistemu Windows XP popolnoma umaknil podporo Sunovi platformi, kar označujejo za skrajno monopolno dejanje. Sun in Microsoft sta že imela podobne spore, in to glede Microsoftove lastne različice Jave, ki pa ni podpirala večino Sunovih zmožnosti. Ja, Microsoft je izgleda zavohal priložnost v hitroprihajajoči lastni platformi .NET, ki se izjemno sumljivo zgleduje po Javi - le da je izjemno izpopolnjena ter izkoreninja napake, ki jih je Sun povzročil čez leta. Vse kaže, da bo Microsoft tudi tukaj zmagovalec... Razen če bo milijardna kazen izrečena. Kot pravijo Stari - Bili živeli pa videli.

1 komentar

Dobili smo ISSN številko

Slo-Tech - Danes sem od ISSN centra Slovenije dobil obvestilo, da je Slo-Tech vpisan v ISSN bazo podatkov pod številko ISSN 1581-0186 ter da naj ta podatek vpišemo na vstopno stran. Številka je po novem dostopna vsem na dnu strani. Mar to pomeni, da se boste lahko na Slo-Tech od sedaj sklicevali kot na uraden vir? :D

11 komentarjev

Bye Bye Potenciometri

Slo-Tech - Če bi radi nadzorovali hitrost vaših ventilatorjev, pa se vam ne da delati stikal ali potenciometrov, je pravi programček za vas SpeedFan. Program z zniževanjem oziroma višanjem voltaže uravnava hitrost ventilatorjev, ki so priključeni na osnovno ploščo. Več podatkov dobite tukaj.

Dodatek by alien-w: zadeva je sicer že precej stara, a ker je to res zakon programček, se splača objaviti novico. Jaz zadevo uporabljam že precej časa in moram reči, da je super!

1 komentar

Evropski Tech*Ed 2002

Microsoft - Microsoft Tech*Ed 2002 Europe je največja evropska prireditev tehničnega šolanja za razvijalce, sistemske arhitekte, IT profesionalce, skrbnike baz podatkov in sistemske inženirje. V stimulativnem učnem okolju bodo lahko udeleženci izbirali med več kot 220 tehničnimi sejami o vseh Microsoftovih izdelkih in tehnologijah, ki jih bodo vodili vrhunski Microsoftovi in drugi strokovnjaki. Poleg tega bodo lahko udeleženci poglobili svoje znanje v delovnih laboratorijih. Letos bo konferenca gostila več kot 7000 udeležencev. Tisti, ki pa se boste prijavili (če se sploh bo kdo :D) do 18. marca imate 1250 evrov popusta. Polna cen pa je 2250 evrov. Več informacij najdete na tem naslovu.

1 komentar