»

O podjetništvu iz prve roke

Kiberpipa - V Kiberpipi na Spletnih uricah to sredo boste imeli priložnost slišati zgodbo iz prakse o začetku spletne agencije, njeni rasti, o pasteh pri naročnikih, sklepanju poslov, učenju načrtovanja, reševanju finančnih problemov in težavah z neplačniki. Zgodbo bo predstavil Domen Česnik, ustanovitelj in direktor Agencije za spletno komuniciranje Zabec.net, ki vrsto let s pomočjo partnerjev nastopa v slovenskem spletnem prostoru. Razkril bo tudi nekaj situacij, ki so ogrozile obstoj agencije, ter odločitev, ki so pripomogle k nasprotnemu.

Na Večeru za inovativne in podjetne bosta Milan in Marko Lukić predstavila podjetniško pot podjetja Lumar. Pri izgradnji pasivnih hiš jim je za vodenje in razvoj podjetja pomagal družinski intelektualni potencial ter naravne dobrine v proizvodnji. Z zastavljeno vizijo in pogumom so se uvrstili med hitro rastoča podjetja v Sloveniji, ki je lani prejelo tudi naziv Zlata gazela 2009. Zgodbo, vzpone in padce ter napotke bosta predstavila v četrtek, na...

7 komentarjev

Evolucija deluje tudi na prione

Posledica CJB v možganih

Slashdot - Prioni so povzročitelji bolezni, katerih obstoj so prvikrat predpostavili v 60. letih prejšnjega stoletja, izolirali in nedvoumno okarakterizirali pa so jih šele sredi 80. letih. Od bakterij in virusov se razlikujejo v tem, da so po strogi definiciji življenja nežive strukture, saj ne vsebujejo DNK ali RNK in niso nič drugega kot napak zviti proteini. Protein PrP je prisoten v zdravih celicah, kjer je zvit v nativno obliko s 43 odstotki alfa vijačnice in 3 odstotki beta ploskev. Različica PrPSC istega proteina se razlikuje v zvitju, saj sta njegovi sekundarna in terciarna struktura...

64 komentarjev

Intelova tehnologija za prenašanje videa prek 802.11n

X-Bit Labs - Intel je na CES-u predstavil novo tehnologijo brezžičnega prikazovanja, ki omogoča povezavo računalnika z monitorjem ali HDTV s pomočjo posebnih adapterjev prek omrežja 802.11n. Za demonstracijo so uporabili osebni računalnik z mrežno kartico Centrino Advanced-N 6200, Advanced-N +WiMax 6250 ali Ultimate N 6300 povezano s tehnologijo Intel My WiFi in ustrezno programsko opremo. Tako lahko prenašamo HD-video na posebne Netgearjeve adapterje, ki so s pomočjo HDMI povezani na HDTV ali druge naprave.

Tehnologija se zdi na prvi pogled privlačna, je pa vprašanje, kako uspešna bo. Še zlasti ker že obstaja Wireless HDMI, ki za delovanje ne potrebuje posebnih vmesnikov Wi-Fi 802.11n. Druga omejitev je odsotnost predvajanja Blu-rayev na TV zaradi pravic DRM, medtem ko HDMI teh težav nima. Kljub temu bomo novo tehnologijo našli na prenosnikih Dell, Sony in Toshiba od 17. januarja dalje.

11 komentarjev

Nov pametni telefon stvaritev Intela in LG-ja

Slo-Tech - Na CES-u je Intel predstavil nov pametni telefon podjetja LG, na katerem teče Moblin Linux in je eden izmed prvih pametnih telefonov z arhitekturo x86. Gre za LG GW990, ki ga poganja Intelov procesor družine Moorestown. Ta naj bi bil dosti varčnejši od Atomov, tako da LG obljublja pet ur brskanja po 3G z eno baterijo kapacitete 1850 mAh. Nov telefon ima ogromni 4,8-palčni zaslon.

Projekt Moblin (skovanka iz besed mobile Linux) je Intel na plano poslal leta 2007 z namenom ustvariti platformo Linuxa, ki bi bila optimizirana za Atome. Grafične knjižice Clutter je zanj razvijalo podjetje OpenedHand, ki ga je Intel pohrustal leta 2006. Ali na GW990 teče Clutter, še ni znano, je pa verjetno.
...

13 komentarjev