»

Nova anketa

Slo-Tech -
Letos pričakujem:
1 TB SSD diske27%
(196)
prihod vesoljcev17%
(126)
kolaps svetovnih sil17%
(124)
duke nukem forever16%
(116)
super hrčke15%
(109)
uploadanje 9%
(64)
Skupaj glasov: 735


Po preroški napovedi 1 TB SSD je čas za novo anketo.

12 komentarjev

1 TB SSD disk je tu...

techPowerUp! - Podjetje pureSilicon je na CES-u demonstriralo 2,5-palčni SSD pogon s kapaciteto 1 TB in najvišjo gostoto zapisa doslej (15,40 GB / cm2). Precej navdušujoče so tudi ostale specifikacije - bralna hitrost se povzpne do 240 MB/s, pisalna do 215 MB/s, odzivni čas je zahvaljujoč odsotnosti mehanskih delov nižji od 0,1 ms, poraba pa iz istega razloga znaša 4,8 W pod obremenitvijo in 0,1 W v mirovanju.

Vzporedno je bila predstavljena tudi serija Renegade z integriranim strojnim šifriranjem (256-bit AES).


Cene v korist bralcev s srčnimi spodbujevalniki ne objavljamo.

52 komentarjev

Google pokazal Chrome 2.0

The Register - Prav nenavadno za pregovorno Googlovo počasnost pri umikanju oznake beta z izdelkov je Chrome, po tem ko se je rekordno hitro znebil oznake beta za različico 1.0, prilezel do verzije alfa 2.0. Novosti, ki so jih do sedaj že dodali v to verzijo, so možnost samodejnega dopolnjevanja teksta (autocomplete), povečanje ali zmanjšanje celotne strane (zoom), profili za različne uporabnike, podpora za skripte Greasemonkey, posodobljen WebKit in še nekaj drugih. Prenos je mogoč s prijavo v program developer preview channel.

46 komentarjev

AMD načrtuje superračunalnik iz 1000 GPU-jev

AMD - Na CES-u je AMD razkril, da namerava izdelati superračunalnik, ki bo sestavljen iz več kot tisoč Radeonov HD 4870, ki jih bodo usmerjali AMD-jevi Phenomi II na 790 matičnih ploščah. Po načrtih naj bi ta zmogel več kot petaflop računske moči, ki bo na voljo vsakomur, od igralcev iger do izdelovalcev 3D-animacij. AMD pravi, da je njihov cilj omogočiti poganjanje videoiger in drugih grafično zahtevnih aplikacij s pomočjo internetnega oblaka na vsaki prenosni napravi, ki ima internetni brskalnik. Fusion Render Cloud, kot se superračunalnik imenuje, bo opravil vso težaško delo, uporabnikova napravica pa bo morala zgolj predvajati rezultat, kar bo blagodejno vplivalo tudi na avtonomijo baterij. V projektu, ki bo dokončan pred drugo polovico letošnjega leta, sodelujejo mnogi znani partnerji, med drugimi EA, HP in Dell.

18 komentarjev