»

Per pixel lighting v praksi

FullOn3D - No ker v mojem prejšnjem članku ni bilo kakšnih konkretnih primerov iger, ki bi uporabljale per pixel lighting (dot product 3), se bom sedaj malo oddolžil z dvema screen-shotoma iz Giants: Citizen Kabuto. Tukaj boste našli primerjavo med sliko na Voodoo 5 5500 in GeForce 2 Ultra. Per pixel lighting v akciji, razlika pa očitna!! Ko bi bilo več takih iger... In kdo ima sedaj najlepšo sliko?

10 komentarjev

Poročilo s CESa

The Tech Zone - Osebno sem nekako deljenega mnenja o raznih poročilih z računalniških sejmov. Čeprav jih rad prebiram potem vedno zova ugootovim, da sem ogromno zamudil in da bi bilo bolje, če bi si zadeve ogledal osebno. No, ja, sanje so zastonj, kajne ? Kakorkoli, v Tech Zonovem poročilu si lahko ogledate kar veliko število zanimivosti, ki so jih razkazovali na letošnjem CESu. Med njimi je tudi slikica predstavitve XBoxa, predsednik IBMa v družbi dveh modrih čudakov, usnjene podlage za miško... skratka, zabava za celo družino !

0 komentarjev

FSAA na Radeonu

Tech Extreme - Ob omembi kratice FSAA večina računalničarjev prvo pomisli na 3DFX, potem še na Nvidio, na koncu pa se oglasita še dva iz ozdaja, ki trdita da to zmore tudi ATIjev Radeon. Pa še res je! No, ATI je, tako kot pri večini drugih stvari, tudi pri Radeonovem FSAAju ubral malce drugačno pot kot drugi, kar seveda ni nič slabega. Kako in kaj zadeva dela, si lahko ogledate v tem zanimivem članku na Tech Extremu. Fantje so se potrudili in zadevo stestirali tudi v praksi na trenutno bolj popularnih igricah. Zanimivo!

0 komentarjev

CoolerMasterjev Heat Pipe hladilnik

Frosty Tech - Nekaj testov tega, zdaj že kar starega hladilnika ste po vsej verjetnosti že videli, toda te dni se veliko govori o Heat Pipe tehnologiji, tako da še en testek ne more škodit. No, zadevico so si ogledali na Frosty Techu in jo spustili skozi svojo "sintetično" pripravico za testiranje. Nad hladilnikom so kar navdušeni, toda vseeno naj vas opozorim, da se kakšna poštena Alpha obnese bolje, pa še cenejša je. Testi si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Test Yamahinega 16/10/40 SCSI CD-RW pogona

CDRLabs - Na CDRLabs si lahko preberete test novega Yamahinega pekača, ki uboge CDjčke žge s kar 16 kratno hitrostjo. Zadeva se že dobri tudi pri nas, zato je toliko bolj zanimiva. No, CDRLabovi fantje imajo o njem precej pomislekov, saj naj bi bil zaenkrat še preveč hroščat. Same performanse so, kot bi bilo za pričakovati, zelo dobre, toda uporaba tega pogona je lahko preveč frustrirajoča. Za več informacij pa si kar oglejte test.

0 komentarjev

ASUSov iProbe

X-Bit Labs - Večina uporabnikov je zelo zadovoljna z Epoxovim POST Debug zaslončkom, ki ga najdemo na njihovih matičnih ploščah, tako da niti ni presenetljivo, da je idejo posvojil tudi ASUS. Goliat med proizvajalci matičnih plošč bo tako kmalu začel proizvajati iProbe pripomoček. iProbe bomo našraufali na prosto razširitveno mesto na zadnji strani računalnika (kamor pritrdimo razne kartice), na njem pa bosta dva LED zaslončka in 2 USB izhoda. Preko LED zaslončkov bomo lahko, podobno kot pri Epoxovih ploščah, spremljali zagon računalnika in tako ugotovili kaj je narobe, če se kaj zalomi. iProbe bo z matičnimi ploščami povezan preko AFPANEL konektorja, ki je že v uporabi za iPanel. Tako bomo iProbe lahko uporabili samo na ploščah, na katere lahko priključimo iPanel.

0 komentarjev

Intel in ATI

X-Bit Labs - Ogrožena velikana sta danes najavila sklenitev posebne licenčne pogodbe, s katero sta poravnala medsebojne spore. To bo omogočilo ATIju, da končno začne masovno proizvajati izdelke z RAGE128 čipi (hm, jaz pa sem mislil, da so le-ti že zgodovina ). ATI bo prav tako začel delati na posebnem veznem čipovju z integrirano Radeon grafiko, tako da bodo konkurirali Nvidii na vseh področjih. Seveda je tudi Intel s tem poslom pridobil, saj so dobili dostop do ATIjevih grafičnih in multimedijskih produktov, ki jih bodo vgrajevali v svoje izdelke.

0 komentarjev

Stanje na mobilnem trgu

ZDNet - Intel je, sodeč po tej novici, malce presenetljivo prestavil izzid svojih novih mobilnih procesorjev z ultra nizko porabo. Namesto nekje v prvi polovici leta, bomo novi 500MHz P3 procesor ugleali že konec januarja. Zadevica bo res varčna, saj bo pri 500MHz potrebovala le 1.1V napajanja in požrla 1W energije, v Battery Save modu pa le 1V in 0.5W energije (ampak pri frekvenci 300MHz). Novi proc bo v večjih količinah stal okoli $200. Poleg tega bodo predstavili tudi nove mobilne Celerone z ultra nizko porabo, toda o teh zaenkrat ni znanega kaj več, razen cene, ki naj bi se v količinah po 1000 gibala okoli $100.
Ti novi procesorji bodo najbolj škodovali Transmeti, ki se je s svojimi 500 in 600MHz TM5600 procesorji ravno začela uveljavljati. Čeprav je poraba Transmetinih procesorjev podobna (okoli 1W), se vseeno ne morejo kosati s čistokrvnim Pentiumom3. To pa ne pomeni, da je mlado podjetje obupalo, saj bodo kmalu predstavili 667 in 700MHz procesorje, pozneje pa celo novo generacijo z...

0 komentarjev

Mini Orb za Rackmount ohišja in podobne zadeve

Jaz - Thermaltake (ali Titan, če že hočete) je ponudbo dvojih radial fin ventilatorjev precej razširil. Tako sedaj ponujajo tudi poseben nizko profilni Orb, namenjen delovanju v Rackmount ohišjih in podobnih stisnjenih prostorih. Zadevica najbrž ne bo tako zanimiva za z overclockanjem obsedene Slo-Techerje (mogoče b iga kvečjemu lahko stlačili na grafikuljo namesto Blue Orba ), toda administratorji raznih serverjev je bodo najbrž še kako veseli. Več informacij najdete tukaj. Thnx, Miha!

0 komentarjev