»

Sestavljanje sistema z AMDjevimi procesorji za telebane

Jaz - Sestaviti celoten računalnik od ogrodja do delujoče mašine ni lahek postopek in marsikdo se že ob sami pomisli na vse kable in komponente ustraši dela. Toda po pravici vam povem, da se le malo stvari lahko meri z užitkom, ko vas bo napornem sestavljanju in preverjanju pozdravi zagonski zaslon računalnika... Vsem pogumnim začetnikom je namenjen članek na Computer Peripherals, ki govori ravno o sestavljanju lastnega računala. Avtor se je v članku omejil na AMDjeve procesorje, kar je dobro glede na to, da vas večina trenutno tako ali tako kupuje Durone. Thnx, Miha.

0 komentarjev

Zbirka trikov in napotkov za optimizacijo Windowsov

Jaz - Andrej mi je danes poslal eno res uporabno povezavo, ki jo moram res deliti z vami. Gre za ogromno stran, ki je polna najrazličnejših trikov in napotkov za optimizacijo in boljše delo z Windows (9x, NT, 2k...) operacijskimi sistemi. Stran je resnično grda in zabasana, toda odlične vsebine jih res ne gre odrekati. Res vam moram predlagati, da zberete pogum in se poglobite vanjo... izplačalo se bo! Še enkrat thnx, Andrej!

3 komentarji

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja

Overclockanje VIA KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje ne prinaša le podpore za 133/266MHz zunanje frekvence, temveč tudi odpira povsem nova obzorja za overclockanej SocketA procesorjev. Kot veste, smo se zaradi zlobne ovire v čipovju do sedaj morali zanašati le na overclockanje preko množilnika, ki pa velikokrat ni toliko profitabilno zaradi počasnejšega komuniciranja s pomnilnikom. Zaradi razvoja procesorjev in dviga osnovne zunanje frekvence pa so to oviro morali odstraniti, tako da so nam vrata FSB overclockanja sedaj popolnoma odprta. Na to temo so na VIA Hardware spisali zanimiv članek, katerega se zagotovo izplača pogledati!

0 komentarjev

Prvi test ABIT VP6

BXBoards - Po večmesečni odsotnosti s scene se vrača ena izmed legendarnih OC/Hardware strani, BXBoards. Seveda se za ponovno vrnitev spodobi nekaj spektakularnega in to ni nič drugega, kot prvi test ABIT VP6 platke. Da ne bo pomote... gre za produkcijski model, ne pa neke beta verzije, katerih testi so se že pojavljali. Sodeč po njihovem mnenju (katerem res zaupam...) je plošča bila vredna vsega čakanja in imena svoje slavne predhodnice. Veselo na branje!

0 komentarjev

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev