»

Hitrejši Radeoni bodo zamudili, potrjena imena

Načrt predstavitve novih modelov - en del je že uresničen

vir: Hexus
Hexus - Situacija na področju izdaje novih grafičnih čipov in grafičnih kartic se je v primerjavi z letom nazaj nekoliko obrnila, saj pri nVidii ni prišlo do zamude (roko na srce, nikoli niso postavili nekega točnega datuma, na katerega so nameravali predstaviti GTX 580), medtem ko je do zamude prišlo v drugem, rdeče-zelenem taboru. Radeona HD 6970 in 6950, zamenjavi za trenutno serijo 5800 ter verjetno najprimernejša konkurenta GeForce GTX 580, najverjetneje ne bosta predstavljena 22. novembra, saj je uradni izid načrtovan le za to četrtletje. Obenem so potrdili, da sta Radeona HD 6970 in 6950 pravzaprav pod kodnim imenom Cayman poznani grafični kartici, kakor se je predvidevalo že nekaj mesecev. S kodnim imenom Antilles označen Radeon HD 6990 bo prav tako zamudil in bo...

6 komentarjev

Bliskovni pomnilnik se ceni

ComputerWorld - Podatki za tretje letošnje četrtletje kažejo, da se prodaja NAND-bliskovnega pomnilnika povečuje, njegove cene pa padajo. Manjšemu povpraševanju po USB-ključih, spominskih karticah in podobnem navzlic se je spričo dobre prodaje pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prodaja bliskovnega pomnilnika povečala za 19 odstotkov, medtem ko so cene nižje za devet odstotkov, ugotavlja DRAMexchange. Skupno so proizvajalci zaslužili 5,1 milijarde dolarjev oz. 6,9 odstotka več kot v četrtletju poprej.

Vodili proizvajalec je še vedno Samsung, ki trdno obvladuje bliskovni pomnilnik za pametne telefone. Drži 40-odstotni tržni delež na trgu (prihodki dve milijardi dolarjev), medtem ko mu je za petami Toshiba s 36 odstotki. Tretji je Micron z 10 odstotki, sledita pa še Hynix in Intel.

Za četrto četrtletje Samsung...

33 komentarjev

Prenosnik na kolenih kvarno zvišuje temperature mošnje

Slo-Tech - V članku Protection from scrotal hyperthermia in laptop computer users, ki je objavljen v znanstveni reviji Fertility and Sterility, raziskovalci z univerzitetne klinike newyorške State University poročajo o ugotovitvah, da raba prenosnika škoduje moški mošnji, če ga imajo na kolenih. V raziskavo je bilo vključenih 29 zdravih posameznikov, ki so uporabljali prenosni računalnik na kolenih s podstavkom ali brez in pri tem imeli noge v različnih razkrečenih položajih. Ne glede na te parametre se jim je temperatura mošnje najkasneje v pol ure povišala za približno dve stopnji.

Moške spolne žleze so v mošnji predvsem zato, ker ima visoka temperatura kvaren vpliv na semenčice. Telesna temperatura je nekoliko previsoka za normalen razvoj, zato so moda pomaknjena v...

49 komentarjev

Google dodal predogled zadetkov instantnemu iskanju

Ars Technica - Dva meseca po predstavitvi instantnega iskanja in le nekaj dni po podpori za mobilne platforme ga je Google še nekoliko razširil, in sicer je dodal možnost predogleda zadetkov. Funkcija se imenuje Instant Previews (hipni predogledi) in omogoča hiter predogled strani, ne da bi dejansko oddeskali nanjo. Zadetki, ki imajo ob sebi majhno povečevalno steklo, so primerni za uporabo nove funkcije. S klikom na stekelce se na desni strani pojavi posnetek strani, kamor vodi zadetek, ki je odprta točno tam, kjer je Google našel iskani termin.

Google upa, da bo funkcija ljudem pohitrila iskanje. Še zlasti primerna je v primeru, ko iščemo stran, kjer smo že bili in v grobem poznamo njen videz in razporeditev...

12 komentarjev

LimeWire vstal od mrtvih

TorrentFreak - Konec preteklega meseca smo pisali, da so ameriška sodišča dokončno zapečatila usodo LimeWira. Ko so s sodno odredbo prepovedali vsako nadaljnje delovanje, se je zdelo, da je LimeWire odšel delat družbo Napsterju, a smo se zmotili. LimeWire je vnovič oživel.

Za zdaj neimenovana ekipa razvijalcev je prenovila odjemalca LimeWire 5.6 beta, ki je sedaj spet na voljo pod imenom LimeWire Pirate Edition (LPE). Odstranjene so bile vse reference na originalne strežnike, oddaljene nastavitve so onemogočene, orodna vrstica Ask je odstranjena, vse funkcije, ki so bile prej del LimeWira Pro, pa so sedaj na voljo vsem. Avtorji tudi trdijo, da v njem ni nobene škodljive programske opreme (spywara ali malwara)....

12 komentarjev

Gran Turismo 5 omejen z zmogljivostjo konzole

bit-tech.net - Kazunori Yamauchi, ustvarjalec izredno popularne dirkaške serije Gran Turismo za konzole Play Station, je za revijo Esquire UK povedal, da njegovo vizijo o najbolj realističnem simulatorju vožnje v vsakem primeru omejevala zmogljivost strojne opreme, tudi v primeru PlayStation 3, na katerega prihaja najnovejša, peta izdaja Gran Turisma. Omejitve so bile še toliko bolj ozko zastavljene na prvem PlayStationu, ko so izdali GT1 in GT2, ter PlayStation 2, za katerega sta izšla GT3 in GT4. V povezavi z vizijo so ga povprašali še o nekaterih podrobnostih, ki jih lahko pričakujemo v GT6, a je vprašanje enostavno odpravil z odgovorom, da je le-ta še predaleč v prihodnosti, čeprav že začenjajo z razvojem.

Odgovor je podkrepil s podatkom, da so v primeru Gran Turismo 5...

0 komentarjev