»

Broadcom odprl gonilnike za svoje nabore Wi-Fi 11n!

Slo-Tech - Broadcom je predstavil prvo verzijo odprtokodnih gonilnikov za najnovejšo generacijo komponent Wi-Fi , ki podpira standard "11n".

Gonilniki so po priznanju proizvajalca še nedodelani, vendar naj bi se to v kratkem popravilo. Uporabljajo osnovni mac80211 stack in zaenkrat podpirajo BCM4313, BCM43224 in BCM43225, modularna zasnova pa omogoča enostavno dodajanje podpore dodatnim modelom, vključno z embedded mac80211-aware komponentami. Več podrobnosti o trenutni izvedbi in zmogljivostih je v priloženih datoteak readme in todo.

Dosegljivi so na naslovu git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/gregkh/staging-next-2.6.git v mapi "drivers/staging/brcm80211".

6 komentarjev

Evropski parlament nezadovoljen z ACTA

Ars Technica - Ta teden je 377 poslancev Evropskega parlamenta sprejelo pisno deklaracijo o novem sporazumu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Gre za mednarodni sporazum, ki bi vzpostavil mednarodne standarde na področju intelektualne lastnine in uveljavljanja pravic, ki so z njo povezane. Nastal bi pravni okvir, ki bi se mu države lahko prostovoljno pridružile, in novo telo, ki bi skrbelo za izvajanje. Trenutno se o podpisu pogajajo EU, ZDA, Kanada, Avstralija, Japonska, Švica, Mehika, Maroko, Nova Zelandija, Singapur in Južna Koreja.

Evropski poslanci so sprejeli pisno deklaracijo, s katero terjajo večjo transparentnost. Nadalje se zavzemajo za to, da ponudniki dostopa do interneta (ISP) ne bi bili odgovorni za podatke, ki se pretakajo po njihovih omrežjih. Omenili so tudi problem harmonizacije evropske zakonodaje o avtorskih pravicah, javnosti vseh dokumentov o pogajanjih in omejitve svobode izražanja.

Pisna deklaracija nima pravne obveznosti, saj lahko vsak poslanec predloži svojo....

4 komentarji

ARM predstavil velikega brata - Cortex A15

Slo-Tech - Za dvomljivce, ki niso videli prihajajočega boja med x86 in vitalnejšimi tekmeci prihaja ARM-ov novi dizajn- Cortex A15.

Gre za zasnovo, ki "ima vse, kar imajo veliki", od podpore virtualizaciji, 1TB naslovnega prostora, 1-8 jeder [8-O], 128-bitni pomnilniški vmesnik, širok instrukcijski dekoder, agresivni branch prediction itditd. Aja in nenazadnje - frekvence do 2.5GHz!

Čeprav ARM govori o telefonih, tabletah in WiFI APjih, je očitno, da bo stvar uporabna tudi v notebookih in celo strežnikih.

Več informacij: A15

12 komentarjev

AMD pokazal Ontario, Zacate

X-Bit Labs - AMD je pokazal slike nove pospešene procesorske enote (APU) Fusion, kot se imenuje zlitje centralnih procesorjev in grafičnih procesorjev, ki bo na voljo prihodnje leto. Na voljo bo v dveh izvedenkah, ki imata kodni imeni Ontario (za netbooke in majhne prenosne naprave) ter Zacate (za poceni prenosnike). Po zgradbi, zmožnostih in ceni bosta podobna; oba bosta imela dve jedri Bobcat in grafično enoto na osnovi čipa ATI Cedar s podporo DirectX 11, DirectCompute in OpenCL. Prav tako bosta podpirala strojno pospeševanje HD-videa (1080p).

Bistvena razlika bo v porabi energije, saj bo Ontario porabil do 9 W, medtem ko bo Zacate dvakrat požrešnejši in nekoliko hitrejši. Izšla bosta še letos, v prve naprave pa jih bodo proizvajalci vgradili v začetku prihodnjega leta, predvideva AMD.

1 komentar

T-Mobile predstavil G2

engadget - T-Mobile je predstavil naslednika svojega prvega androidnega pametnega telefona, ki se imenuje G2. Poganja ga Qualcommov MSM7230 Snapdragon s procesorjem pri 800 MHz in aplikacijskim koprocesorjem druge generacije. Zaslon meri 3,7 palca, celoten telefon pa tehta 180 gramov in meri 12 x 6 x 1,5 cm. Naprava ima 4 GB notranjega pomnilnika, prednameščeno 8 GB kartico microSD (podpira velikosti do 32 GB), tipkovnico Swype, kamero s petimi megapiksli in avtofokusom ter LED-flešem, ki zmore snemati z ločljivostjo 720p. Za brskanje po spletu uporablja Flash Player. Energijo zagotavlja baterija s kapaciteto 1300 mAh.

Na telefonu teče Android 2.2 in tudi sicer se lahko pohvali s še večjo integracijo z Googlovimi...

17 komentarjev