»

ajax Windows kot Web OS

Slashdot - Michael Robertson je dobro znana osebnost v internetni skupnosti. Med drugim je odgovoren za kar nekaj znanih projektov (kot npr. mp3.com, Linspire.com in po novem tudi ajax13.com). Tokrat pa je odgovoren za izid novega projekta pod imenom ajaxWindows, ki je internetni operacijski sistem. Služi lahko prenašanju zbirke mp3-jev in dokumentov med vsemi napravami s pipico v svet ter brskalnikom.

Več si lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

Dva milijona prispevkov na angleški Wikipediji

Slashdot - V času tega pisanja je ta številka že presežena, vendar je te dni angleška Wikipedija dosegla dva milijona vnesenih prispevkov. Drugomiljonski članek naj bi bil posvečen El Hormiguero-u, ki je komik na španski televiziji.

Vendar po zadnjih pregledih poročajo, da se za to "častno" mesto potegujejo kar trije prispevki. Kateri je dejansko na dvamiljontem mestu, bo znano, ko bodo pri Wikimedia Foundation preverili sistemske loge.

Vir

9 komentarjev

Orwelovska Indija

Slo-Tech - Slashdot poroča o še enem koščku zasebnosti, ki ga bo neka vlada v boju zoper terorizem in kriminal odškrnila - tokrat v državi s skoraj največ prebivalci. V Mumbaju nameravajo na vse računalnike v kiberkafejih namestiti programsko opremo, ki bo beležila vse pritiske na tipkovnico in jih posredovala oblastem. Tako bodo lahko pregledali, katere strani so obiskovalci obiskali, razbrali njihova gesla za elektronsko pošto in spletne strani ter vse ostale osebne podatke. Pošto bodo očitno pregledovali le še doma.

10 komentarjev

Barcelona zagledala luč sveta

Opteron 2350

vir: AnandTech
AMD - Verjetno nas je velika večina nestrpno pričakovala današnji dan, saj je danes AMD uradno predstavil prve primerke K10 procesorjev. Pri tem gre za štirijedrne Opterone, ki smo jih do zdaj poznali pod imenom Barcelona. Frekvenca novih procesorjev znaša 1,7 GHz za najšibkejši model z oznako Opteron 2344 HE ter 2 GHz za najmočnejšega, ki nosi oznako Opteron 2350. Vsako izmed štirih jeder novih procesorjev premore 128 kb prvonivojskega, 512 kB drugonivojskega in 2 MB skupnega tretjenivojskega prepomnilnika. Vsega skupaj je kupcem na voljo devet novih procesorjev, od tega jih bo pet namenjenih za dvoprocesorske sisteme, medtem ko bodo procesorji z oznakami Opteron 83xx namenjeni strežnikom s štirimi ali več procesorji....

35 komentarjev