»

GeForce 7300 GT za AGP

GeForce 7300 GT AGP

Hartware.net - Podjetje nVidia naj bi načrtovalo predstavitev grafične kartice GeForce 7300 GT za AGP vodilo, poroča Hartware.net. Omenjen kos strojne opreme je že na voljo na azijskem trgu, vendar do uradne predstavitve še ni prišlo. Karakteristike različice za AGP naj bi ostale enake kot pri PCIe sestri, torej po osem Pixel cevovodov ter Pixel Shader enot in štiri Vertex Shader enote, frekvenca jedra ter 128 bitnega pomnilnika znaša v obeh primerih 350 MHz, vendar sta omenjeni frekvenci odvisni tudi od proizvajalca grafične kartice. Za pretvorbo signalov iz PCIe v AGP služi HSI Bridge, podobno kot pri ostalih tovrstnih nVidiinih grafičnih karticah. GeForce 7300 GT za AGP vodilo bo tako dopolnil ponudbo novih kartic za uporabo v omenjeni...

34 komentarjev

Nintendo DS s 40 GB trdega diska

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gizmodo poroča o zanimivi modifikaciji. Mladeniču, ki se skriva pod vzdevkom Natrium42, je uspelo svojo prenosno konzolo Nintendo DS predelati tako, da je uporabljala 40 gibibajtov velik trdi disk. Za začetek je uporabil napravico, ki se namesto diskete vstavi v DS in omogoča branje s CompactFlash kartice, nato pa je z nekaj dodatne strojne opreme na vse skupaj priključil majhen trdi disk. Po opravljeni modifikaciji se avtor samo še sprašuje, kako naj to kapaciteto izkoristi.

8 komentarjev

Ljubitelji kina za blokiranje mobilnih telefonov

Ars Technica - Angleški časopis The Stage je iz opravljene ankete dobil podatke, da se sedemdeset odstotkov uporabnikov kinodvoran strinja s tem, da bi v njih med ogledi filmov blokirali mobilni signal. Nadležne melodije lahko zmotijo napetost, ki jo umetniški posnetek poskuša ustvariti med gledalci, posebno, če gre za zlajnano uspešnico in če je klicani po možnosti še oseba, ki nato naglas debatira o svojem privatnem življenju. Blokiranje na prvi pogled izgleda kot enostavna rešitev, dokler so dovoljeni nujni klici, a po premisleku so na Ars Technici skeptični. Starši, ki skrbijo za mladoletne otroke in tisti, ki nudijo pomoč ostarelim in bolnim osebam, si ne morejo privoščiti, da bi bili kdaj nedosegljivi, zato zadeva ni tako črno-bela. Preberite izvorno novico in podajte svoje mnenje.

60 komentarjev

XFX zanika prodajo

The inquirer - Včeraj smo poročali o govoricah, da bi Asus rad kupil XFX. Novica je izvirala z Inquirerja, ki je znan po svojem tabloidnem slogu pisanja, kar se je še enkrat potrdilo. Po tem, ko je novica zaokrožila po spletu, je podjetje za tisk uradno izjavilo, da o prodaji ni govora. Po lastnih besedah namerava XFX še naprej uspešno poslovati in pometati s konkurenco kot samostojno podjetje, ne pa pod Asus-ovo blagovno znamko, so se popravili pri Inquirerju.

1 komentar

TV prenosi računalniških iger v ZDA

Slo-Tech - Nekateri med vami, ki se bolj zanimajo za kiberkulturo in vse, kar je z njo povezano, najbrž veste, da je ta v nekaterih azijskih državah, predvsem Koreji in Japonski, bolj razvita kot pri nas. Virtualno in resnično življenje posameznika sta bolj povezana, zelo pa je uveljavljen tudi virtualni šport oz. tekmovanje v multiplayer igrah. Pri nas je to še vedno zadeva navdušencev, medtem ko Korejci slavijo zmagovalce kot mi nogometaše in košarkarje, prenose tekem pa spremljajo po televiziji. In enako bi se znalo počasi zgoditi tudi na drugi strani Luže, v Združenih državah Amerike. Televizijska postaja DirecTV bo namreč začela svojim gledalcem nuditi prenose največjih svetovnih turnirjev v računalniških igrah, prva med katerimi bosta in CPL Winter Finals in pa Championship Gaming Invitational, poroča slashdot.

Naslednje poletje vam POP TV prinaša NEST.2007 v živo. Komentiral bo Miran Ališič.

13 komentarjev

Mobiteli bodo zaznavali prometno gnečo

New Scientist Tech - Tisti s čutom za soljudi, ki se vsakodnevno vozite in imate pri sebi mobilni telefon, najbrž tu in tam pokličete kakšno radijsko postajo in ostale voznike posvarite pred radarsko kontrolo ali nadležnimi kolonami, kar je vsekakor vzpodbudno, a kot kaže, vas bo kmalu nadomestila tehnologija. Podjetje IntelliOne je namreč razvilo sistem, ki periodično locira mobilni telefon ter izračunava njegovo hitrost, tehnologijo pa nameravajo uporabiti v namene zaznavanja gneč na cestah. Storitev zna ločevati med čakanjem v koloni in pri semaforju, uspešno pa je prestala tudi testno obdobje na Floridi, tako da jo njeni snovalci nameravajo spustiti na kanadski trg konec tega leta. Več o zadevi v izvirni novici na New Scientist Tech.

25 komentarjev

7 let zaporne kazni za pirata

Slo-Tech - Nathana Petersona, enega največjih ilegalnih prodajalcev programske opreme v Ameriki, ki je s svojo dejavnostjo začel leta 2003, so lani ujeli FBI-jevci. Nekaj časa se je prebijal skozi kolesja birokratskega stroja, ki pa so ga pred kratkim izpljunila s težko kaznijo na plečih. Odsedeti bo moral namreč kar sedem let, poleg tega mu je naloženih še 5,4 milijona dolarjev denarne kazni, zaseženo pa bo tudi vse njegovo premoženje (hiše, avtomobili in jahta), ki ga je s svojo dejavnostjo pridobil. Imate legalna Okna?

53 komentarjev

Abit AW9D-MAX prihaja

Slo-Tech - Abit bo v kratkem izdal z najrazličnejšimi funkcijami naphano matično ploščo, ki bo bazirala na veznem čipovju Intel 975X. V skladu s tradicijo se bodo seveda potrudili izdelati izdelek višjega razreda, prijazen overclockerjem, in ker že nekaj časa iz njihove tovarne ni prišlo ničesar, bo splavljenje nove matične plošče, za katero Abit vsekakor upa, da bo hitrostna kraljica, toliko bolj zanimivo. Zaenkrat so izdelali zgolj inženirske primerke, ki pa so jih v roke dobili pri AnandTechu in pri NordicHardware. Vas zanimajo rezultati testov? Hehe, ju boste morali kar sami prebrati -- tako enega kot drugega.

19 komentarjev

Jutri prvi testi Kentsfielda

Slo-Tech - Intelov štirijedrni procesor s kodnim imenom, ki ste ga prebrali že v naslovu, bo v začetku leta 2007 počasi prispel na police trgovin. Prvič je bil predstavljen na letošnjem Intel Developer Forumu, kjer je bilo med drugim povedano tudi, da bo sestavljen iz dveh Conroe jeder (to najbrž pomeni, da bo kompatibilen s trenutnimi matičnimi ploščami). Kakorkoli že -- THG je dobil v svoje laboratorije nekaj primerkov in jih pretestiral, trdijo na TG Daily, članek z rezultati pa bo objavljen jutri. Če načrtujete družinski izlet, ga raje odpovejte, saj bomo o zadevi gotovo poročali.

54 komentarjev

AMD: 65 nm oktobra?

The inquirer - Po poročanju The Inquirer-ja naj bi AMD v svoji dresdenski tovarni pričel s proizvodnjo 65-nanometrskih preocesorskih jeder letos oktobra. Po besedah direktorja omenjene tovarne, Toralfa Gueldnerja, so na izdelavo 65-nanometrskih jeder pripravljeni že od letošnjega junija dalje. Inquirer dodaja, da naj bi AMD do sredine prihodnjega leta povsem prešel na 65-nanometrsko tehnologijo izdelave, obenem pa je Gueldner razkril, da so že izdelali testno 45-nanometrsko testno jedro, kateremu naj bi v prihodnosti sledili še 32- in 22-nanometrski izdelki.

Več o tem na Inquirerju.

10 komentarjev