»

Anonimni način brskanja ni tako zelo anonimen

Ars Technica - Zadnje različice priljubljenih spletnih brskalnikov imajo vgrajen tako imenovan anonimni način brskanja (InPrivate Browsing v IE, Private Browsing v Firefoxu in Safariju ter Incognito mode v Chromu), v katerem naj si po zaprtju uporabniške seje ne bi zapomnili ničesar o zgodovini brskanja. Anonimnost v tem primeru moramo razumeti pravilno - zagotavljajo jo lokalno, tako da naslednji uporabniki na istem računalniku ne morejo videti zgodovine brskanja predhodnikov, medtem ko lahko po spletu še vedno trosite podatke o sebi. Iz očitnih razlogov je popularno poimenovanje te funkcionalnosti tudi porn mode. Raziskovalci s Stanford University in Carnegie Mellon University pa so ugotovili, da ti načini...

10 komentarjev

Skype bo izvedel IPO

CNet - Skype želi zbrati 100 milijonov dolarjev svežega denarja, zato bodo izvedli prvo javno ponudbo svojih delnic (angl. IPO, initial public offering), so včeraj sporočili ameriškemu regulatorju trga vrednostih papirjev SEC-u. Po prodaji bo Skype kotiral na Nasdaq Global Marketu. V bankah Goldman Sachs, J. P. Morgan in Morgan Stanley, ki koordinirajo IPO, so sicer dejali, da datum in cenovni razpon še nista določena.

Skype ima za seboj že burno lastniško zgodovino. Leta 2006 ga je od prvotnih avtorjev kupil eBay, ki pa ni točno vedel, kaj bi z njim počel. Preplačane investicije so se znebili lani, ko je 70-odstotni delež za dve milijardi dolarjev kupil konzorcij okoli Silver Laka. S tem je eBay moral biti zadovoljen, saj so ostali 30-odstotni lastniki podjetja, hkrati pa so vknjižili le milijardo dolarjev izgube zaradi slabitve investicije. Podjetje od takrat posluje pozitivno, saj so povečevali število registriranih uporabnikov in po dolgem času zabeležili celo dobiček; Skype je v...

1 komentar

S popravki bogat torek

bit-tech.net - Čeprav so veliko ranljivost v vseh še vedno podprtih sistemih Windows pri Microsoftu zakrpali že prejšnji teden, le tega danes ne bo pogrešati. Microsoft namreč običajno popravke izda na drugi torek v mesecu, ki je prav danes, a bo skrbnike sistemov in ostale uporabnike danes razveselil podatek, da je popravljenih kar 34 napak v operacijskih sistemih Windows in zanj namenjenih izdelkih. Popravkov bo sicer le 14, a jih je kar 8 izmed njih kritičnih. Ponoven zagon sistema bo, jasno, nujen.


Poleg podprtih operacijskih sistemov, Windows 7, Vista, XP SP3 na namizju ter vseh strežniških različic, bodo popravke dobili še pisarniški paket Office, spletni brskalnik Internet Explorer in Microsoftov konkurent Adobovemu Flashu, Silverlight. Nekaj več o popravkih si lahko preberete tudi v Microsoftovi najavi popravkov na TechNet.

Ogrejte Windows Update!

46 komentarjev

Prihaja najhitrejši Fermi

GeForce GTX 480

vir: VR - Zone
VR - Zone - Ni skrivnost, da ima najzmogljivejši grafični čip iz družine Fermi, GF100, pravzaprav 512 stream procesorjev v 16 skupinah. Ena izmed njih je na GeForce GTX 480 izključena, ki ima tako 480 stream procesorjev, za kar je kriv nizek izkoristek proizvodnje grafičnih čipov. Mnogi od njih so bili namreč vsaj deloma poškodovani, kar je pomenilo, da je bilo ob izidu majhno celo število čipov z delujočimi petnajstimi skupinami od šestnajstih.

Prav tako ni skrivnost, da sčasoma izkoristek proizvodnje naraste, kar so nujno potrebovali pri nVidii. Očitno je izkoristek zdaj že tako visok, da imajo zadostno količino polno delujočih grafičnih čipov. Posledično nVidia lahko splavi...

83 komentarjev

Google in Verizon objavila predlog ureditve nevtralnosti interneta

Google - Prejšnji teden smo poročali, da se Google in Verizon pogovarjata o prihodnosti nevtralnosti interneta. Dasi sta obe podjetji ognjevito zanikali, da bi šlo za dogovarjanje o Verizonovem prioritiziranju določenega prometa v zameno za plačilo, podjetji nista skrivali, da tečejo pogovori o širši ureditvi nevtralizacije interneta. Včeraj pozno popoldne sta podjetji objavili izjavo o principih nevtralnosti interneta in predloge v obliki predlaganega zakonskega okvira, ki so ga predložili zakonodajalcem in odraža skupno politiko podjetij.

Upoštevali so dvoje načel:
  • uporabniki morajo imeti pravico izbire, katere vsebino, aplikacije in naprave bodo uporabljali, ker je internet...

6 komentarjev