»

Pod pokrovom Pentiuma 4

System Cooling - Ne, tokrat ne bo govora o arhitekturi, taktu itd. procesorja, pač pa dobesedno o tem, kar je v naslovu novice - o tem, kaj se skriva pod termalno ploščo oz. 'pokrovčkom', ki ga Intel lepi na Pentiume 4.
Tega vprašanja so se lotili na Systemcooling.com. Vzeli so Pentiuma4 1.6 in z njega odstranili pokrovček. Kaj so pod njim našli, si pa preberite tukaj.

Namig: nekdo pri Intelu ima veliko dela s poliranjem jeder[:D].

5 komentarjev

O hladilnih tekočinah

Overclockers.com - Ko delaš vodno hlajenje, je ponavadi zadnja stvar, na katero pomisliš, tekočina, ki bo prenašala toploto po sistemu. Za sisteme, ki uporabljajo osnoven model, se pravi blok, radiator in pumpa, je dovolj destilirana voda z kakim dodatkom proti rjavenju/rasti alg, na primer antifriz. Ko pa se podaš v ekstremne vode, kjer že tekočino shladiš pod temperaturo zmrzovanja - se pa pojavi problem. Kako preprečiti, da bi voda zmrznila? Kater je najboljši dodatek za vodo ali, še bolje, kaj je najboljši nadomestek vode v takem sistemu? To so se vprašali na Overclockers.com in spisali precej poučen članek o hladilnih tekočinah. Pa veselo branje[:)]!

0 komentarjev

Altec Lansing

TweakNews.net - Na Slo-Techu imamo radi Altec Lansing zvočnike. Morda vam to pove dejstvo, da smo lansko leto podelili komplet zvočnikov tega podjetja zmagovalcu TESKAnu v Portorožu ter letos BolerTMju v Piranu (obema za najlepši ohišji) Zakaj? Ker so enostavno dobri!

No, preidimo k bistvu. Altec je naredil nov komplet zvočnikov, ki ima tokrat samo 2 satelita ter globokotonca. Na TweakNews.net so si jih ogledali in bili precej navdušeni. S 25W RMSja (čiste zvočne moči) pravijo da so zvočniki neverjetno glasni in hkrati proizvedejo izredno čist in kvaliteten zvok. Tudi izgled jim je bil všeč, pa kontrole na satelitih, in nizka cena ter še mnogo stvari, tako da so produktu dali kar nagrado najboljše izbire. Članek si oglejte tu.

Test Altecovih ATP3 zvočnikov na Slo-Techu najdete tukaj, test ACS56 pa tu.

6 komentarjev

LED, LED, LED in še enkrat LED

Planet Quake - Tele LED diode so se tako razpasle, da pišem samo še o njih. Včasih (ko sem bil še mlad in neumen) sploh nisem vedel, kaj je to LED dioda, sedaj pa me/nas spremljajo na vsakem koraku.

Zadnjič smo poročali o Antecovih ventilatorjih z diodami, sedaj pa so si na PimpedOutCases.net ogledali še Xoxidove Crystal ventilatorje. Tu je svetilna dioda postavljana na malce drugačen način, tako da dobimo popolnoma drugačen efekt. Sicer je meni osebno Antecov bolj všeč, toda kot pravi stari slovenski pregovor: "Vsake oči imajo svojega malarja."

0 komentarjev

USB svetilka

Pimprig - Tema, nič se ne vidi, leni ste pa se vam ne da vstati iz udobnega naslanjača, da bi prižgali luč... zakaj si ne bi naredili lučke iz LED diodic, ki bi jo enostavno priklopili v USB izhod? Tega dela so se lotili na PimpRig.com in moram reči, da svetilka res lahko služi kot pripraven vir svetlobe dosegljiv z zamahom roke ali pa kot "sexy" svetloba - če izberete rdečo barvo - za obiske vaših prijateljic [:D] .

0 komentarjev

NV30 in R300 tehnologije

The Tech Report - The Tech Report poznamo po odličnih strokovnih člankih, med katere spada tudi njihov najnovejši prispevek - ATI 9700 proti NV30. Toda to ni zopet ena primerjava lastnosti in zmožnosti ter hitrosti dveh grafičnih kartic, temveč je članek bolj "znanstevene" narave. Razloži predvsem tehnologije, nove smernice v izdelavi in načrtovanju novih grafičnih čipov ter skuša oceniti oba grafična čipa na podlagi čistih tehnikalij.

Prav tako pravijo, da so v članek zajeli tudi precej stvari in dejstev, ki do tega trenutka še niso bila objavljena. Članek je res vreden ogleda, zato si ga le preberite tukaj. Za nameček...

4 komentarji

Mobi-papir

Večer - Kaj takega (to smo že tako ali tako navajeni, kajne [;)]) lahko pogruntajo le čez lužo. Za kaj gre? Ameriško podjetje Hop-on je izdelalo mobilni telefon - kartico. Tako lahko kjerkoli v ZDA kupite telefon - kartico, s katerim lahko telefonirate za ceno lokalnega impulza (kar je veliko ceneje) 60, 90 ali 120 minut, odvisno katero kartico kupite. Slušalke z mikrofonom kupite samo enkrat, potem pa menjate samo telefon, eh, kartico...

6 komentarjev