»

Prihaja GTA 5

Slo-Tech - Nova igra v priljubljeni franšizi Grand Theft Auto prihaja 17. septembra, včeraj pa je luč sveta ugledal predstavitveni videoposnetek. GTA 5 se dogaja v letu 2013 v svetu, ki bo največji doslej, in sicer večji kakor GTA San Andreas in GTA IV skupaj. Vseboval bo različne enote, in sicer mesta s predmestji, divjino, gore, oceane (možno bo raziskovati tudi dno oceana) itn. Pomembna razlika od prejšnjih verzij bo tudi število glavnih likov, saj bodo tokrat kar trije, igrati pa bo treba vse (v nekaterih misijah hkrati oziroma izmenično). Stranske zaposlitve bodo mnogotere: lov, kolesarjenje, joga, smučanje na vodi, iskanje zločincev, borzno trgovanje itn.

Rockstar je poslušal igralce in v nekaterih vidikih je to pomenilo odmik od realnosti....

342 komentarjev

Ameriška vladna služba zaradi majhne okužbe računalnike preprosto vrgla v smeti

Slika je simbolična.

Slo-Tech - Pred nekaj meseci smo pisali o nemškem reševanju okužbe računalniških sistemov, ko so 170 z virusi okuženih računalnikov preprosto zalučali v smeti, ne da bi jih poskusili očistiti. Še precej bolj radikalno so se tega lotili Američani, ki so v smeti pometali za milijon dolarjev računalniške opreme, ker je bil neznaten del sistemov okužen z zlonamerno programsko opremo.

Zgodba je tako absurdna, da ji brez uradnega poročila sploh ne bi verjeli, temveč bi jo odpisali kot tipično novinarsko raco. A primer je preiskalo ameriško ministrstvo za gospodarstvo oziroma njihov revizorski oddelek. Zgodba sega v leti 2011 in 2012.

Ameriški CERT je decembra 2011 zaznal nenavadno aktivnost na...

23 komentarjev

Analiza marčevskih internetnih napadov na južnokorejske sisteme

BBC - Točno 14.00 po lokalnem času je 20. marca letos obstalo na tisoče računalnikov v Južni Koreji. Škoda je bila velika, motnje pa so se pojavile pri delovanju televizij, bančnih ustanov itn. To je bil eden redkih tako agresivnih napadov v zadnjem času, saj se zlonamerna programska oprema navadno potuhne in zbira podatke, ki jih potem posreduje upravljavcem. Odkrit totalni napad namreč razkrije njen obstoj, tako da se potem računalniki očistijo, kar ni v interesu napadalcev. Kljub temu se je marca zgodilo prav to. McAfee sedaj v svojem poročilu ugotavlja, kaj se je dogajalo.

Napad so poimenovali Temni Seul (Dark Seoul), gre pa za eno izmed ofenziv v precej dolgotrajnejši operaciji Troja, ki teče že od leta 2009. Primarni vektor napada je bila programska oprema,...

0 komentarjev