»

Kmalu oglasi na Twitter.com

vir: CNet
CNet - Twitter je letos spomladi praznoval pet let delovanje in istočasno začel resno razmišljati o monetarizaciji storitve. Z nakupom najbolj popularnega odjemalca Tweetdeck, zaostritvijo pogojev za izdelavo konkurenčnih odjemalcev in integracijo deljenja slik in drugih storitev so znatni delež uporabnikov spravili nazaj pod svojo streho, to poletje pa načrtujejo nov produkt "Promoted Tweets To Followers", ki bo podjetjem omogočil oglaševanje z vstavljanjem promocijskih twittov.

Twitti naj bi se prikazali le uporabnikom, ki že sledijo (followajo) oglaševalcu, npr. @CocaCola, @nokia ali @mercator_sl, kar bo povečalo učinkovitost oglasov (uporabnik je s sledenjem...

17 komentarjev

Sodišče v ameriški zvezni državi New Jersey dovolilo sledenje zakoncu s skrito napravico v avtu

GPS motilci so na voljo na Dealextreme že za dobrih 50 dolarjev, z GSM motilci pa zna biti malo več težav.

vir: CNet
CNet - Sodišče v ameriški zvezni državi New Jersey je odločilo, da sledenje zakonca s skritim GPS sprejemnikom v skupnem avtomobilu ne predstavlja nedovoljene kršitve zasebnosti. Šlo je za (zdaj že bivšo) ženo, ki je leta 2007 svojega moža Kennetha Villanovo - policista iz okrožja Gloucester - sumila nezvestobe, zato je najela zasebnega detektiva, da mu sledi in preveri situacijo. Mož se je detektivu večkrat uspešno izmuznil, nakar je slednji po naročilu žene v skupni avto namestil prikrit GPS sprejemnik. Rezultati so pokazali, kar pač so, in ga. Villanova je vložila zahtevo za ločitev.

Kenneth...

16 komentarjev