»

Naslednja kitajska vojaška hekerska enoto: Putter Panda

Slo-Tech - Strokovnjaki iz podjetja Crowdstrike, ki se ukvarja s forenzičnimi preiskavami varnostnih incidentov na internet, so v svojem 62-stranskem poročilu identificirali novo kitajsko vojaško hekersko enoto, ki so ji nadeli ime Putter Panda. Povezana je z Enoto 61486 kitajske ljudske armade (PLA), ugotavljajo v poročilu, kar je potrdil tudi The New York Times.

Prva kitajska vojaška hekerska enota, za katero je izvedel svet, je APT1 oziroma Enota 61398. Za njo smo izvedeli lani, ko jo je razkrilo podjetje Mandiant, letos pa so ZDA proti petim članom te enote vložile uradno obtožnico.

Putter Panda deluje iz Šanghaja in je aktivna že vsaj od leta 2007, na sledi pa so ji bili vse od leta 2012. Putter Panda napada zlasti ameriške...

51 komentarjev

Google bo pokazal, ali so rezultati iskanja 'pozabljeni'

vir: Google
Guardian - Google se še naprej pripravlja na uvedbo pravice do pozabe, ki jo je minuli mesec zahtevalo Evropsko sodišče. Kot smo že poročali, bo lahko vsakdo izpolnil spletni obrazec, na katerem se bo moral identificirati in navesti natančne naslove strani, ki jih želij izbrisati iz iskalnih zadetkov, če te vsebujejo neprijetne informacije o njem.

Google je samo prvi dan prejel več kot 12.000 zahtevkov, do danes pa se jih je nabralo več kot 40.000. Vse obravnavajo ročno, ker je treba presojati, ali gre za relevantno informacijo, ki ne bo pozabljena (recimo obsodba), ali ne. Nasprotniki sicer terjajo, da bi to pravico odločanja imela nevtralna institucija, najraje kar kakšno sodišče, a za zdaj ostaja v Googlovih rokah.

Glavno neznanka pa je bila, ali bodo drugi uporabniki pri iskanju imeli informacijo, da so rezultati...

1 komentar

Amazon Payments tudi s ponavljajočimi plačili

Reuters - Amazon je včeraj dopolnil svojo storitev Amazon Payments, ki bo uporabnikom omogočala tudi plačevanje stroškov, ki se mesečno ponavljajo, na primer naročnin, na drugih straneh. Na ta način želi Amazon bolje uporabiti potencial, ki ga predstavlja 240 milijonov aktivnih uporabnikov njihove strani, ki imajo na Amazonu shranjene tudi številke kreditnih kartic. Amazon Payments sicer obstaja že od leta 2007, a je bil doslej omejen le na enkratna plačila.

Storitev bo uporabnikom prinesla predvsem varnost, trdi Amazon, saj prejemnik plačila ne bo poznal številke kreditne kartice. Podobno torej, kot je to mogoče storiti že s PayPalom. Storitev ne bo zastonj, ampak si bo Amazon vzel 2,9-odstotno provizijo in dodatnih 30 centov od transakcij, ki jo bo zaračunal prejemniku denarja. Prav tako bo...

6 komentarjev