»

Madridsko sodišče oprostilo skrbnike strani s torrenti

TorrentFreak - Španska policija leta 2005 aretirala štiri ljudi, ki so skrbeli za popularno spletno stran CVCDGO.com, kjer so si ljudje lahko izmenjevali datoteke. Stran je bila postavljena na splet le leto dni pred tem, a so jo hitro opazili v španski organizaciji EGEDA (njihov SAZAS) in policijo opozorili nanjo. Po aretaciji skrbnikov strani in hišnih preiskavah je stekel sodni postopek, ki se je končal šele sedaj. Madridsko sodišče je vse obtožene oprostilo.

Trojica sodnikov na okrožnem sodišču v Madridu je ugotovila, da stran ni gostila nobenih avtorsko zaščitenih vsebin niti ni služila neposredno s kršitvami, saj se je financirala iz oglasov. V obrazložitvi so zapisali, da "se že od nekdaj knjige, filmi, glasbe in druge vsebine prodajajo ali posojajo in da je edina razlika v mediju". Opozorili so, da vso dogajanje teče neposredno med uporabniki, ki pa za svoje delovanje ne dobijo nobenega finančnega nadomestila, zato ni sporno. Pritožba na odločitev ni mogoča.

20 komentarjev

OCZ predstavil nov vmesnik za polprevodniške pogone

X-Bit Labs - Vmesnik SATA je dovolj hiter tudi za najhitrejše trde diske, medtem ko se pri polprevodniških pogonih, še zlasti če jih povežemo več skupaj v polje RAID, lahko pojavi ozko grlo. Da bi nas vmesnik ne oviral pri hitrosti, je OCZ predstavil nov vmesnik za priključitev. Imenuje se HSDL (High Speed Data Link).

Implementiran je s posebnim krmilnikom, ki se na računalnik priključi prek vodila PCI Express. Diski se priključujejo s priključki SAS, zmore pa ta vmesnik 20 gigabitov na sekundo. Uporablja iste protokole kot PCIe, tako da več vzporednih kanalov poveže v en sam virtualni kanal.

OCZ je prve primerke s HSDL-jem predstavil na Computexu prejšnji teden na Tajvanu. Ali se bo HSDL prijel, bo pokazala prihodnost.

8 komentarjev

Microsoft izdal Office Web Apps

Spletni Word

vir: TG Daily
TG Daily - Microsoft je javnosti ponudil svojo spletno pisarno Office Web Apps, ki v prvi vrsti namenjena uporabnikom v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi in na Irskem, ker je za zdaj prevedena v angleščino, francoščino in španščino, a je dosegljiva od vsepovsod. Gre za neposredno konkurenco Google Docs.

Microsoft je vključil spletne verzije Worda, Excela, PowerPointa in OneNota. Uporabniki lahko svoje dokumente prenesejo na splet. Uporaba programske opreme je mogoča z brskalniki Internet Explorer 7, Chrome (Windows in Mac), Firefox 3.5 (Windows, Mac in Linux) in Safari 4 ali novejšimi različicami. Podprli so tudi večino pametnih telefonov, med njimi tiste z brskalniki Internet Explorer, Safari, BlackBerry, Nokia S60, NetFront, Opera...

58 komentarjev