»

Microsoft z Acrylicom, beta 1

News.com - Microsoft je izdal prvo beto svojega novega programa za urejanje grafike. Acrylic, kot se program še kodno imenuje, je zasnovan na Expressionu, ki ga je Microsoft predlani kupil skupaj s podjetjem Creature House iz Hong Konga. V Redmondu opisujejo program kot mešanico med orodji za vektorsko in bitno grafiko - obvladal naj bi delo z obema, s čimer bo resna konkurenca Adobovemu Photoshopu.

Acrylic bo za svoje delovanje zahteval spodoben procesor z vsaj 733 MHz, Windows XP SP2, 256 MB pomnilnika in pol gigabajta prostora na disku. Program, velik 77 MB, ki bo deloval do oktobra, si lahko brezplačno prenesete z Microsoftovih strani. Več o tem.

25 komentarjev

Sun bo povezoval Sveti sedež

Information Week - Sveti sedež je objavil, da bo za elektronsko povezavo različnih delov svoje birokracije izbral Sun. Tiskovna predstavnica Judith Zoebelein je dejala, da je uporaba e-pošte za moderno Cerkev nuja, saj omogoča interno komunikacijo, lajša korespondenco in nasploh omogoča lažje uporavljanje. Po dveh mesecih priprav so končali prvo stopnjo projekta z instalacijo Sunovih sistemov Java Enterprise, Messaging Server in Directory Server. V nadaljnjih fazah želijo v Vatikanu ustvariti nov portal in centralizirati številne eksterne in intranetne strani. Več o tem.

15 komentarjev